BALTA SANPAUL C&R - jud. Harghita

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

Scrie răspuns
florinbrasov

Re: BALTA SANPAUL C&R - jud. Harghita

Mesaj de florinbrasov »

1.
szabo laszlo scrie:Stiti cum e la taxa mica :?: se aduna tot felul de ciudati care la inghesuiala profita de neatentia pazei si incet dar sigur vor rarii crapii . Exemple : Livada , Strejeris CJ si chiar Cetariu.quote]

2.
szabo laszlo scrie: Apropo de taxa ,vad ca multi pun in balanta doar taxa si nu fac si referire la cantitatea de nada ( valoric ) necesara pentru o partida de 48 ore cu un obiectiv minim de 4-5 buc over 10 kg .Una sau chiar doua kilograme de bile folosite in plus sau in minus schimba mult calculele si fac taxa scumpa sau ieftina ,mai e si distanta fata de locatie si cel mai important pentru mine este vigoarea cu care se lupta crapii ,poti prinde unul de 15 kg si sa vina ca o carpa iar unul de 8-10 kg sa-ti rupa mana si sa simti andrenalina cu adevarat in vene .
raspunsul pentru prima parte
scuzama. citesc pe aici si cred ca nu pot sa ma mai abtin.
taxa, crezi ca selecteaza clientela?.prostii.......in ziua de azi toti "ciudati" au BANI.Daca esti corect si cinstit stiu ca nu prea se poate castiga bine in tara asta.se fura peste de la concursuri mari din jurul bucurestiului si nu numai .Acolo merg oameni fara bani?ASTA NU E UN ARGUMENT .Asta e o tampenie.
raspunsul pentru a doua parte.
eu spun: ca depinde de la caz la caz.Cat vrei sa investesti intr-o partida si la ce vrei sa te astepti de la ea.DAR INVESTITIA INTR-O PARTIDA SI NU NUMAI ,NU GARANTEAZA NIMIC. ITI MAI TREBUIE SI ALTE CALITATI LEGAT DE PESCUIT
nu am nimic personal la adresa ta,dar este o opinie
nu e important cat prinzi ,important este sa respecti pescarul de langa tine.

random
Puncte: 0

Mesaj de random »

pt claudiubv

cand o sa vorbesti cu administratia baltii despre "ofurile" pescarilor din punctul meu de vedere ar fi urmatoarele:
- nu prea e clar cu recomandarea pentru abonament - cine ar trebui sa ma recomande?
- nu ar fi rau sa fie pachete de pescuit astfel incat la un nr mai mare de zile pretul sa fie mai ok
- eu nu inteleg de ce trebuie sa platesc suplimentar daca mai vin cu un prieten care sa ma ajute la scos pestele cu minciogul (cei care au prins bradisul stiu la ce ma refer), la nadit, in cazul unor driluri duble :) sau pur si simplu sa imi tina de urat. In mod normal am platit un stand cu 4 lansete - nu cred ca conteaza asa de mult cine atinge betele.

MihneaBV

Mesaj de MihneaBV »

Sunt de acord cu multe din afirmatile de mai sus. Spun din start ca am fost pe balta ca sa nu fiu luat in balon de unu si altul. Am prins peste insa nimic mai mare de 9 kg. La cat de laudata este balta si se vorbeste de exemplare mari si multe ceva nu se leaga. Eu totusi cred ca problema este legata de densitatea piscicola.
Punctual problemele din punctul meu de vedere sunt :
- vegetatia care a dat atata bataie de cap pescarilor si care in continuare o sa dea (parerea mea )
- Densitatea piscicola
- Taxa- o taxa undeva la 80 RON /24h ar face balta mult mai accesibila avand in vedere si locatia ei
- Daca se vor face acele pachete atunci lucurile vor fi ceva mai clare

Evident balta are si plusuri nu doar minusuri dar acele minusuri trebuiesc corectate in clipa in care parerea pescarilor ce au fost pe aceasta balta este cam aceeasi.
Buia Mihnea

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

random scrie:pt claudiubv
- eu nu inteleg de ce trebuie sa platesc suplimentar daca mai vin cu un prieten care sa ma ajute la scos pestele cu minciogul (cei care au prins bradisul stiu la ce ma refer), la nadit, in cazul unor driluri duble :) sau pur si simplu sa imi tina de urat. In mod normal am platit un stand cu 4 lansete - nu cred ca conteaza asa de mult cine atinge betele.
Si nici nu te chinui sa intelegi: aceasta aberatie este prezenta pe majoritatea baltilor din Romania! Iar explicatiile administratiilor sunt absolut aiuritoare, de genul "pai ce, la film intrati 2 persoane pe un bilet?" :lol: :lol:

Exista in Romania (dupa stiinta mea) un singur exemplu de proprietar de balta care a inteles cum trebuie acest aspect si pe balta caruia nu 2, ci chiar 3 pescari, pescuiesc fara nici o taxa suplimentara pe un stand. Si anume Sakalu cu balta de la Siclau!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

faurmircea

Mesaj de faurmircea »

sunt pareri si pareri

la cati bani dam pe bile scule etc ... ne mai uitam la 20 de lei ? sa fim seriosi taxa este chiar ok din punctul meu de vedere... trebe sa faca ceva cu bradisu ala ... io am fost in vara cand era mai multe bradis decat apa si pt aia tot am prins de 11 si de 12 kg .... sunt ferm convins ca faceam treaba mai buna daca nu eram dezcurajat de bradis si de lipsa placeri in drill (pesti nu puteau misca ... erau ca sarmalele invelinti in bradis)

vorba lu Alin pesti nu ti pune nimeni in carlig ... iar ce zice balta in concurs este egal cu 0 .... ori ce balta raspunde altfel cand este sub presiunea unui concurs ...

