INDIVIDUAL CHALLENGE CUP HERMES PERIS 23-25 Septembrie
Organizator : Alexandru Mihai cu sprijinul administrației lacului Hermes Peris
Locul de desfasurare- Hermes Peris
Perioada : 23-25 Septembrie 2015 (48 ore -miercuri ora 12 - vineri ora 12)
Taxa : 1000 lei / concurent
Locuri : 24
Locul 1 : 6000 lei + cupa
Locul 2 : 4000 lei + cupa
Locul 3 : 2500 lei + cupa
Captura competiției : 1500 lei + cupa
BALTA VA FI IMPARTITA IN 2 SECTOARE VALORICE (A-B)
PE FIECARE SECTOR VOR FI INTOCMITE 2 CLASAMENTE SEPARATE, UNUL BAZAT PE CANTITATE SI UNUL BAZAT PE CALITATE UNDE PUNCTEAZA CEI MAI MARI 5 CRAPI .
SE PUNCTEAZA CRAP COMUN , CRAP OGLINDA SI AMUR INDIFERENT DE GREUTATE
Se vor face 2 trageri la sorti :una pentru nr. de ordine si una pentru nr. stand.
Câștigătorul concursului – pescarul cu cel mai mic nr de puncte de pe cele doua sectoare in urma adunarii punctelor din cele doua clasamente.In caz de egalitate de puncte va castiga pescarul clasat mai bine in clasmentul de cantitate.
Locul este garantat doar celor care achita avansul – 500 RON.
REGULAMENT
I. CONDIŢII DE PESCUIT
A. Se pescuieşte cu 3 lansete. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 3.
B. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului. Este OBLIGATORIE folosirea monturilor care să permită eliberarea crapilor în caz de ruptură ( montura culisantă sau cu plumb pierdut). Se poate folosi momitor. Pe plumbi se poate pune pastă sau nadă. Pe firul de păr se poate pune şi porumbul de plastic. Pe firul de păr nu se poate pune hrană vie.
C. Se pescuieşte doar în faţa standului.
D. Nu este obligatorie folosirea rod pod-ului.
E. Concurenţii sunt OBLIGAŢI să fie dotaţi cu saci de crap (minim 20) ,saltea de primire şi spray pentru tratarea crapilor. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora.
F. Se poate intra în apă la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii la apă mai adâncă, în caz de caniculă.
G. Concurenţii NU au voie să facă scandal şi să deranjeze vecinii de stand. Se pot primi vizite până la ora 19.00. Vizitatorii NU au voie cu autoturismele pe lac.
La inceputul concursului se vor face doua extrageri. Una pentru alegerea ordinii de extragere, a doua pentru stabilirea standului.
II. NĂDIREA
A. Folosirea năzii de origine animală ( vie ) este STRICT INTERZISĂ. Este permisă folosirea mixurilor, seminţelor, boiliesurilor şi peletelor.
B. Este permisă numai nădirea manuală. Se pot folosi bastonul de nădire ( cobra ), cupa de nădire, catapulta, praştia, racheta de nădire , SPOMB şi accesoriile PVA ( fire, pungi, saci solubili ). Este INTERZISĂ folosirea de orice fel de sonar, răţuşcă, barcă de nădit.
C. Este INTERZISĂ nădirea grea (cu racheta de nădire, catapulta sau cupa de nădire ) de la ora 20 :00 până la ora 08 :00 ( în intervalul acesta este permisă doar nădirea cu cobra şi praştia de mână). Se acordă avertisment pentru nerespectarea acestei reguli. La două avertismente se aplică depunctarea cu 20 kg.
D. Porumbul pentru nădit trebuie să fie obligatoriu fiert.
E. Este INTERZISĂ folosirea pentru nădire a pământului, argilei, pietrişului sau bentonitei.
III. CÂNTĂRIREA
A. Se punctează tot crapul comun, oglindă, amurul.
B. Cântărirea este efectuată de către arbitrii.
C. Cântărirea se face de 3 ori pe zi, iar semnăturile se fac în dreptul fiecărei cântăriri .
D. Într-un sac se poate pastra un singur peste. După prindere peştii se pun imediat în sacii pentru crapi iar sacii se bagă cât mai repede în lac ( se evită rănirea sau moartea crapilor).
E. Se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară dacă un exemplar are peste 15 kg. De asemenea se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară atunci când concurentul a umplut toţi sacii de crap.
F. Este obligatorie păstrarea crapilor în condiţii cât mai bune în saci. Dacă un concurent prezintă la cântărire un crap mort, acesta nu va fi validat. Dacă un concurent prezintă la cântărire un crap mort, concurentul va fi depunctat cu 20 de kg si va fi primi avertisment.La a doua abatere concurentul va fi depunctat cu 30 de kg si va fi obligat sa plătească contravaloarea peștelui mort.
G. Crapii se pot păstra în afara standului, acolo unde situaţia impune, sunt posibilităţi şi cu acordul arbitrului. Concurenţii sunt OBLIGATI să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial.
H. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul, să se autosesizeze când este cazul şi să noteze avertismentele pe foaia de arbitraj ( altfel avertismentul nu este valabil).
I. Dacă vor interveni alte probleme care nu sunt trecute în acest regulament, se va lua o hotărâre împreună cu reprezentanţii organizatorilor şi a arbitrilor în decurs de o oră de la semnalarea problemei.
IV. DEPARTAJARE
Câștigătorul concursului – pescarul cu cel mai mic nr de puncte de pe cele doua sectoare in urma adunarii punctelor din cele doua clasamente.In caz de egaliate de puncte va castiga pescarul clasat mai bine in clasmentul de cantitate.
V. DISPOZIŢII FINALE
A. Din momentul terminării tragerii la sorţi vor exista 120 de minute pentru pregătirea echipamentului.
B. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor.
C. În caz de forţă majoră, concursul se poate reprograma, întrerupe sau declara câştigător cel care a prins cel mai mult peşte sau captura, dacă au trecut mai mult de 24 de ore de la începerea concursului. Dacă nu au trecut 24 de ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare concurenţii îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinîndu-se cont de peştii care s-au prins în etapa anterioară.
D. Este INTERZISĂ iluminarea standului pe timpul nopţii cu excepţia luminii de cap şi a luminii de cort. Este INTERZIS să se facă focul pe timp de noapte.
E. Concurenţii sunt rugaţi să lase standul în perfectă stare de curăţenie la final, fără coji de seminţe, chiştocuri de ţigări sau alte urme ale « civilizaţiei ». Cei care nu respectă aceste reguli vor fi depunctaţi cu 20 kg.
F. Este INTERZISĂ reţinerea sau omorârea peştelui prins altul decât crapul.
G. Retragerea ( părăsirea ) concursului – conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
H. Contestaţiile şi sesizările- conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
I. Sancţiuni :încălcarea prevederilor punctelor I.A , I.B , II.A aln.1 ; II. B ultimul aliniat din prezentul regulament atrage după sine eliminarea directă din concurs ; la încălcarea prevederilor punctelor I.F, I.G, II.E,II. D, IIID aln 2 , V.B, V.F, se aplică avertisment la prima abatere, depunctarea cu 20 Kg. de peşte la a doua abatere şi cu eliminare din concurs la a treia abatere, iar la încălcarea puctului III.F se aplică ce scrie în precizările de la acest punct.
Avansul este de 500 lei, se poate achita in contul : RO82BTRL04301201M54087XX titular Mihai Constantin Alexandru sau la administrația Hermes Peris persoana de contact Ionuţ Voicu .
Alexandru Mihai – 0722989983
Ionuţ Voicu - 0724355320
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''