Ma bag si eu ca tot nu am ce face la ora asta si sincer nu imi place abureala pe care o citesc . Cezar a intrebat ceva concret !
S-a dorit un turneu , cu premii de etapa , care sa-l faca atractiv pas cu pas , pe masura ce se inainteaza in derularea lui . Intrebarea este simpla - cum facem ca aceste 2 concursuri finale sa aiba motivatie din partea tuturor echipelor participante - care la o adica poate nu mai pot spera la echipa nationala , dar isi pot lua un premiu frumos in bani ? Cum sa-l faci pe cel de pe locul 20-24 sa isi investeasca in nada si in timp , plus deplasare la Oradea , atita timp cit premiile fie nu exista , fie sunt cuantificate in femei de cauciuc , vouchere la Pizza Hut , prezervative aromate , nada gratis din taraba 41 din Obor , masini de tuns , samd - nimic care sa il atraga pe un pescar din primii 24 din tara asta .
Tocmai la aceste 2 ultime etape trebuia ridicat potul , astfel incit crema pescarilor rezultata din primele 3-4 etape de concurs , sa fie motivata , daca nu din punct de vedere al sanselor de a ajunge in lot , macar financiar , astfel incit sa manince chibrite sa ia premiul cel mare la ultimele concursuri .
Inteleg - ca la fiecare concurs 50 % din banii strinsi s-au dus la lot . Hai ca ma fac contabil si intreb public - cit s-a strins pina acum - cash , pesin , in banca , samd - pentru lot - dupa 3 manse ? Din calculele mele - o suma frumoasa deja ! Numai in prima mansa - la cite 60 echipe x 500 lei = 30.000 lei - jumatate la lot si inseamna 15.000 lei ( cca 3.700 EUR ) Mai vine si Latesul cu inca vreo 1.500 EUR - se fac cca 5-6.000 EUR .
Si sa nu incercati sa ma faceti la calcule , ca pe astea le stapinesc grozav de bine .
Mai vin si ALP si F&H cu niste sume la care s-au obligat - si facem ce ? Stringem sume frumoase - daca nu chiar impresionante , ca sa ce ? Sa mutam 10 pescari si oficiali din Romania in Franta , sa le platim o taxa de participare + o vizita a 2-3 pescari care sa inteleaga anticipat balta , vreo 150 kg de nada / lot si mai ce ??????????? Haideti sa facem niste socoteli . Asa publice - ca de restul m-am saturat . Si va spun eu , ca si din ce s-a strins pina acum tot ajung banii , pentru un lot normal , fara avion privat , echipament de prezentare decent ( ca nu i-a nascut mama lor in Lacoste ! ) , scule au , plus nada de calitate . Fara gluma acum - eu am stat cu familia la cel mai tare hotel de undeva , ***** stele , am cheltuit fara restrictie pe orice, cu tzoale pentru copii , cu orice mi-a trecut prin cap , mi-am luat si ciorapi daca vreti

si tot nu am putut cheltui mai mult de 2500 EUR + 2000 EUR cazarea - asta pentru 11 nopti / 4 persoane . Hai sa facem extrapolarea ca la turism ma pricep si stiu ce se cere si ce se plateste .
Cred ca ar trebuii infiintata si o comisie de cenzori , care sa supravegeheze sumele strinse si sa dea un raport de activitate pescarilor care au cotizat la aceste calificari nationale . Sa o facem ca la scara de bloc - daca altfel nu se poate . Cineva trebuie sa dea socoteala , buna sau strimba , banilor cheltuiti - sa nu ne trezim ca protocoalele cuiva au depasit cu mult suma alocata nadei , spre exemplu . Se stiu ei care ....