Este clar ca APCR duce cam tot greul carpfishingului in Romania , investeste cel mai mult si are cea mai completa forma de organizare. Precizez ca nu sunt membru APCR. ESte deasemenea clar ca si celelalte cluburi , asociatii care nu au tangentza cu APCR au deasemeni un cuvant de spus si au si dumnealor preocupare si simtita prezenta pe mapa acestui sport, dar divergentele sunt mari , orgoliile mai ales sunt mari , certurile sunt la ordinea zilei , nu mai zic de chestiile mai grele . Poate oare cineva sa creeze o uniune din toate aceste forte care sa construiasca ceva cu adevarat puternic in peisajul pescuitului sportiv de performanta ? Unii fara altii s-a dovedit adesea ca este greu .
Nu vreau sa creez discutii inutile si fara rost , sau sa deranjez macar pe cineva . Daca am ceva de spus voi spune. Daca este rau o sa tac , daca este bine , cineva va face ceva bun pentru toti . Totul ramane la latitudinea dvoastra :
PROIECT/IDEE :
1. Sa existe Federatia Cluburilor de Pescuit FRP .
2. Sa existe Regulamentul National de Pescuit in concordanta cu cel International.
3. Sa existe Cluburile 10 - 100 - 1000 cu cat mai multe cu atat mai bine
4 . Fiecare club sa aibe un presedinte care sa fie membru activ in FRP cu drept de vot , 50+1 sau 2/3 in varianta for complet sau for partial pentru alegerea presedintelui FRP, modului de organizare calificari, tactica pentru CM-le, etc.
5. FRP sa aibe 3/5/10 cenzori cu presedintele FRP in comisie extraordinara: vezi cazuri de rezolvat in spiritul regulamentului in vigoare .
6. Cluburile sunt alcatuite din membrii activi care vor plati o taxa onorabila.
7. Cluburile vor reprezenta pozitia majoritatii membrilor proprii in FRP.
8. Cluburile vor reprezenta interesele pescarilor pe baltile interne, internationale, sponsorizari echipe la concursuri, sustinere in tehnica si materiale.
9. Cluburile raspund sau arbitreaza in sedinta proprie problemele de competitie ale propriilor membrii si iau o hotarare cu drept de vot in comisia extraordinara a FRP prezidata de presedintele FRP cu drept de VETO/ sau nu , sa se hotarasca aceasta in sedinta membrilor FRP.
10. In concursuri tip CM , in afara de sustinerea tuturor cluburilor, acestea pot delega minim un membru sa alcatuiasca echipa tehnica si logistica a Echipei Nationale .
11. In Functie de numarul de membrii activi , cluburile pot avea parte de actiuni in cadrul FRP constituirea acesteia pe actiuni ar fi o solutie dar constructia acestei organizatii cu sau nonprofit ma depaseste , posibil ceva in genul FRF... Actiunile astfel dobandite pot aduce suport material FRP , sunt o gramada de lukruri care pot fi facute cu cap si ajuns departe.
... multe altele se pot spune si adauga si sterge . Nu sunt eu in masura sa hotarasc asta dar , dupa Africa sunt sigur ca este necesara o astfel de organizare care sa faca din Romania o forta adevarata pentru orice podium, sa fie accesibile delegarile la studiul locului de desfasurare al noului CM.
