Cupa Freedom For Life Sacosul Turcesc 2-6 Septembrie 2024

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Unchiul Paul
Mesaje: 37
Membru din: Mar Mar 27, 2018 20:31

Cupa Freedom For Life Sacosul Turcesc 2-6 Septembrie 2024

Mesaj de Unchiul Paul »

Imagine


,,FREEDOM FOR LIFE,,
Organizator: FREEDOM CARP CLUB cu susținerea administrației Lacului Sacoșu Turcesc
Locație: Sacoșu Turcesc
Perioada: 2 Septembrie 2024 –6 Septembrie 2024 (Luni-Vineri)/96H
Locuri disponibile: 24 de echipe/ 3 sectoare
Echipa de maxim 4 pescari
Taxa de participare: 5000 ron /echipă
Concurs de Cantitate -Calitate (Clasamente și premii separate)
Premiile pot cumula .
Exemplu: În clasamentul general , Locul 1,2,3 cantitate poate cumula cu locul 1,2,3 calitate adică o echipă poate face locul 1 cantitate și în același timp 2 calitate.

Arbitrajul va fi asigurat de către brigada de arbitri condusă de domnul Gabi Calotă.

Premiile sunt valabile dacă participă 24 de echipe.Dacă numărul echipelor este mai mic de 24 ,premiile se recalculează în funcție de numărul acestora..
AVANSUL minim acceptat care garantează rezervarea locului în cadrul evenimentului este de 2000 ron .

Premii:
Locul 1 -Cantitate 20000 ron + 4cupe
Locul 2 -Cantitate 13000 ron + 4cupe
Locul 3 -Cantitate 8000 ron + 4cupe

Locul 1 - Calitate 20000 ron + 4cupe
Locul 2 - Calitate 13000 ron + 4cupe
Locul 3 - Calitate 8000 ron + 4 cupe

C. M. M. C -5000 ron +4 cupe(cumulează cu orice premiu)
(Captura va fi reprezentată de cel mai mare Crap capturat in timpul competiției)

Program concurs:
-DUMINICA 1 SEPTEMBRIE
-Ședința tehnică și tragerea la sorți -ora 17.00
-ORA 18.30 intrarea pe standuri
- LUNI 2 SEPTEMBRIE
-Start concurs –ora 08.00
-VINERI 6 SEPTEMBRIE:
- Final concurs –ora .08.00,
-Festivitatea de premiere-ora 10.00

La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri. Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului. (Standurile nu se aleg ci se trag la sorți).


FORMAT:
Echipa de maximum 4 pescari, toti cu drepturi depline.
Concurs de CANTITATE – CALITATE (CLASAMENTE SEPARATE) .
Fiecare sector va da un caștigător atat in clasamentul de cantitate cat și din cel de calitate care va merge la general.

Departajarea pe SECTOR la clasamentul de CANTITATE se va face in funcție de cantitatea totală de pește prins. In caz de egalitate va conta media greutății iar dacă egalitatea persistă, peștele cel mai mare.
Departajarea în clasamentul GENERAL de CANTITATE se va face in funcție de cantitatea totală de pește prins. In caz de egalitate va conta media greutății iar dacă egalitatea persistă, peștele cel mai mare.

Număr pești de făcut obligatoriu la clasamentul de calitate:
SECTOR A – 10 pești
SECTOR B – 10 pești
SECTOR C – 10 pești

Departajarea pe SECTOR la clasamentul de CALITATE se va face astfel:
1- Dacă două sau mai multe echipe ating numărul obligatoriu de pești pe sectorul lor, merge mai departe echipa cu media greutății cea mai mare.
2- În caz de egalitate la media greutății, merge mai departe echipa cu cel mai mare pește prins.
3- Dacă nici o echipă dintr-un sector nu-și face numărul de pești obligatoriu, merge mai departe echipa cu cel mai mare număr de pești prins.
4- În caz de egalitate între numărul de pești, merge mai departe echipa cu media greutății cea mai mare.
5- În caz de egalitate și la media greutății,merge mai departe echipa cu cel mai mare pește prins.

