Gaboitza scrie:
Care este ambitia cand te bati cu Barcelona, si care este cu Avantul prabusirea
Normal ca intr-o liga amestecata unde sunt cluburi puternice, toti vor sa joace. Nu cred ca e o jignire pentru cluburile puternice sa incurajeze si pe cei mai la inceput de drum. Stiu ca in felul asta , cei cu experienta pierd performanta ( altceva e o liga numai cu cluburi puternice, dar inca nu e cazul ) dar cineva trebuie sa se sacrifice candva. Ca sa creezi plus-valoare, trebuie sa investesti diverse resurse. Depinde ce se doreste.
Sanatate multa!
Pai asta spun si eu. Exista posibilitatea ( daca nu calculam formarea grupelor ) ca unele cluburi sa nu se bata cu nicio "Barcelona", iar altele sa se bata numai cu "Barcelone".
Daca era o jignire pentru cluburile puternice, atunci se facea un sistem cum a fost propus in anii anteriori, cu prima liga de 12 loturi din care retrogradeaza 4 loturi. Si atunci era Barcelona cu Barcelona si Avantul cu Avantul. Dar nu este asa. Deci cluburile puternice nu au vrut asta si in particular vorbind , li se si cam rupe cu cine cad in grupa, din punct de vedere sportiv. Regula este mai mult in beneficiul echipelor nou intrate in fenomen si cu potential, sa nu dea in grupa peste prea multe loturi putin mai versate si sa nu se califice, iar in grupa cealalta sa se califice loturi mai slabute, numai pentru ca nu au adversari obisnuiti cu balta ( sa zicem asa ... )
P.S. reusita unei competitii nu este atunci cand din faza grupelor pui sa joace Barcelona cu Realul, ca in finala sa ajunga una dintre ele cu Avantul. Cu tot respectul pentru Avantul.