Nu vor lipsi desigur discutiile despre sumele de bani , jocurile de culise , etc , dar sigur odata demarat un astfel de proiect , nu uitati ca sunt mai multi pescari in tara noastra decat fotbalisti , fenomenul va fi tratat la adevarata lui valoare . Calificarile pentru 2009 vor avea cu adevarat un suport real si constructiv, clasamentele anuale vor fi clare , multi pescarii care ii stim ca sunt buni raman deoparte si singura lor sansa aceea de a castiga un concurs de calificari ramane departe intr-o lupta cu un club bine organizat si cu cateva echipe in calificari, cu suport material de exceptie, dar trebuie gasita o cale ca si cei care au pareri divergente sa vina intr-o forma de asociere si sa fie toata lumea reprezentata, scopul final , acela de a intari echipa nationala si a aduce fair play intre pescarii cu opinii diferite, mie unuia mi se pare cea mai corecta cale. Unii fara altii vom fi mai slabi in fata altor natiuni care nu au decat simplul merit ca se culca devreme si au hotarat sa profite de faptul ca adversarii lor (adica noi) nu au gasit o cale sa se uneasca in ceva care sa le rupa mufa in doua de necaz. Este un sport in care cel mai bun invinge, si noi chiar suntem buni, lipsurile unei organizari si a unui suport tehnic de exceptie ne poate vicia de podiumuri, rezultatele din ultimii ani ale echipelor noastre pe mapamond ne-au adus bucuria sa speram ca putem fi si mondiali, si in Africa zic eu.
Cei in drept se pot aseza la masa discutiilor si sa ia hotarari de comun acord sa fie intr-un fel sau altul pe aceeasi directie.
Este doar o sugestie, nu este prima si nici ultima, dar este una din variantele care pot rezolva in mare masura problemele des intalnite si de orice natura la concursurile interne si mai ales LA CELE INTERNATIONALE.
Se pot rezolva astfel mai ales problemele de natura economica ale echipei nationale.
Presedintii de cluburi in sedinta FRP , cu o pozitie clara stabilita cu membrii activi din clubul propriu pot ajunge mai rapid la hotarari care sa faca lucrurile sa mearga in interesul comun al pescuitului sportiv romanesc, sa sustina activ si obiectiv miscarea sportiva .
Pescarii care nu au apartenenta la un club , este mai greu dar pot sa se afilieze intr-un fel sau altul pentru a participa la o competitie, aceasta insemnand ca stiu ce inseamna regulamentul sportiv, iau cunostiinta de reducerile pe care le ofera baltile pentru membrii cluburilor, respecta spiritul sportiv al pescuitului modern, le pot fi aparate mai usor interesele, se va schimba mai usor mentalitatile , mediul va fi mai curat :
personal sunt de acord cu Vladut care va solicita (daca nu s-a razgandit) la taxa de mediu pentru competitori , acestia vor fi astfel obligati cu eleganta sa lase curat locul de campare si pescuit in concursuri si deasemenea vor ramane sa injure sau sa aplaude castigatorii .
Sper ca nu am deranjat pe nimeni si astept sa postati macar in faza demonstrativa minim denumirea cluburilor care doresc sa fie demarat un astfel de proces. Opiniile dumneavoastra pro si contra si deasemenea si injuraturile daca simtiti sa faceti acest lucru mi le asum .
Cunoscand atmosfera si spiritul ce se afla in clubul din care fac parte "Carp Zone" , il voi adauga imediat ce am consimtamantul membrilor din club si al presedintelui de club.
Este o parere / optiune proprie si unilaterala ideea de mai sus , dar poate fi si o modalitate in care cluburile care au multe divergente si le stiti si Dvoastra foarte bine , pot ajunge la un numitor comun .
Poate fi o iarna constructiva, si polemicile din anii trecutzi pot fi aduse la masa discutiilor la un pahar de vin cald si luat o hotarare sa ii facem dreak o data praf pe cei care cred ca au inventat ei apa in lac , fie ei africani , englezi sau francezi sau alta natie care nu vad sa fie cu ceva deasupra noastra , mai ales ca pescari .
Sa traiesti George. Era bine sa fie si real ce gandesc. Spun asta ca realizez si eu ca lucrurile sunt mai simple, dezarmant de simple si nu poti condamna pe nimeni pentru asta sau pe toti la un loc incepand cu mine . Oricum nu conteaza.
