SPORTEX Specimen NXT 13 ft si 3.5 lb

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

viper28
Puncte: 0

Mesaj de viper28 »

Salut dragi pescari,

Am avut ocazia sa tin in mana o lanseta a unei firme ce nu stiam ca exista, mai exact SPORTEX. Modelul se chema NXT si are 13ft si 3.5 lb. Nu am avut ocazia sa arunc cu ea, dar pare o lanseta foarte "teapana". Finisajele sunt impecabile si are inele antitangle. Propietarul mi-a spus sa sunt fabricate in Germania si ca lansetele au 10 ani garantie (acum nu stiu daca de la producator sau de la magazin). Din cate am inteles varful de gama de la ei s-ar numi Sportex Z de 13ft si 3.75 lb. Din spusele amicului meu ar fi niste "masini de aruncat", dar nu pot sti asta deoarece nu am avut ocazia sa arunc cu nici unu dintre modele. Preturile sunt cam ridicate din ce am vazut, NTX - 188 euro si Z - undeva la 260 euro.
Sunt curios daca a avut vreun pescar ocazia sa pescuiasca cu vreunul dintre modelele mentionate anterior.
Aici un filmulet cu ce am gasit pe net:

viper28

Re: SPORTEX Specimen NXT 13 ft si 3.5 lb

Mesaj de viper28 »

M-am documentat, varful de gama este la pretul de 600 euro. Mai exact:
http://www.fishinn.nl/sportex-one-4.html. Am ramas placut surprins de aceste Sportex NTX.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Cum te-au surprins daca nici macar nu ai lansat cu ele, sa nu mai zic de pescuit ?
Din descriere, toate lansetele sunt "top".

viper28

Mesaj de viper28 »

Am Velocity. Comparativ, aceste Sportex par mult mai tepene. Sunt sigur ca arunca mult mai bine. Pacat nu am avut timp sa mergem undeva sa fac cateva aruncari. Acei 10 ani garantie nu sunt dati doar de ochii lumii, mai ales in unele tari, in special Germania.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

viper28 scrie:..... Acei 10 ani garantie nu sunt dati doar de ochii lumii, mai ales in unele tari, in special Germania.
Din cate imi amintesc eu, Sportex lucreza cu blankurile proprii (nemtesti), asa ca garantia de 10 ani nu e "din flori" !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

gor965 scrie:
viper28 scrie:..... Acei 10 ani garantie nu sunt dati doar de ochii lumii, mai ales in unele tari, in special Germania.
Din cate imi amintesc eu, Sportex lucreza cu blankurile proprii (nemtesti), asa ca garantia de 10 ani nu e "din flori" !
Garantia la toate lansetele ( blank ) poate sa fie data pe 100 de ani.
Eu am vrut sa fac aroganta asta , dar mi-a fost rusine . Iesea bascalie sigur. :D
Lanseta rupta de "batranete" nu exista.
Daca a rezistat un sezon , sau macar cateva partide mai puternice, atunci rezista pana dai cu ea de ceva, sau o mufezi gresit.

PallBogdan
pescar de competitie

Mesaj de PallBogdan »

Poate gresesc...dar din cate stiu eu, cei de la Greys dau garantie pe viata la blank-uri.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

http://www.sportex.de/en/products/carp-rods.html
Site-ul in engleza. Au niste produse care-mi fac cu ochiul de ani buni.Din pacate n-am gasit nicaieri in Romania produsele lor asa ca...raman la stadiul de "site de frunzarit".

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

PallBogdan scrie:Poate gresesc...dar din cate stiu eu, cei de la Greys dau garantie pe viata la blank-uri.
Dupa 8 ani de vandut lansete a caror garantie era raspunderea mea directa, am observat ca se poate da garantie transmisibila si generatiilor urmatoare. :D
Toti cei care vin in post garantie cu bete rupte , spun cauzele ruperii lansetei, aceste find cu totul altele decat probleme de blank.

P.S. cu cateva varfuri incluse "preventiv" in costul lansetei, se poate da garantie si pe 1000 de ani . :wink: De drag si cu toata increderea. :D :wink:

PallBogdan
pescar de competitie

Mesaj de PallBogdan »

Dan Mitranescu scrie:
PallBogdan scrie:Poate gresesc...dar din cate stiu eu, cei de la Greys dau garantie pe viata la blank-uri.
Dupa 8 ani de vandut lansete a caror garantie era raspunderea mea directa, am observat ca se poate da garantie transmisibila si generatiilor urmatoare. :D
Toti cei care vin in post garantie cu bete rupte , spun cauzele ruperii lansetei, aceste find cu totul altele decat probleme de blank.

P.S. cu cateva varfuri incluse "preventiv" in costul lansetei, se poate da garantie si pe 1000 de ani . :wink: De drag si cu toata increderea. :D :wink:
Nu detin lansete Greys si nici nu m-am jucat cu vreuna sa zic ca "da, intradevar au motive sa se bata cu pumnu-n piept ca dau garantie la lansete pe viata!"

Asta am citit si am auzit la detinatorii de Greys ca aceste lansete au garantie pe viata...dar nimeni nu dezvolta acest subiect, decat ceea ce stie toata lumea...adica daca ruptura e circulara e defect de blank, daca nu, e vina pescarului si suporta reparatia sau inlocuirea tronsonului.
Din punctul meu de vedere...sinruptura aia circulara poate fi interpretata si re re re interpretata!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”