



Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965
adrian team1 scrie:...alo,ti-au confiscat parintii narghileaua si ai intrat in sevraj???CRAPSOR scrie:Efectuez INMATRICULARI si TUNING pentru barcute de plantat si inadit![]()
![]()
CRAPSOR,hotoman mic...mai ai o sticla de tuica sub pat!!!CRAPSOR scrie:Prietenii şi duşmanii sunt nelipsiţi din viaţa oricărui om, dar asta ar putea fi o poveste cu un sens profund fie că vorbim despre prieteni sau despre duşmani. Ceea ce obişnuim mai puţin să observăm şi să înţelegem este faptul simplu că prietenul şi duşmanul sunt precum oglinzile (deşi noi îi vedem momentan în afara noastră): unul ne arată aspectul nostru de lumină, celălalt ne arată aspectul nostru întunecat. Luminile şi umbrele lăuntrice, tot ce-i mai bun şi tot ce-i mai rău în noi apar în realitatea experienţei de zi cu zi sub forma prietenului şi a duşmanului. Există nenumărate alte faţete ale Eului lăuntric ce sunt reflectate către noi prin alţi oameni din anturajul nostru. Dacă acceptăm ideea că tot ce-i în lăuntru este şi în afară, tot ce ne emoţionează ne place, ne displace, ne lasă indiferenţi, toate credinţele şi convingerile interioare se întrupează în realitate prin oamenii şi lucrurile care compun mediul de viaţă al fiecăruia, acceptăm că prietenii şi duşmanii sunt întrupări ale unor aspecte ale Eului nostru.
Iniţiaţii spun că "cel mai mare duşman al omului este el însuşi", dar se poate spune că şi cel mai bun prieten al omului este el însuşi. Dacă în suflet şi în minte ai un prieten, el va fi oglindit într-o zi prin cineva pe care îl poţi recunoaşte ca pe un prieten extraordinar în viaţa de zi cu zi. Dacă ai un duşman puternic şi tenace, atunci ai nevoie să-ţi aţinteşti privirea – în sensul de atenţie aici – către interiorul tău, să observi emoţiile, trăirile, sentimentele, gândurile prin care-ţi defineşti duşmanul, căci ele nu sunt altceva decât percepţii prin care l-ai atras pe cel care te atacă din lume. Duşmanii nu sunt un dat, nici nu reprezintă o forţă de care nu putem scăpa. Duşmanii nu apar din întâmplare în vieţile noastre, iar pentru unii, sentimentul de duşmănie este pur mental, pur interior.
Ei îşi imaginează că au un duşman, îşi imaginează că există cineva care le-a făcut rău, proiectează aceste imaginaţii asupra unui om anume, dar omul acela nu a avut vreodată a face cu răul imaginat de celălalt. În acest caz, proiecţia este şi mai clară, iar persoana are nevoie de o reconciliere cu sine şi de o investigare atentă a propriei conştiinţe, căci inexistenţa duşmanului în plan fizic este simptomul evident al existenţei duşmanului în mintea care se gândeşte la el. Noi nu putem avea un duşman afară până când nu l-am creat în trăirile noastre. Iar dacă l-am creat nu se întâmplă pentru că viaţa-i crudă şi rea, nu se întâmplă pentru ca noi să ne angajăm într-un război inutil cu duşmanul, nu se întâmplă pentru că avem ghinion, nici pentru că invidia, răutatea, ranchiuna, ura sau alte trăiri nedorite şi-au pus în gând să ne spulbere ca fiinţe umane, cât pentru că "avem nevoie să devenim conştienţi de ceva ce este, încă, inconştient în noi" (ghilimelele de aici vor să atragă atenţia asupra necesităţii de a înţelege că, în clipa în care lucrurile inconştiente devin conştiente şi sunt corectate, duşmanul dispare din noi ca şi din experienţa fizică).
Dacă prietenii ne fac conştienţi de ceea ce-i bun, frumos şi plăcut în structura noastră psihologică, dacă prietenii sunt oglinzi ale frumuseţii sufletului nostru, ale toleranţei, blândeţii, acceptării, generozităţii, ale capacităţii de sacrificiu, de iubire necondiţionată şi de înţelegere, duşmanii sunt oglinzi ale urâţeniei izvorâte din inconştienţă. Nu-i vorba despre o urâţenie mentală dată, nu suntem aşa cum ne arată duşmanul, cât am crezut, am fost convinşi uneori că răul şi urâtul, invidia şi ura sau intoleranţa şi tot ce vedem dezgustător la celălalt au existenţă în ele însele. Duşmanul şi tot ce reprezintă el ca emoţie, sentiment, gând şi faptă este imaginea convingerilor noastre despre existenţa răului. De fapt, răul pe care-l reprezintă un duşman nu-i altceva decât convingerea că răul nu are rost pe lume, deşi el nu-i altceva decât un slujitor al propriei conştiinţe.
De îndată ce acceptăm că duşmanul de afară e-n noi, că sensul lui este acela de a ne arăta doar că suntem inconştienţi cu privire la anumite aspecte din interiorul nostru, el se dovedeşte a fi "necesar", cum spunea Dalai Lama, iar noi înţelegem că tot ce se manifestă în viaţa noastră este "necesar", întrucât totul slujeşte conştiinţa şi viaţa noastră. Uneori, duşmanul ne stimulează creativitatea, inteligenţa, iscusinţa, măiestria, sensibilitatea şi capacităţile ce erau latente în noi. Nimic, absolut nimic din ce se întâmplă pe lume, nici prietenii, nici duşmanii, nici binele, nici răul nu sunt roade al întâmplării, cât expresii ale inteligenţei vieţii, care ne ajută să fim conştienţi de noi înşine.
CRAPSOR scrie:Efectuez INMATRICULARI si TUNING pentru barcute de plantat si inadit