florine, nu te speria ...

Aici puteti posta comentarii care nu au legatura cu pescuitul crapului. Postarile la mishto, caterinca, fabulatiile si glumele nesarate se arhiveaza in ordine cronologica tot aici:))

Moderator: viorel dulamita

DD
Mesaje: 120
Membru din: Mie Ian 12, 2005 16:27
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de DD »

S-a fezandat excesiv ! :)
(parca asa se spune :) )
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania
____________________________________________
Nu-ti fie teama ca inaintezi prea incet. Teme-te daca te opresti.
Sun Tzu

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Saluut baeti, iata reteta cea mai buna pentru fazan care mia trimis-o The Mav. Multumesc batrane ! :wink:

1 fazan mare, 250-300 g slanina afumata, 100 g unt, 100 g cascaval ras, 1-2 pahare de vin alb sec sau demisec, frunze de vita de vie, sare, 1 legatura de patrunjel verde, tarhon, busuioc verde.
Pieptul si pulpele fazanului se impaneaza cu slanina, iar interiorul se unge cu un amestec de unt si cascaval ras, peste care se presara patrunjel verde, tarhon tocat si busuioc tocat. Fazanul se inveleste in felii de slanina si in cateva frunze de vita de vie, apoi se leaga cu ata si se fierbe inabusit cu vin. inainte de a-1 servi, se desface ata, se scot feliile de slanina si frunzele de vita de vie si se da la cuptor, ungandu-1 din cand in cand cu slanina, pana se rumeneste. Se stropeste si cu vinul alb cand este dat la cuptor.
Toate ierburile aromate isi lasa savoarea in interiorul fazanului.
--------------
unt, vin alb, coniac, sare, ierburi aromatice

Fazanului i se scot intestinele, se spala si se sterge bine. Se freaca fazanul cu sare si se lasa sa stea o ora, o ora jumatate, se asaza apoi intr-un vas cu unt si putina apa si se rumeneste sub capac. Se stinge cu vin alb si coniac si se mai lasa cateva minute la cuptor. Se portioneaza fazanul si se serveste cu cartofi natur si sos de vin (sosul de vin include si sos in care s-a rumenit fazanul, insa acesta din urma se strecoara). Cartofii natur vor fi presarati cu ierburi aromatice pt intensificarea gustului
Pofta buna !

EX-UL
pescar de competitie
Mesaje: 2570
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 19:47
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de EX-UL »

Uite si una de la mine :

- se ia fazanul si se tine la fezandat 24 ore - indiferent de temperatura exterioara il tii la fereastra la bucatarie agatat cu capul in jos
- se scoate si se pune intr-un vas cu - 2 l apa calduta - 2 linguri de sare , 1 lingura de piper , 1 lingura de tarhon , 1 lingura cimbru , 1 lingura praf de usturoi , 200 ml vin alb sec
- il tii aici inca 24 ore si il intorci pe toate partile

La final - punem pasarea intr-un vas de sticla si il imprejuram de legume tocate , ceapa , usturoi verde , ienibahar , curry , foi de dafin
In interior bagam o pasta tocata de cartofi , unt , lapte , usturoi , marar .
Il dam la cuptor vreo 1 ora - scoatem legumele si ungem pasarea , pentru a deveni crocanta , cu unt amestecat cu marar , patrunjel si usturoi . Cind se rumeneste il punem pe platou linga legumele fierte !

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18918
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Mesaj de Vladut Mateianu »

Caca-m-as in retetele voastre c-am citit pana au inceput sa-mi curga balele si mi-au curs pe telefonul mobil care acum nu mai merge ! :lol: :lol: :lol:
Asa ca , acum trebuie sa vand fazanul sa-mi iau telefon ! :wink: :lol:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

EX-UL
pescar de competitie
Mesaje: 2570
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 19:47
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de EX-UL »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bai fazan iti mai aduc dar telefon nu am de unde !

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18918
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Mesaj de Vladut Mateianu »

Poate-ti pica ceva....sau poate pushti vre-unu' ! :lol:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

dan pop-coman
Mesaje: 6
Membru din: Lun Oct 23, 2006 8:38
Puncte: 0
Localitate: lugoj

Mesaj de dan pop-coman »

Daca nu ar fi atata bascalie, la ce pescari are, Crapmania,ar fi de departe cel mai bun forum din tara.

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18918
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Mesaj de Vladut Mateianu »

Asa e Dane, dar tu citesti topicuri vechi, intre timp lucrurile s-au mai schimbat....Sper in bine ! :wink:
Dupa ce o sa navighezi mai mult, sper ca iti vei da seama !
Pana atunci numai bine si bine ai venit pe la noi.
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
cornel rosioru
maestru emerit
Mesaje: 2211
Membru din: Lun Ian 10, 2005 13:51
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Mesaj de cornel rosioru »

@dan pop-coman

Ai dreptate, dar numai partial.
Crezi ca daca nu ar avea si bascalie ar mai fii la fel de interesant acest forum?
Un lucru e clar. bascalia e bascalie, pt. ca e nevoie si de asa ceva, iar lucrurile serioase sunt serioasa si tratate ca atare.
Din imbinarea celor 2 aspecte s-a nascut crapmania. Tocmai acest lucru il deosebeste de celelalte forumuri.
Cu putina bascalie se sparge monotonia.
Dupa parerea mea celelalte forumuri au devenit monotone tocmai din acest motiv. Administratorii nu permit disputa verbala in contradictoriu iar o gluma nevinovata e socotita drept atac la o persoana sau alta.
Crapmania s-a vrut altceva. Idea e ca aici iti mai poti descretii fruntea. Poti glumii dar si invata ceva de la unii dintre cei mai avizati pescari de crap.
Cel putin asta e parerea mea. Asta nu inseamna nu tinem cont si de sugestiile voastre.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

markel
Mesaje: 54
Membru din: Mie Oct 04, 2006 12:47
Puncte: 0
Localitate: oradea

Mesaj de markel »

DA! Forumul s-a schimbat :wink: O.K.
Problema e ! ca nu e fazani pe toate gardurili,si putem noi saliva mult si bini :!: :wink:
Dupa asa retete! nu-ti mai vine sa mananci nici un Crap a la Cefa.
Numai fazani de Cefa :wink:
E tare faza! :lol: :lol:
Cumpar fazan :!:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Ca pe vremuri ...”