INFORMARE
Catre Comisia de Competitii AGVPS
In atentia D-lui Teodor Bentu
Domnule Presedinte,
Cele 11 cluburi membre ale Asociatiei Pescarilor de Crap din Romania care formeaza Comisia Campionatului National 2010 si care sunt si organizatoarele manselor acestei competitii va aduc la cunostiinta urmatoarele:
Au citit decizia Comisiei de Competitii a AGVPS referitoare la Cazul Floreasca, potrivit careia atat Hook Buzau cat si Soimul merg mai departe in mansa secunda.
Totusi, au hotarat sa nu primeasca in concursul de la Sacel echipa Soimul, cu toate repercusiunile ce ar putea decurce din acest gest de protest fata de amestecul AGVPS in deciziile Comisiei Campionatului National.
Cluburile considera ca acest Campionat National, ale carui costuri de organizare sunt asigurate INTEGRAL de catre ele (balti, logistica, etc), va continua asa cum a fost gandit la inceput, iar la final APCR va desemna echipa CAMPIOANA NATIONALA. Daca AGVPS are vreo problema cu aceasta decizie a cluburilor APCR, poate sa ia ce masuri doreste, inclusiv neinscrierea echipei campioane la Campionatul Mondial. Cluburile APCR isi asuma acest risc prin decizia pe care o comunica acum.
De asemenea, cluburile APCR va roaga sa luati masuri pentru ca pescarii Soimul, sa nu se deplaseze la Sibiu, iar daca o fac sa nu creeze probleme organizatorului mansei de la Sacel, Vali Vesa (presedinte CS Ovidius). Soimul reprezinta totusi AGVPS-ul.
Pozitie centralizata in urma declaratiilor presedintilor de cluburi APCR pe forumul site-ului crapmania.ro (pe parcursul zilei de 1 iunie), de catre presedintele ales, Andrei Vladeanu.
a presedintelui APCR, Andrei Vladeanu, in legatura cu decizia presedintilor de cluburi care refuaza sa primeasca Soimul in concurs, in ciuda deciziei Comisii de Competitii a AGVPS.
Redactata azi 2 iunie 2010.
M-am straduit timp de 48 de ore, prin lungi convorbiri telefonice si prin canalele electronice de comunicare, sa conving presedintii de cluburi APCR ca nu trebuie sa priveasca atat de transant spinosul Caz Floreasca. M-am lovit de invariabilul raspuns – “AGVPS-ul se baga peste noi si ne impune”. Mi-am dat seama ca ma lovesc de pozitii viscerale, fara suport logic, dobandite de oamenii din toata tara in aceasta iarna agitata. Nu am reusit sa le transmit ca AGVPS nu s-a bagat niciodata peste APCR. Spun asta raspicat si o sustin. Intr-adevar, in ultima vreme, a fost nevoie de interventia forului tutelar in doua cazuri:
- Prima data, Val Pangica (APCR) a invatat ACVILA cum sa se inscrie regulamentar, iar cluburile APCR intentionau sa n-o inscrie.
- De data aceasta, arbitrul APCR, impreuna cu alti 4 manageri APCR, aplica gresit regulamentul, iar cluburile APCR nu vor sa raspunda pentru aceasta eroare grava.
De fiecare data s-a invocat majoritatea, chiar unanimitatea. Tot de fiecare data, AGVPS a intervenit ca sa indrepte eventuale abuzuri. In cazul Floreasca o decizie corecta – din punctul meu de vedere – ar fi fost necalificarea mai departe a NICIUNUI CLUB participant la respectiva etapa. Pentru ca atunci cand APCR a redactat un regulament in care s-a scris ca JURIUL ESTE SUVERAN pe balta si vegheaza la respectarea regulamentului s-a gandit in primul rand la managerii APCR, in cazul de fata 4 din 5. Ei bine, acesti manageri si-au batut joc de regulament si au luat o decizie ca la piata. Arbitrul a facut la fel. Iar apoi voteaza sa elimine Soimul din turneu.
Dragilor, din punctul meu de vedere o decizie corecta ar fi fost eliminarea TUTUROR echipelor din turneu, ale caror manageri si-au batut joc de regulament. Sa sufere toti in mod egal, nu numai Soimul.
Ei bine, apoi, intr-o situatie in care VINA PRINCIPALA o are APCR, presedintele Selaru propune un compromis pentru introducerea Soimului. Personal sun toti organizatorii de mansa, ii rog, ii implor sa mai bage un loc in plus pe sectoare. NU SE POATE, primesc implacabil trei raspunsuri. Apoi a aparut decizia Comisiei de Competitii, un artificiu desigur care poate genera multe comentarii. In situatia data, asa cum am explicat, a aparut ca o solutie salvatoare. Sau ar fi fost mai bine ca AGVPS, prin Comisia de Competitii, sa elimine toate cluburile care au semnat decizia de la Foreasca?
Multa lume invoca moralitatea. Desigur, ce au facut cei de la Soimul este imoral. Ca si multe alte lucruri. Cum ar fi gestul Soimului de a inscrie in lot un pescar care a fost ARESTAT pe aeroportul din AMSTERDAM in timpul deplasarii la CAMPIONATUL MONDIAL CU LOTUL ROMANIEI DE PESCUIT LA CRAP. Insa, in primul rand discutam din punct de vedere REGULAMENTAR si apoi moral. APCR a dovenit are probleme in intocmirea, redactarea si mai ales aplicarea REGULAMENTELOR. Acest lucru, in loc sa motiveze cluburile organizatoare sa se perfectioneze, a generat pozitia de fronda – ASA VREM NOI, CLUBURILE. AM HOTARAT.
