Dan Mitranescu scrie:Andrei I scrie: Inca un lucru cred ca trebuie luat in calcul pentru 2010...masuri ANTI - NON-COMBAT. Pedepsde tip excludere din competitie si in general din competitii pentru NON-Combat. In cazul unui concurs pe loturi non-combatul poate da peste cap 100% podiumul. Asta am vazut la CARP SHOW ... ar fi fost foarte usor ca Senzor sa nu castige daca cineva nu cantarea pestii!!!!! Din fericire acolo au fost oameni unu si unu! Bravo !
Daca am sa ajung in postura de a face combat am sa o fac cu cea mai mare ambitie pentru a primi aplauze la sfarsit ,mai ales cand este vorba sa-mi ajut niste prieteni !
Parerea mea insa ramane ca singura varianta aplaudabila (dpdv sportiv) este cea in care faci "combat" si-ti defavorizezi prin asta colegi sau prieteni (faceti voi asta). In rest ...combat ,noncombat ... aceiasi fapta !
Ca unii pleaca cu seifurile in brate sau altii se culca cand stau de paza pentru a nu vedea hotii ... tot aia este !
Dane fi mai explicit ..stiu ca de obicei ai pareri pertinente dar nu inteleg ce vrei sa spui aici.
In acceptiunea mea Combat= apararea sanselor echipei din care faci parte la acel moment in acel concurs, prin mijloace corecte, regulamentare si de ce nu etice.
Non-Combat= avantajarea premeditata a altor echipe (de prieteni) prin mijloace neortodoxe de tip: Eu nu mai am nici o sansa...la dau astora 2 tone de porumb in apa sa nu mai prinda ca sa castige x ca imi place de el. Sau ... Ca sa nu mai impart pestii cu prietenii mei eu o sa dau cu acul gol...refuzul de a-ti apara corect sansa...jocurile de culise ..eu le numesc non combat. Si sunt mii de exemple de non-combat pe care am senzatia ca le stapanesti mai bine decat mine.
DECI combat nu e egal non-combat ....si in nici un caz nu este aceeasi fapta asa cum afirmi tu.