Dle Martin,intr-un an si jumatate nu stiu de cite ori ati pescuit pe M.V.2,dar va pot spune ca nu ati fost zi de zi ca sa stiti chiar tot ce se intimpla pe aceasta balta!!!!! Intr-un an si jumatate au fost prinsi cu peste in porbagaj 7 pescari!!!!! Unul au fost prins noaptea cu 2 crapi,unul de 7,5 kg si altul de 9 kg care erau priponiti in apa cu "sfoara pescareasca"!!!!Altii aveau pestein porbagaj pe care ul tineau in lada fridorifica in care isi aduce vara bere,mincare etc. Altii in bagaje,altii etc,etc !!!!! Majoritatea din acesti pescari se aflau pentru prima oara pe M.V.2,iar in momentul cind nu se afla nici un paznic prin apropiere,luau pestele si il duceau la porbagaj,ei nestiind ca pe malul opus sunt alti paznici care supravegheaza pescarii si ai anunta pe ceilalti paznici prin statie cind duc pestele la porbagaj!!!!Martin scrie:Aşa e ! Nici eu n-am văzut pe nimeni, într-un an şi jumătate de când pescuiesc acolo, să fure sau să fie prins încercând să fure peşte.
În schimb, am văzut mulţi pescari care au pescuit cu reţinere peşte, şi nu au putut lua peşte acasă fiindcă toţi peştii prinşi depăşeau 5 kg. De asta nu spune nimeni nimic ????
Va dau doar doua exemple cum au furat doi pescari crapi prin alte metode (unul dintre ei cu ajutorul paznicului)!!!!
1) Un actor cunoscut cit de cit,a fost adus de niste prieteni pe M.V.2 si a achitat suma de 100 lei ca sa poata retine 5 kg de peste!!!!!! Prietenii lui pescuiau in regim C&R!!!! Trece un timp si actorul prinde un crap de 6,5 kg kg pe care il baga in juvelnic.Vine paznicul ai atrage atentia ca nu are dreptul conform regulamentului baltii sa retina pestele si ca trebuie sa-l elibereze,iar el nu si nu ca nu-l elibereaza ca plateste diferenta pentru 1,5 kg!!!!! Ma anunta paznicul,ma duc pe balta si dupa ce port o discutie cu "actorul",acesta datorita si insistentelor celor doi prieteni care ai spuneau ca trebuie sa elibereze pestele,pina la urma il elibereaza!!!! Dupa o ora,actorul prinde un crap,vine paznicul il cintareste 4,8 kg!!!!! El il intreaba pe paznic ironic: "P'asta pot sa-l retin?" Paznicul ai spune ca da iar el il baga in juvelnic!!!! Dupa un timp,timp in care se tot certa cu prietenii ca nu trebuia ca ei sa-mi dea mie dreptate,ca sa elibereze el pestele,actorul suparat isi aduna bagajul il baga in porbagaj si isi stringe sculele !!!!!! In momentul cind sa stringa si ultima lanseta,ai trage,inteapa si scoate un crap!!!! Datorita faptului ca nu se afla nici un paznic pe linga el,il baga si pe acesta in juvelnic,baga juvelnicul si lansetele in porbagaj se suie in masina si o ia din loc de parca era la curse!!!!Degeaba i-a facut semn paznicul care fusese anuntat prin statie de catre paznicul de pe malul opus,ca sa opreasca ca el nu a oprit si dus a fost!!!! Paznicul s-a dus la cei doi prieteni,care au confirmat cele scrise de mine,spunind ca ei nu au nici o vina si ca actorul este un dobitoc !!!!!!
2) Plecasem dupa balta pe la orele 12.30 si primesc un telefon cind ajunsesem in Stefanesti , sa ma intorc repede inapoi pentru ca un paznic a cazut la "invoiala" cu un pescar si a fost de acord cu acesta sa nu elibereze un crap mare si sa-l retina!!!!!In incheiere persoana respectiva imi spune sa vin repede ca pescarul in cauza strige sculele!!!!!! Ma intorc cit pot de repede si in momentul cind ajung la intersecte ca sa cobor la balta,sunt anuntat ca pescarul chiar in acel moment s-a uecat in masina si a plecat.Il intreb ce culoare are masina si imi spune ca este "neagra"!!!!! Cobor spre balta si in momentul cind ajung pe dig vad un Opel negru care mai avea 100-150 m ca sa paraseasca balta!!!!! Reusesc sa ajung la intrarea pe balta inainte ca Opelul sa paraseasca balta si il opresc!!!! Ma dau jos din masina ,ai spun buna ziua soferului,dupa care ai spun cine sunt si il intreb daca a prins ceva!!!! El spune ca a prins!!!! Eu ai spun ca as dorii sa-mi verific paznicii si daca se poate sa-mi arate si mie pestele prins ca sa-l cintaresc si.......................... descoper in porbagaj pe linga cei doi crapi din juvelnic care cintareau 6,5 kg si un frumos crap care cintarea 7,8 kg!!!!!! Pescarul in cauza este patronul unei spalatorii de pe sos,Colentina!!!!!!! Nu mai trebuie sa spun ce a patit si pescarul si paznicul!!!!!
"În schimb, am văzut mulţi pescari care au pescuit cu reţinere peşte, şi nu au putut lua peşte acasă fiindcă toţi peştii prinşi depăşeau 5 kg. De asta nu spune nimeni nimic ????"
Nu stiu la ce va referiti!!!!! Ar trebuii sa fiu acuzat de cineva pentru acei pescari care au avut "ghinionul"(daca se poate numii ghinion) sa prinda numai crapi peste 5 kg? Mai sunt si zile din acestea "ghinioniste" pe M.V.2,fata de alte baltii !!!!!