Lansete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Ovidiu Axinte
Puncte: 0

Lansete

Mesaj de Ovidiu Axinte »

Buna ziua,
Daca in materie de mulineta m-am hotarat la Shimano Ci4 XTB, au mai ramas lansetele.Problema este ca nu stiu ce sa aleg. Siu ca alegerea unei lansetele difera de la persoana la persoana dar macar as vrea sa imi fac un top pe care sa il incerc inainte de a cumpara.
Ceva date despre mine:

Buget: ~1000Ron/Lanseta
Statura: 183cm / 100kg
Experienta: Nu am o tehnica foarte buna

onu_eckou3
pescar de competitie

Re: Lansete

Mesaj de onu_eckou3 »

Salut,

Intereseaza te de Venture Venturis V2.

Ionut

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Cheloba scrie: Buget: ~1000Ron/Lanseta
Spune si unde si ce pesti vizezi.
Bine, oricum vei primi sfaturi cam asa: MTX, MTX, MTX si Shimano.
Eu iti recomand lansetele Shimano. In functie de stilul de pescuit ai de unde alege.
Spor:)

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Cheloba scrie:Buna ziua,
Daca in materie de mulineta m-am hotarat la Shimano Ci4 XTB, au mai ramas lansetele.Problema este ca nu stiu ce sa aleg. Siu ca alegerea unei lansetele difera de la persoana la persoana dar macar as vrea sa imi fac un top pe care sa il incerc inainte de a cumpara.
Ceva date despre mine:

Daca mulinetele ti le-ai ales, presupunand ca este modelul de 14000, eu unul iti recomand Shimano XS1 Intensity, model de 3.90m si cu o putere de aruncare de 3.75lb, ca si actiune este semirapida. Lanseta nu este foarte grea, are in jur de 420gr, inel de plecare de 50mm si cel de varf de 16mm.

http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 31438.html

Ovidiu Axinte

Mesaj de Ovidiu Axinte »

Speciile vizate vor fi crapul si amurul iar ca utilizare vor fi pentru 3-4 competitii pe an si cateva partide de relaxare

Ovidiu Axinte

Mesaj de Ovidiu Axinte »

Ideea este ca lumea pare intoxicata de MTX. Nu zic ca nu or fi bune dar mi se pare o reclama mascata

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

Claudiu Garlea scrie:
Cheloba scrie:Buna ziua,
Ceva date despre mine:

Daca mulinetele ti le-ai ales, presupunand ca este modelul de 14000, eu unul iti recomand Shimano XS1 Intensity, model de 3.90m si cu o putere de aruncare de 3.75lb, ca si actiune este semirapida. Lanseta nu este foarte grea, are in jur de 420gr, inel de plecare de 50mm si cel de varf de 16mm.

http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 31438.html

ar fi un combo de exceptie!

razvan14

Mesaj de razvan14 »

Eu folosesc maver genesis extreme, sunt niste lansete exceptionale, am aruncat cu plumb de 120g si montura fara probleme. Comportament exceptional si in drill, am scos crap de 19 kg cu acest bat.
Imagine

adisefu

Mesaj de adisefu »

Greutatea pestelui scos nu este relevanta pentru calitatile unui bat de crap!! Se poate scoate crap de 19 kg cu orice bat de crap fara probleme daca stii sa faci drilul!! Aruncare cu 120 g cu montura iarasi nu este relevanta, mai relevant ar fi distanta la care arunci cu greutatea respectiva!
Din punctul meu de vedere singura caracteristica comparabila obiectiv a unei lansete este distanta la care arunca!! Placerea drilului, frumusetea finisajelor poate varia foarte mult dela un pescar la altul fiind chestii foarte subiective.
Vrei placere maxima in dril - cumpara un feeder, vei distanta maxima - cumpara MTX Clas sau Hi-s 200, vrei finisaje- sunt f multe, toate la un loc la maxim nu gasesti, din auzite se pare ca shimano xs1 sau Abisferul lui Silviu Florescu ar incerca sa se apropie.
Tot din punctul meu de vedere cea mai versatila lanseta este una cat mai rigida cu care pot pescui si departe si aproape chiar daca asta dauneaza placerii drilului, dar prefer sa am driluri dacat sa-mi rod unghiile ca nu pot sa arunc destul de departe.
Idealul este trei seturi unul rapid pentru distanta, unul semirapid pentru distante medii si unul parabolic pentru placerea drilului si pentru plantat.

viper28

Mesaj de viper28 »

Salut.
Mulinetele de care ai mentionat fac o pereche extraordinara cu XS1 Intensity. Am aruncat cu lanseta. Mi pare ca impaca excelent lansarile la distanta cu placerea in drill. Sunt slim si foarte bine lucrate.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”