Adrian44 scrie:salut Dane te rog ajutor. Vreau sa-mi cumpar un set de mtx. Oscilez intre mtx14, mtx 14 uni si mtx 16. Doresc bineanteles aruncari la distanta si placere in dril( daca se poate...), daca nu...
Expresia "placerea in dril" este decat o inventie pleonasmica plecata de la cei care vor sa vanda lansete banale cu preturi mari.
Este singura "caracteristica" ce se poate scoate in evidenta la o lanseta moale, proasta calitativ, cu un raport pret/ calitate nejustificat de mare.
Drillul este o placere prin definitie, de la cei care prind sabioare sau guvizi si pana la cei care prind somni sau pesti spada. In nicio alta categorie de pescuit nu se mai intalneste promovata "placere in drill", cum se intampla la crap. Oare de ce ? Pentru ca aici este nevoie de lansete fara compromisuri in calitate, datorita necesitatii pescuitului la distanta, lucru ce are nevoie de lansete cat mai usoare, dar in acelasi timp cat mai rigide.Aceste aspecte sunt usor de verificat de catre pescari si alegerile deveneau prea simple in detrimentul celor care vor sa vanda fibra de sticla la pret de carbon, sub masca unor lacuri atent intinse si a expresiei ... "placerea in drill".
Intre cele trei modele nu sunt diferente mari de putere decat in mana celor foarte experimentati in aruncari. Greutatea lansetelor este aproximativ aceeasi.
Sentimental sunt mai apropiat de MTX 14.

Au un trecut fara reprosuri.
Pe UNI s-a marit o idee puterea prin alta constructie a blankului. Chiar daca lanseta are aceeasi greutate este putin mai groasa. Din conicitatea marita pierde putin la aspect, dar a castigat la rigiditatea.
Nici eu nu stiu pe care sa o aleg dintre acestea.
MTX16 este o idee mai moale, motiv pentru care o scot din schema.