Saluut baeti, iata reteta cea mai buna pentru fazan care mia trimis-o The Mav. Multumesc batrane !
1 fazan mare, 250-300 g slanina afumata, 100 g unt, 100 g cascaval ras, 1-2 pahare de vin alb sec sau demisec, frunze de vita de vie, sare, 1 legatura de patrunjel verde, tarhon, busuioc verde.
Pieptul si pulpele fazanului se impaneaza cu slanina, iar interiorul se unge cu un amestec de unt si cascaval ras, peste care se presara patrunjel verde, tarhon tocat si busuioc tocat. Fazanul se inveleste in felii de slanina si in cateva frunze de vita de vie, apoi se leaga cu ata si se fierbe inabusit cu vin. inainte de a-1 servi, se desface ata, se scot feliile de slanina si frunzele de vita de vie si se da la cuptor, ungandu-1 din cand in cand cu slanina, pana se rumeneste. Se stropeste si cu vinul alb cand este dat la cuptor.
Toate ierburile aromate isi lasa savoarea in interiorul fazanului.
--------------
unt, vin alb, coniac, sare, ierburi aromatice
Fazanului i se scot intestinele, se spala si se sterge bine. Se freaca fazanul cu sare si se lasa sa stea o ora, o ora jumatate, se asaza apoi intr-un vas cu unt si putina apa si se rumeneste sub capac. Se stinge cu vin alb si coniac si se mai lasa cateva minute la cuptor. Se portioneaza fazanul si se serveste cu cartofi natur si sos de vin (sosul de vin include si sos in care s-a rumenit fazanul, insa acesta din urma se strecoara). Cartofii natur vor fi presarati cu ierburi aromatice pt intensificarea gustului
Pofta buna !