marius_alexe scrie:Florin Pata scrie:Domnu' sfatuitor in arta fotografica ! Nu sunt poze de peisagistica ! Focusul e pe pescar ...nu pe orizont . Dupa sfatul tau ar iesi pescarul si pontonul "strambe" . Sau vrei ca pescarul sa arate in poza ca Michael Jacksonb . In plus malul departat nu e drept , distanta intre maluri nu e constanta . Pozele sunt corect facute . Spor !
Esti sigur ca stii ce spui ? Ai idee ce inseamna o fotografie corecta : compozitie, expunere, incadrare, focus ? Ca in orice domeniu, o fotografie corecta (tu ai afirmat ca sunt corecte) trebuie sa respecte niste
primcipii de baza, printre care si linia orizontului. Stiu...o sa imi spui ca suntem la pescuit. Limba romana respecta o gramatica obligatorie indiferent ca esti scriitor de romane sau un simplu vanzator la butic.
Spui ca focusul este pe pescar. Stii sa imi definesti termenul de "focus" ?! In ultimele poze, focusul este pe stuf, nu pe pescar.
Eu sunt sigur de tot ce spun ! Nu am afirmat ca sunt fotografii am spus poze iar unul din domeniu intelege diferenta .
Daca erai un mare priceput il sfatuiai sa lucreze mai mult la unghiuri .
Am afirmat ca sunt facute corect in sensul ca pescarii apar in pozitii naturale iar daca ar fi aliniat aparatul la linia orizontului pescarii ar fi aparut in pozitii nenaturale .
Ma bucura intotdeauna cand gasesc un mare iubitor de gramatica . Numai ca atunci cand te bagi intr-o discutie sa dai sfaturi , e bine sa stapanesti subiectul . "Pozele sunt corect facute sau...facute corect !" . Foarte corect gramatical . "Pozele" sunt in perfect acord cu "sunt facute" . Cum sunt facute pozele = CORECT !
Probabil tu un "universitar" ai fi folosit "Pozele sunt corecte

facute" - vai , vai , vai !
Nu exista "primcipii" ci doar principii

!
Vaiiii , vaiiii , vaiiii ce ustura ochii gramatica ""Sunt
mult pesti in lac" este corect"
"Sunt
mult pescari" care se baga intr-un domeniu unde sunt... in eroare totala

!