Observatie !

Aici puteti posta comentarii care nu au legatura cu pescuitul crapului. Postarile la mishto, caterinca, fabulatiile si glumele nesarate se arhiveaza in ordine cronologica tot aici:))

Moderator: viorel dulamita

the fishman

Mesaj de the fishman »

Domnule Val, eu nu contest clasamente si persoane din contra felicit ce fac ei dar sa nu uitam ca unii dintre ei poate nu au job ....deci timpul le permite asta.
Multi ar dori sa pescuiasca in lacurile si baltiile cu mult peste dar sa nu uitam ca nu toti au venituri din care isi pot permite taxa. Mai mult ,la noi inca 80% sau mai mult chiar nu concep sa dea bani la balta fara sa ia peste acasa, dar deviez de la subiect.
Iar daca nu suportati - citez: "In schimb suntem un grup de oameni care nu accepta ranchiuna si atitudinea de particulari ."-de ce este un sait public? Faceti-l cu circuit inchis si scapati de tot ce va incomodeaza, iar daca este public cum este in momentul de fata.......padure fara uscaciuni nu se poate.
Va apreciez pe toti ce faceti in pescuitul romanesc, dar fiti mai indulgenti si cu cei ce gresesc si nu in ultimul rind nu ii mai priviti de sus.
De ce administratorii acestui forum nu sterg ceea ce este scris la "misto" si intr-un timp foarte scurt nu va mai abera nimeni aici pentru ca mai devreme sau mai tirziu isi vor da seama ca nu se accepta asa ceva.
ca tot vine iarna...sarbatori fericite..........si nu toti sunt ratati(este usor sa jignesti dar greu sa faci un bine)
""NU MARI DA RARI""

DD
Puncte: 0

Mesaj de DD »

the fishman scrie:Domnule Vlad, am si eu o intrebare la dumneavoastra; poate exista si un posibil raspuns: ce intelegeti dumneavoastra prin a promova pe acest sait?
Si de ce sunteti asa de rai in unele raspunsuri.Nu toti pescuiesc la nivelul dumneavostra si a colegilor dumneavoastra...............
Am observat ca sunteti o mina de oameni pe acest forum care va tot laudati unul pe altul si glumiti intre voi dar dati si o sansa si altor oameni care nu fac parte din cercul vostru sa invete mai bine sau mai prost tainele pescuitului.
Ca unul care (recunosc) am inceput activitatea de "forumist" pe alte situri, icerc sa iti explic eu ce inseamna a promova pe acest site. In momentul in care intelegi ca pestele este un partener si ca din fiecare intalnire pescar/ captura partile combatante invata fiecare ceva; ca scopul acestui sport nu este de a duce pestele acasa unde eventual sa ii faci o poza in bucatarie; cand te plictisesti de postari de genul "sunt nou, nu am experienta, ajutati-ma sa gasesc o balta cu mult peste, cu taxa mica, unde sa pot retine tot pestele, unde este admisa bomba si pescuitul la japca, cu maluri asfaltate si bere gratis din partea administratorului" :) , simti nevoia unui alt discurs si atunci inseamna ca ai proomovat. Si asta indiferent daca scrii aici sau nu.

Taxa nu este o problema. Mai exista crap in Dunare si pentru a pescui nu ai nevoie decat de permis si eventual PG. Acum 25 de ani cand nu aveam decat datorii si rate la mobila si casa, mergem la pescuit cu trenul sau cu RATA si te asigur ca mergeam mult mai des decat acum.
Daca ai juca tenis ai putea sa te duci pe teren cu un tocator sau batatorul de covoare, sa joci cu mingii de carpa sau eventual cu ambalaj de la Kinder umplut cu apa sau ar fi necesar o investitie intr-o racheta si cateva mingii. Asa si cu echipamentul de pescuit. Il strangi in timp, iti stabilesti tinte si termene, iti faci bugete, urmaresti realizarea fazelor poriectului si la termenul fixat ei echipamentul.

Nici eu nu pescuiesc la nivelul unui campion si eu mai gresesc, nici macar nu particip la concursuri, am si eu un job (ba daca ma gandesc bine chiar mai multe), dar ii cunosc pe marea majoritate, ii apreciez si nu ma simt exclus sau privit de sus. Am invatat multe de la ei si mai am de invatat. Pune o intrebare serioasa, la care nu ai gasit raspuns in materialele publicate , punctuala, la obiect si vei avea un raspuns. Poate va fi si ceva misto dar asta este sarea si piperul acestui site. Nimeni nu isi doreste un site militaros cu raspunsuri de genul "DA domnule, NU domnule, Am inteles domnule".

