Cei care fac afaceri foarte bune au concesionat lacurile. Din cate stiu, taxele anuale pentru aproximativ 14 ha de luciu de apa erau undeva la 1500 euro/an. Probabil ca mai sunt si cheltuieli adiacente, dar mult mai mici decat costurile achizitionarii unui lac.
Ca proprietar cred ca ai si mai multe taxe de dat si mai multe responsabilitati.
Marile probleme sunt asigurare pazei si impunerea unor reguli care sa multumeasca pescarii si totodata sa-i si atraga. Sa nu uitam ca majoritatea nu sunt atrasi de crapi de +20 kg care trebuie eliberati. Prefera sa de-a 150 RON/12 ore stiind ca pot sa ia totul(chiar daca nu prind nimic) decat sa dea 150 RON/24 ore stiind sa pot prinde 200 Kg dar sa nu ia nimic.
E o mentalitate din epoca de piatra dar astia suntem. Se fura peste si in Franta si in Anglia, n-am inventat noi furtul. Dar de regula romanul e gainar. Pentru un crap de 3 Kg care costa 40 RON in Cora prefera sa se faca de cacat si sa riste sa ajunga chiar la politie.
Sa nu uitam filmarile de la Infopescar pe Tancabesti unde au fost prinsi oameni cu Skoda Octavia, Golf 4 furand peste. Sau filmarile de la Dridu unde pe marginea drumului erau masini de la Octavia si Golf la X5 sau M3 ale celor care venisera sa dea la japca.
(off-topic "Posesor de Cayenne fura stergatoarele altui Cayenne":
http://www.youtube.com/watch?v=P-2yboQpW5A )
Sunt cateva ferme piscicole dezafectate, secate si abandonate care pot fi reabilitate. Pot fi gasite pe Google Earth, sau cu o scurta plimbare cu elicopterul. In jurul Bucurestiului(o raza de 60 km) sunt destule lacuri despre care nu se stie mare lucru.
Pe malul Argesului sunt cateva balastiere(abandonate) in care ar merita investit, ar putea fi extinse undeva la 15 ha.
Mai simplu: intereseaza-te cat costa achizitionarea unui lac in Franta, Spania, Italia sau Bulgaria. S-ar putea sa merite mult mai mult investitia acolo. Absorbirea de fonduri europene probabil ca e mult mai facila.
Altfel, primul lucru pe care trebuie sa-l faci daca vrei sa te apuci de afaceri este sa te bagi in politica. Poate esti deja si atunci ai un avantaj

.
Iti urez succes si cred ca merita investitia dar nu in Romania. Sunt sigur ca in Republica Moldova, Ucraina, etc. sunt lacuri care au crapi capitali dar acolo e mafie mare si nu merita de niciun fel. Macar la noi stii ca ai de-a face doar cu gainari.