Domule Selaru, domnule Bentu, o spun cu toata raspunderea, nu suntem pregatiti – mai ales din punct de vedere psihic – sa organizam un CN. Nu stim sa ne rezolvam problemele. Nu stim sa cu adevarat sa fim o asociatie de reprezentativitate NATIONALA. Deschisi, regulamentari si rigurosi. Suntem subiectivi si mai ales aprigi la manie. Nu asa se face un campionat national.
Probabil ca fronda cluburilor APCR o sa va determine sa reconsiderati relatia cu asociatia noastra. Si este firesc. Nu vreau sa ma disociez de ei si nici sa va aduc osanale. M-am certat de-a lungul timpului cu d-voastra si nu am fost un partener comod. Stiti bine asta. Am strigat cand nu mi-a convenit, am aparat cluburile, APCR, si – mai ales – pescuitul la crap.
Insa nu pot sa fiu pasiv atunci cand observ ca se face o mare greseala.
AGVPS nu ne-a impus nici baltile, nici speciile de pesti care se puncteaza, nici organizatorii, nici regulamentul. Nu ne-a impus nimic. Ne-a cerut doar sa inregistram toate deciziile noastre si sa le respectam. Atat., APOI NE-A TRAS DE URECHI cand am gresit.
Poezia El Zorab se incheie asa
Si-acum ma taie daca vrei, si-arunca-ma la caini.
Eu zic la final
Adunati saptamana viitoare AG a APCR si schimbati-ma.
a fost o greseala colectiva...un cuantum de decizii eronate si rezolvari penibile ,un adevarat "lant al slabiciunilor" care a generat aceasta situatie:
1.prima greseala-conditionarea participarii la CN cu obligativitatea aderarii la APCR-nu exista aceasta problema -nu exista nici interventia AGVPS,precum nici Acvila sau Soimul...ati vrut sa scapati de "dracu' " si ati dat de tacsu'
2.a doua greseala-un lot APCR face contestatie unui alt lot APCR ptr o abatere minora....un gest pe care jur ca nici in momentul de fata nu mi-l pot explica...probabil exces de zel.
3.a treia greseala-o rezolvare ...hilara a contestatiei,cand nu existau decat 2 variante: ori se declara ca nefondata contestatia-batea vantul,nu a vazut bine arbitrul respectiv,etc..(ce mama dracu' erati 4 presedinti din 5 din APCR...),ori se aplica regulamentul ad literram...dar cand se ia o decizie in functie de..."simpatii" e mai greu sa fi obiectiv
trei mari greseli care au generat interventia in forta a AGVPS,care vine cu o rezolvare penibila dand dovada de un subiectivism la fel de exacerbat ca cel care a propus "amenda" de la floreasca (apropo,mai bine ii penalizati cu 50 de milioane,cel putin mai mareati bugetul ptr CN )...probabil ca daca nu era vb de Soimul,ii durea la bashcheti pe AGVPS de desfasurarea acestui CN...inca un episod demn de filmul de animatie Ferma Animalelor...acolo exista o replica celebra: "toti santem egali...dar unii sant mai egali decat altii"
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani
Cred ca aceasta ultima pozitie pe care ai luat-o a fost cea mai grea pentru tine, dar cred ca ai inchis gura tuturor celor care se indoiau de coloana ta vertebrala.
Din afara campului de lupta, tot acest razboi, ca si cel cu Liga s-a vazut doar politica, interese si mascarada, dar in clipa de fata observ ca nu ai apelat la politica ci doar la franchete si cinste dezarmanta.
Daca presedintii de cluburi iau decizia sa te inlocuiasca pentru felul transant in care ai tratat aceasta situatie, eu zic ca este doar pierderea APCR-ului, o pierdere mai ales pe termen lung.
Din partea mea pot sa iti transmit doar, FELICITARI !
"Cum ar fi gestul Soimului de a inscrie in lot un pescar care a fost ARESTAT pe aeroportul din AMSTERDAM in timpul deplasarii la CAMPIONATUL MONDIAL CU LOTUL ROMANIEI DE PESCUIT LA CRAP."
Valoare,toate bune si la locul lor,dar cu fraza de mai sus,m-ai dat pe spate frate!!!! Propun ca pentru acest gest,toti cei care fac parte din Soimul sa fie arestati la Sacel si bagati direct la puscarie in frunte cu Gaoaza!!!!
victore,
nu ai inteles. era un exemplu in contextul moralitate vs. regulament. am vrut sa spun ca este imoral sa bagi in lot un astfel de pescar, dar daca regulamentul iti permite, o faci.
si una cu dedicatie pentru tine, de la valoare, sa traiasca -
andrei vladeanu scrie:victore,
nu ai inteles. era un exemplu in contextul moralitate vs. regulament. am vrut sa spun ca este imoral sa bagi in lot un astfel de pescar, dar daca regulamentul iti permite, o faci.
si una cu dedicatie pentru tine, de la valoare, sa traiasca -
Andrei,daca tot ma dai exemplu trebuia sa ma suni inainte pt ca poate spre surprinderea unora am cazierul CURAT,ALB !ma poti verifica f usor daca nu ma crezi. Suna-ma si o sa-ti trimit o copie dupa BI . Astept tel tau,oricand .