Departajarea în clasamentul GENERAL la CALITATE:
Dupa deciderea echipei caștigătoare din fiecare sector, departajarea intre acestea pentru clasamentul general se va face după:
1- realizarea obiectivului de pești obligatorii sau a unui numar de pesti cat mai apropiat de acesta. (Exemplu - o echipă cu 10 pești totalizand 100 kg este inaintea unei echipe cu 9 pești totalizand 110kg, care este inaintea unei echipe cu 8 pești totalizand 120kg)
2- dacă două sau mai multe echipe caștigătoare de sector și-au făcut numărul obligatoriu de pești, (sau au acelasi nr de pesti), decide media greutătii peștilor.
3 - dacă două sau mai multe echipe sunt la egalitate prin media greutății, departajarea se va face in funcție de cel mai mare pește prins!

NADE ȘI MOMELI:
Nădirea și lansarea se desfășoară numai de pe mal din interiorul standului.
Nadirea este permisa cu seminte (alune tigrate sparte,porumb,obligatoriu fierte), fainuri, boilies, peleti. Strict interzisa nadirea cu nada vie.

Este permisă numai nădirea manuală. Se poate folosi doar bastonul de nădire (cobra) și spombul.
Este OBLIGATORIE folosirea boilesurilor sau a pop-up-urilor la cârlig!Boilies-urile vor avea diametrul de max 30 mm
.Este INTERZIS să se folosească pe firul de păr : burete, pelet, alună tigrată,porumb, porumb expandat, puffi, plastice, hrană vie.(ELIMINARE).
Nădirea grea este permisă doar cu SPOMBUL, în intervalul orar 9.00-18.00.
Este INTERZISĂ folosirea sonarului şi a bărcii de nădit. catapulta, lopata sau cupa de nadire, dispozitivele pneumatice sau electrice.
Dupa ora 18 este interzisa nadirea grea, fiind permisa doar nadirea cu bastoul de nadire (cobra).

Se poate pescui doar cu plumb.Se poate pescui cu fir/bandă solubilă (doar agățate de carlig) și/sau pastă pe boilesul sau pop-upul de la cârlig.Pescuitul se face cu un singur carlig pe montură și obligatoriu momeala la carlig trebuie atașată pe fir de păr. Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptură.
NU este permisă folosirea momitorului. NU este permisă folosirea plumbului striat. NU este permisă folosirea pastei sau a altei năzi pe plumb. NU este permisă folosirea săculetului/bag PVA. (ELIMINARE)
REGULAMENT:
1. Pescuit lansat, maxim 4 lansete în apă, cu fir minim admis 0.25 mm ATENTIE !!! ESTE INTERZIS FIRUL CU DIAMETRUL MAI MIC DE 0.25 MM(se admite o abatere de maxim 0,01MM)
Monturile vor avea un singur carlig.Se pot folosi 1-2 lansete in apă pentru controlul substratului sau balizat la care sunt atașate obligatoriu markere,fără ca acestea să aibă atașat carlig.
Lungimea maximă a înaintașului folosit (poate fi monofilament sau textil ) nu va depasi 8 m.Concurenții iși vor putea monta cate lansete vor dori, dar se va putea pescui doar cu un numar de 4 lansete simultan. Lansetele de rezervă se vor amplasa vertical sau orientate in directie opusă apei cu ajutorul unor suporți de lansete, iar lanseta pentru plasarea reperelor va fi identificată, semnalizată și nu se v-a afla pe suporții destinați lansetelor cu care se pescuiește.Concurentul este OBLIGAT să scoată orice lanseta pentru control, ori de cate ori arbitrul cere acest lucru!
(ELIMINARE)
2.Obligatoriu se folosește pentru scoaterea peștilor minciogul triunghi ,este interzis folosirea miciogului rotund.(regulamentul lacului).AVERTISMENT

3. Punctează crapul comun ,salonta si tenul de la minim 1kg.

4. Concurenții sunt obligați să nu prezinte la cantar pești răniți sau morți. (AVERTISMENT) + achitarea contravalorii peștelui. Prețul pentru peștele achitat este stabilit de administrație.

