Este bine sa ai informatii despre o balta, dar din experienta inclin sa spun ca este mai bine sa nu mergi cu idei preconcepute la un concurs. Chiar ma uitam la desfasurarea 6 Carp Club ( singurul concurs care se poate compara cu CN ) si am observat ca a fost castigat cu echipe care nu au trecut asa des pe la Peris, in comparatie cu alte loturi care nu rateaza niciun concurs acolo si chiar au rezultate ( cateodata

Pe Corbu la fel. Cunoastem balta foarte multi dintre noi. Poate sa dea cineva o strategie de abordare fara sa spuna ca acea strategie poate sa fie si o mare teapa ? Nu cred.
Asa ca adaptabilitatea la conditiile oferite de balta la un moment dat, valoreaza mai mult decat sa o bati ani de zile.
Un singur antrenament pe o balta creeaza numai idei preconcepute in majoritatea cazurilor.
Cel mai bun exemplu pe care il stiu este participarea Romaniei la un Campionat Mondial numai cu boilies de 6 lei/ kg , jumatate aroma, jumatate gris . Asta dupa ce oameni cu capul pe umeri din pescuit au "studiat" balta si au mai cheltuit 10000 euro pe studiul asta.
Daca sustin balta din Ungaria, o fac pentru a scoate in fata o echipa adaptabila, care isi pune minte la contributie pe o balta noua. Nu nadeste din prima tot ce are si stie ca daca o data merge si de doua ori nu, procentajul este bun ca sa iesi pe plus la concursuri.
Daca nu sustin balta din Ungaria, o fac pentru cele scrise anterior, adica pentru faptul ca un antrenament devine o mare capcana si ca iti trebuie o mare putere sa te detasezi de cateva informatii pe care le obtii. La asta adaug si deranjul putin mai mare, dar sa nu luam asta in calcul deocamdata.