Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Dan Mitranescu scrie:Vreau si eu un raspuns destept la o intrebare:
Intr-o intersectie de drumuri publice nedirijata care este prima regula de acordare a prioritatii ?
De obicei daca drumurile sunt de aceeasi categorie, au indicatoare ptr. stabilirea prioritatii. Daca sunt din categorii diferite, drumul secundar cedeaza trecerea. Daca sunt din aceeasi categorie dar nu exista indicatoare, se aplica prioritate de dreapta.Dan Mitranescu scrie:Vreau si eu un raspuns destept la o intrebare:
Intr-o intersectie de drumuri publice nedirijata care este prima regula de acordare a prioritatii ?
In cazul de fata prioritate au masinile marca BMW si Audi dar sa aiba musai geamuri fumuriibogdan5 scrie:Daca circulati printr-o intersectie nedirijata de doua drumuri din aceeasi categorie, indiferent daca se afla
in localitate sau nu, in ce ordine vor trece patru auto care ajung simultan in intersectie si doresc sa-si continue drumul pe directia inainte??
Asta este raspunsul corect. Prioritatea de dreapta se aplica in intersectii nedirijate de drumuri DE ACEEASI CATEGORIE.gor965 scrie: Daca sunt din categorii diferite, drumul secundar cedeaza trecerea. Daca sunt din aceeasi categorie dar nu exista indicatoare, se aplica prioritate de dreapta.
p.s.
Eu ies dintre blocuri in fiecare zi, in soseaua principala...si nu am indicator de cedeaza sau stop, asa ca as putea sa ies bazandu-ma pe prioritatea de dreapta ...dar drumul meu e secundar ptr. ca ala principal are un indicator de drum cu prioritate la mama dracu' in capatul lui, pe care eu, dintre blocuri, nu-l vad (dar il stiu, ca sunt din zona). Una peste alta, aleile dintre blocuri sunt considerate drumuri secundare.
Sigi scrie:Eu stiu ca prima regula a prioritatii e ca cel ce iese are prioritate fata de cel ce intra. Asa ca poti veni din dreapta, dar daca celalalt autovehicul este deja in intersectie nu te poti baga peste el, trebuie sa astepti sa iasa. Nu stiu daca am fost inteles... adica daca m-am exprimat eu corect.