5. Concurenții trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal. (AVERTISMENT)

6. Drillul se poate face in orice stand, dar cu anunțarea vecinilor sau a concurenților din standul respectiv și ATENTIE! A nu se creea un obicei şi a deranja vecinii de stand!
Transportarea peștelui dacă este scos în standurile învecinate în standul propriu se face OBLIGATORIU CU AJURORUL SLINGULUI.
(AVERTISMENT) + NU PUNCTEAZĂ PEȘTELE!

7. Numărul minim de saci pe care trebuie să-l aibă un concurent este 20.
Obligatoriu – minim 3 slinguri pentru păstrarea capturilor mai mari de 18+ . Peștii se vor păstra cate unul intr-un singur sac (model mare, din panză moale). Udarea saltelelor și a sacilor de păstrare este obligatorie inainte de depozitarea peștelui pe/in acestea. După prindere peştii se pun imediat în sacii pentru crapi iar sacii se bagă cât mai repede în lac (se evită rănirea sau moartea crapilor).
Eventualele fotografii se vor face sub supravegherea arbitrilor, cu ocazia cantăririi.
(AVERTISMENT)

8. Sunt obligatorii monturile care să permită eliberarea plumbului in caz de ruptură.
Organizatorul si arbitrii au dreptul de a verifica monturile in orice moment, pe tot parcursul concursului.(AVERTISMENT)

9. Concurenții sunt obligați să anunțe potențialii vizitatori (inclusiv firmele de catering),că nu au voie cu mașina pe lac. Se pot primi vizite la stand doar pe timpul zilei și doar pe jos,iar vizitatorii nu vor desfășura, sub nici o formă, activități legate de pescuit. (AVERTISMENT).

10. Concurenții au voie să părăsească standul, doar pe timpul zilei si doar pe jos.
Pe timpul nopții concurenții pot părăsi standul cu lanterna de frunte aprinsă și doar pentru necesități fiziologice sau pentru a fi martori la cantăriri efectuate la standurile vecine. (AVERTISMENT).

11. Concurenții sunt obligați să trateze competiția cu sportivitate, fără urlete, scandal, muzică sau alte manifestări huliganice.( AVERTISMENT)

12. Este interzisă folosirea oricărui tip de sonar sau barcă de nădit.( ELIMINARE)

13. În cort este permis iluminatul de orice fel. În afara acestuia este permisă decat lanterna de cap,sau o lumină care să nu deranjeze vecinii(adică nu proiectoare,faruri). Rulota poate fi considerată “cort”.(AVERTISMENT)

14. Concurenții sunt rugați să lase standul in perfectă stare de curățenie la final, fără chiștoace de țigări, coji de semințe sau gunoaie imprăștiate.(AVERTISMENT)

15. Toate activitățile legate de pescuit (nădit, lansat) se desfășoară in zona standului, fără a deranja vecinii de pescuit.( AVERTISMENT).

16. Pe durata concursului se poate face o singură schimbare per echipă cu anunțarea în prealabil a arbitrilor și organizatorilor și care va trebui trecută pe foaia de arbitraj a concursului.

17. Standurile sunt marcate terestru, iar sectorul pe apă, de regulă, balizat. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor.
Maşinile se pot păstra în interiorul standului dar în numărul pe care-l permite capacitatea standului .
Amplasarea rodpodului sau a picheților în limita a 5 m stanga dreapta pontonului.(AVERTISMENT).

18. Se poate pescui cu orice tip de montură atat timp cat se respectă prezentul regulament(ex.in line,plumb pierdut,elicopter,1 singur carlig, eliberarea plumbului în caz de ruptură)

19.Pană la ora oficială de start a concursului, pescarii nu au voie să nădeasca sau să lanseze nimic in apă.( AVERTISMENT).