Sper ca am reusit sa ma fac inteles
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Bravi Dorine - ai pus punctul pe I ! Asta e chinteesenta acestor discutii - modul cum privesti pescuitul si cum intelegi faptul ca a avea echipament si nada buna nu inseamna moft ci necesitate !
Cit priveste lipsa de bani - si eu vreau sa am Mercedes si nu am inca ! Dar nu am o apasare din cauza asta .

dan cotelici

Mesaj de dan cotelici »

Val Pangica jr scrie: Cit priveste lipsa de bani - si eu vreau sa am Mercedes si nu am inca ! Dar nu am o apasare din cauza asta .
As aduga la cele spuse de tine ca nu numai ca nu avem nici o apasare dar nici nu ne apucam sa-i blamam pe cei care au si un Mercedes.
In multe discutii am observat ca pentru a-si justifica lipsa de performante sau recunoastere multi pescari aduc in prim plan aspectul financiar.
Nu au luat in seama acel segment care sacrifica totul pentru pescuitul la crap.Nu sunt mai bogati ci pur si simplu aloca toate resursele acestei pasiuni.Performanta fara investitie nu se mai poate obtine.

Cucu Ionel

Mesaj de Cucu Ionel »

Foarte frumos spus,am o mica intrebare,fara suparare:segmentul de oameni care sacrifica totul ptr.pescuit,si se stiu ei care sunt,cum se descurca cu nevestele(cei care au,bineinteles)?Ma refer doar la problema banilor,restul nu mai intereseaza. :lol:
Fir intins

dan cotelici

Mesaj de dan cotelici »

Daca nu am reusit sa ascundem costurile, le-am suplimentat bugetele de investitii in "hainute" sau le-am convertit in pescarite.
Alte variante credeti ca exista?
The second best is the first loser!

Zambaccian

Mesaj de Zambaccian »

As zice ca nici finantzele nu sunt chiar un capat de tzara. Stiu oameni care pescuind corect au avut rezultate chiar si cu un echipament modest. Si nici macar pe balti de top, ci pe ieftineli unde crapii ii numeri pe degete. Daca chiar esti pasionat, vrei sa te informezi si sa progresezi, orice e posibil.

the fishman

Mesaj de the fishman »

hai sa deschidem un topic nou ca sa vedem cit te costa o partida de pescuit de trei zile!!!.....cu benzina cu mincare etc.....si ai sa vezi ca te apropii de salariul minim pe economie.La aceste persoane ma refeream ca nu au bani si incearca sa faca tot ce este posibil ca sa pescuiasca undeva si ceva.
Nu cred ca ai sa vezi vre-o data un pescar cu venituri le de care am aminit mai sus pescuind pe Dirvari?
Nu uitati ca acesti pescari exista si haideti sa fim optimisti si sa recunoastem ca au invidie pe cei care au scule si nada de top, ca asta este ciclul vietii...."da bah da ala pescuieste la 200ron balta si are bani bagati in bile cam cit dau eu bani pe carne tot anul" ....asta este o fraza des intilnita.
""NU MARI DA RARI""

DD

Mesaj de DD »

Nu le ascund. Imi cumpar si cand sunt intrebat "cand ai mai cumparat si asta" respund la intrebare.
Eu am aplicat o alta politica finaciara. Din veniturile comune am stabilit o alocatie lunara pentru fiecare (banii de buzunar), iar eu o cheltuiesc pe a mea (sau nu) dupa cum am chef.
Este OK pentru toata lumea(dar mai ales pentru copii care invata sa se incadreze in buget, sa faca economii, sa se descurce cu alte cuvinte).

Si acum sa fim seriosi, (poate cu exceptia celor a caror sotie scrie OP-urile de plata si cunoaste exact ce sume intra in contul sotului) chiar declarati toate veniturile? Nu cred. Incercati o data pe luna(un Jack mai putin) sa-i faceti un cadou si urmariti rezultatele.

Si ca sa incheiem intr-o nota vesela:

- Vreme de 26 de ani lungi si luminosi, sotia mea si cu mine am fost perfect fericiti!
- Si apoi ?
- Apoi ne-am intalnit...

Diferenta dintre curaj si tupeu:
Curajul inseamna sa te intorci acasa la miezul noptii, sa-ti vezi nevasta asteptandu-te cu un maturoi in mana si sa o intrebi: "Inca mai faci curat, sau tocmai te pregateai sa decolezi?" Tupeul inseamna sa te intorci acasa la miezul noptii, invaluit intr-un nor de parfum, cu urme de ruj pe haine, sa-ti vezi nevasta asteptandu-te cu un maturoi in mana, si sa-i spui: "Nu te enerva, tu urmezi !"
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania

dan cotelici

Mesaj de dan cotelici »

[quote="the fishman"]hai sa deschidem un topic nou ca sa vedem cit te costa o partida de pescuit de trei zile!!!.....cu benzina cu mincare etc [quote]
Acasa daca stai nu mananci? :P
The second best is the first loser!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Ca pe vremuri ...”