Conditii bune paznicul te ajuta la bagaje , curatenie , civilizat primesti bon tot ok , wc in stare perfecta , peisaje superbe pesti sanatosi salbatici ce vrei mai mult la 100 ron ?

Amandalin

Mesaj de Amandalin »

Exista in Romania (dupa stiinta mea) un singur exemplu de proprietar de balta care a inteles cum trebuie acest aspect si pe balta caruia nu 2, ci chiar 3 pescari, pescuiesc fara nici o taxa suplimentara pe un stand. Si anume Sakalu cu balta de la Siclau!

HUGE LIKE IONUT !

florinbrasov

Mesaj de florinbrasov »

cand o sa vorbesti cu administratia baltii despre "ofurile" pescarilor din punctul meu de vedere ar fi urmatoarele:
- nu prea e clar cu recomandarea pentru abonament - cine ar trebui sa ma recomande?
- nu ar fi rau sa fie pachete de pescuit astfel incat la un nr mai mare de zile pretul sa fie mai ok
aceste vorbe, nu trebuie spuse lui Claudiu sau mie.Spun asta pentru ca nici eu nici Claudiu nu avem treaba cu taxa balti ,condiitiile de pescuit.....................Am intalnit multe persoane care imi tot spuneau diferite lucruri despre balta sub forma de repros.
Tin sa mentionez ca exista o administratie a balti ,un patron si cu ei discutati aceste probleme .
Eu sunt un simplu pescar si vad ca uneori sunt asociat si ca organizatorul unor concursuri pe acesta balta si inchiriez balta ,cum cred ca o poate face toata lumea.
nu e important cat prinzi ,important este sa respecti pescarul de langa tine.

briche

Mesaj de briche »

Foarte multe plangeri intr-adevar, am fost si eu de vreo 3 ori pe balta, intr-adevar pretul este prea ridicat, mai ales ca balta inca cauta clientela. De cate ori am fost nu erau mai mult de 4-5 standuri ocupate si asta pe timp de weekend. Cat despre capturi intr-adevar nici eu nu am prins mai mare de 14 kg, am prins si 14 pesti la 24 de ore dar si numai 2-3 dupa ce a fost scos bradisul din balta, lucru care clar a afectat crapul. O alta plangere din partea mea este legata de partea cu digul unde este groaznic de pus cortul din cauza terenului tare si spatiului ingust. Asteptam raspuns din partea patronului la toate aceste neajunsuri!

claudiubv

Mesaj de claudiubv »

Frumos ar fi sa raspunda administratia balti direct pe forum.

PS.stiu sigur ca urmaresc si iei forumu crapmania..... punetile intrebari :wink:
Lukacs Claudiu

*** CAMPION NATIONAL 2012***
*** CAMPION MONDIAL 2012***
*** VICE CAMPION MONDIAL LA INDIVIDUAL 2012 ***
...ACS Carpteam Brașov...

adorjanii

Mesaj de adorjanii »

Incerc sa lamuresc cateva aspecte legate de aceasta balta:
- Faptul ca in acelasi zi unii prind 10 pesti, iar altii o singura bucata nu este neaparat vina baltii.
- Pachetele (de fapt un singur pachet de 4 zile) se vor baga din sezonul viitor. Ar fi fost unfair fata de cei care ne-au vizitat la inceputul sezonului sa schimbam tarifele la mijlocul sezonului.
- Balta a fost facuta pentru partide de placere nu neaparat pentru concursuri "viteza". Se vor face anual 3-4 concursuri, dar nu va fi un carpodrom cu tone de crapi la 3 kile. Si credeti-ma am avea de unde sa umplem balta cu astfel de pesti...;)
- Exemplarele mari (ce inseamna mare?) au fost bagate....de murit nu au murit, cel putin nu le-am gasit noi.
- Mai avem o balta, unde avem pescari multi, stiu cum e...:(
- Recomandarile sunt necesare deoarece in tara asta suntem asa cum suntem...poate daca recomand pe cineva incep sa selectez sa nu ma ard din vina lui. Asa simplu...
Acesta a fost primul sezon, recomandarile le-a facut Claudiu de la BV. Sezonul viitor vor fi mai multi din tara care vor putea face recomandari si peste 2 ani si mai multi...Asa vom ajunge sa aibe fiecare sanse sa cunoasca pe cineva care sa-i faca recomandare si sa beneficieze de avantajele abonamentului.
- Prefer sa fie o singura persoana pe stand tot din simplul motiv ca suntem asa cum suntem...de altfel cele mai interesante partide le-am facut singur...ma ajuta vecinul sau daca nu, ma descurcam singur...o adevarata provocare...o experienta interesanta
- Digul intr-adevar este tare (doar e dig...;) poate un ciocan ajuta...se vinde la pachet cu set de cuie pentru corturi de crap...oare de ce?), mie nu mi se pare prea ingust, aveti la dispozitie toata latimea, in cazul in care vine un pescar si nu poate trece cu masina pana la standul lui de cei instalati deja este ajutat de paznici la bagaje.

Si inca ceva:

Pescuitul nu e = kg+H2O (exprimat in EUR)...;)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”