20.Este interzis ajutorul reciproc intre concurenți (vecini de stand și vizitatori) in toate activitățile legate de pescuit (nădit, lansat, drill, scoaterea peștelui).Exceptie - folosirea slingului de la vecin, atunci cand pestele este scos din standurile alăturate.Schimbul de pești între concurenți aduce imediat ELIMINAREA concurenților ! Orice incercare de fraudare a rezultatelor sau comportamentul necivilizat față de organizator sau brigada de arbitrii aduc după sine eliminarea din concurs. (ELIMINARE)

21. Dacă un concurent înțeapă un pește la finalul concursului, are 15 min. la dispoziție să-l scoată și trebuie să anunțe OBLIGATORIU, un vecin de stand sau arbitrii, altfel peștele nu se va puncta .

22. Pentru orice captură de crap/salontă de peste 18 kg și orice captură de amur de peste 10 kg se va cere extra cantar obligatoriu ZIUA.
NOAPTEA între orele 21-7 se face cântar suplimentar obligatoriu doar pentru crap/salontă peste
20 kg kg și orice captură de amur de peste 10 kg.
Obligatoriu se va cere extra cantar de saci, dacă o echipă are 15 pești la sac. La fiecare extracantar dacă o echipă are amuri la saci se vor cantări și aceștia.(AVERTISMENT)

23. Extragerea numărului de ordine se va face in funcție de plata avansului.

24. Cei care achită avansul sau fac plata integral și vor să se retragă, trebuie să găsească înlocuitor, altfel vor pierde avansul.

25. Este interzisă nădirea in standurile invecinate.(AVERTISMENT)

26. Pentru protejarea capturilor, este obligatorie momeala pe fir de păr. (AVERTISMENT)

27. Concurenții au obligația ca după semnalul de stop concurs să scoată toate lansetele din apă și să rămană pe stand pană la efectuarea ultimului cantar din partea arbitrilor.

28. Înainte de începerea concursului, arbitrii vor verifica prezența saltelei de recepție model cradle,pe picioare, a minciocului ecologic, a sacilor de păstrare, a slingurilor, sprayului dezifectant precum și a monturilor care să permită eliberarea rapidă a crapului în caz de ruptură. Concurenții care nu au în dotare cele menționate mai sus, vor începe concursul cand vor remedia situația.

29. Sectorizarea finală se va anunța înainte de începerea concursului la ședința tehnică. Intervalele orare zi/noapte se vor anunța, deasemenea la sedința tehnică.

30. Echipele participante vor păstra direcțiile de pescuit în limitele standului pe tot parcurul concursului. Dacă un stand rămane gol fără participant din diverse motive(eliminare echipă,nu se prezintă o echipă) vecinii nu vor putea pescui sau nadi în standul rămas liber. (AVERTISMENT).

ARBITRAJ:
1. Se fac 3 cantăriri pe zi, dimineața incepand cu ora 7:00 ,pranz începand cu ora 14 și seara incepand cu ora 21:00.
Echipele sunt OBLIGATE să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial. Sacii se ancorează la vedere. Un singur pește intr-un singur sac/sling.(ELIMINARE)

2. După prindere peştii se pun imediat în sacii pentru crapi iar sacii se bagă cât mai repede în apa.(se evită rănirea sau moartea crapilor).
Echipele participante trebuie să aibă un cantar mecanic sau digital pentru a cantări capturile inainte de a solicita un extra-cantar.(AVERTISMENT).

3. La oricare din cantăriri poate participa orice concurent de pe baltă ca martor, dacă asta își dorește, dar la cantăririle suplimentare arbitrii nu vor astepta mai mult de 5 minute sosirea acestuia, și asta doar in cazul in care iși anuntă intenția imediat după solicitarea de cantărire.
Ordinea de efectuare a cantăririlor suplimentare (EXTRA) este ordinea in care au fost solicitate (postate pe grup și apel gsm) către arbitru.
Cu 60 de minute înainte de cantarul oficial sau de finalul concursului nu se mai efectuează cantăriri suplimentare, cu exceptia unui pește aflat in pericol (decizia o ia arbitrul sef).
Peștii pentru care s-a cerut extra-cantar și nu îndeplinesc condițiile de eliberare (adica au sub18 kg in cazul crapului/salontei si sub 10 kg in cazul amurului,respective 20 kg si sub 10 kg in cazul amurului noaptea, vor fi băgați înapoi în sac și păstrați pană la următorul cantar oficial).
Solicitarea repetată de cantărire suplimentară in mod eronat se sancționează (AVERTISMENT).

4.Cantărirea se face cu același tip de cantar pentru toate standurile. Chiar și în timpul cantarelor oficiale, concurenții au dreptul să acorde prioritate activitățiilor de pescuit in defavoarea cantăririi crapilor.

5. Arbitrii sunt obligați să aplice regulamentul, să se autosesiseze cand este cazul și să noteze avertismentele în foaia de arbitraj.
În cazul în care apar neînțelegeri între doi concurenți vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finală este arbitrul sef care va hotări locul amplasării markerului .

6. Contestaţiile şi sesizările se fac in scris cu garanţie(100 ron)- conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.(la contestațiile scrise sunt acceptate probele video-foto) în cel mult 1 oră de la consumarea faptei, asta în cazul în care arbitrul nu se autosesizează. Orice contestație ulterioară nu va mai fi luată în seamă.

SANCȚIUNI ȘI ATENȚIONĂRI:

1.LA DOUĂ AVERTISMENTE CUMULATE DE O ECHIPĂ PRIN PREZENTUL REGULAMENT,ECHIPA RESPECTIVĂ VA FI DEPUNCTATĂ CU 50 KG LA CANTITATE ȘI 25 KG LA CALITATE, IAR LA AL TREILEA AVERTISMENT VA FI ELIMINATĂ DIN CONCURS. Aceasta poate desfășura activitătea de pescuit, dar nu va mai fi contabilizată in clasament.

2.În cazul în care la ora extragerii numărului de ordine sau/și al standului, o echipă nu are reprezentant, arbitrul va trage în locul lor.

3. Înscrierea în concurs reprezintă o acceptare implicită a prezentului regulament.

4. În cazul oricăror probleme apărute în timpul concursului, pentru care nu există prevederi exprese în regulament, decizia finală o are organizatorul cu arbitrul șef care pot dicta sancțiuni și in aceste cazuri.

5.Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe.



NOTIFICARE :
Organizatorul și administrația bălții sunt exonerați de orice răspundere civilă, administrativă și materială pentru orice formă de accidente, incidente (inclusiv cele medicale) și a urmărilor generate de consumul de alcool sau de neatenția concurenților și a vizitatorilor, pe toată perioada desfășurării concursului.

Prin inscrierea și participarea la această competiție, fiecare membru al cluburilor participante, iși exprimă acordul ca organizatorii/arbitrii să prelucreze datele cu caracater personal a acestora (numele, fotografii, video, locația pe perioada concursului etc) şi să le facă publice prin publicarea clasamentelor/fotogtafiilor/videoclipurilor in mediul online sau scriptic.
Prin achitarea avansului pentru inscrierea la acest concurs, cluburile confirmă că au luat la cunoștiință de Regulamentul tehnic de concurs, Regulamentul de disciplină și Regulamentul de organizare pe care se angează să le respecte.


Nume/telefon: EDUARD PICIU 0761939328
PAUL BELDIE 0765369683
IULIAN LAZĂR 0766205119
puteți apela pentru orice detalii suplimentare.

La transferul bancar se va specifica ”FREEDOM FOR LIFE” + numele echipei sau numele participanților din echipă!
VĂ MULȚUMIM ȘI VĂ DORIM FIR ÎNTINS!

Telefon arbitru sef - Gabriel Calota: 0722701972

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”