Pescarul obisnuit ca mine nu prea are variante pentru ca nu are puterea de convingere colectiva decat cel mult in cercul de prieteni , nici resursele si poate nici timpul necesar, cluburile au si ele o gramada de probleme si rezista in virtutea unor contributii a catorva membrii mai cu dare de mana sau a patronilor de balti, asociatiile deasemenea au interese clare si reale cum este si normal , nu au nici o obligatie sa salveze lumea si si acolo sunt probleme si economice si nivelul de plutire nu poate fi o baza de sprijin pentru un asemenea proiect, magazinele din spatele cluburilor , desi fac si ele destul pentru idee tot nu este destul si nici nu pot sari calul , asta ar insemna sa depaseasca domeniul de activitate si scopului pentru care sufletistii care le-au infiintat si din pasiune si din necesitate si iar nu se poate , plus probleme de concurenta neloiala sau discutii interminabile pe teme strict comerciale care nu ar duce la nimic bun .
Inimosii care au demarat proiectul si cei care au avut initial viziunea unui facut de ceva in acest sens asteapta ... asteapta sa se indeplineasca procedurile ... ANS !!! .. ANS asteapta alegerile, alegerile ne asteapta pe noi ... si noi ce facem fratilor ... ?!!! Noi cu cine votam ?!
Iata cercul vicios in care ne invartim, iata de ce ne lipseste omul care sa ne uneasca si sa strigam cu totii sa FIE CUM TREBUIE !!
Sunt se pare interese mult prea mari pentru gandirea mea simpla si daca cei pe care ii stiu eu ca pot spune si chiar face ceva inca nu ne cheama pe toti sa punem umarul sa facem cu totii ceva macar in sensul organizarii , mi se pare clar ca nu se va face prea curand ceva . Nu vrea nimeni sa spuna ceva clar ? ... Ce s-a facut pana acum ? .. ce se asteapta ? .. Ce este nevoie sa se faca de catre pescarii de rand sau ca membrii de cluburi , de catre cluburi , de catre ANS, de catre guvern ? .. totul este vag si parca nu este nici o speranta decat cea de a fi fiecare pe cont propriu, ca si cum fiecare la alegeri acum , votand sau nu , isi va vota fiecare Dumnezeul propriu si ne vom lupta fiecare cu Dumnezeii celorlalti . Trist dar adevarat .
Nu pot decat sa il citez pe Dl. Cornel Serbu, care face o referire simpla dar singura la obiect care a ajuns si la mine in ultimi ani, pe site nu s-au discutat prea multe sau nu am vazut eu , dar sunt oameni care vad ca se preocupa ca si mine de aceasta idee , care vor ceva dar nu se cere si celor multi ajutorul , un chestionar pe fiecare pagina, un manifest la fiecare concurs de pescuit , un rand - baner pe fiecare filmare cu pescuit :
Forum Crapmania.ro
Titlul subiectului: CHESTIONAR PRIVIND CALIFICARI C M 2009
Pag 2
Trimis: Mar 11 11, 2008 7:22 pm
@cornelserbu catre @Val Pangica :
"Valerica, in vara s-au adunat la discutii 16 cluburi sporive care au pus de o federatie care inca nu este recunoscuta de ans, dar nu mai e mult pana atunci. Asta nu impiedica persoanele alese atunci de catre cluburi sa se ocupe de calificarile pentru cm din 2009 ...ca ne convine sau nu, trebuie sa-l lasam pe victor oana sa organizeze aceste calificari, daca nu de altceva, atunci doar pentru faptul ca altcineva nu se mai ocupa de chestia asta.
pescarii care nu fac parte din niciun club, nu sunt obligati sa se afilieze la vreunul, dar daca organizatorul spune ca pentru participarea la calificari, este obligatoriu, atunci ori se conformeaza, ori nu participa, sau poate pun si ei de-o alta federatie ca tot e la moda, insa sansele de a fi recunoscuta de ans, sunt minime.
despre bani veniti din alta parte (cns) decat de la participanti, cred ca nu este inca cazul sa vorbim...anul asta, cred ca vor fi aceleasi finantari ca si-n anii trecuti (participanti si ceva sponsori)
tot ce-am spus mai sus, nu este decat ceea ce am inteles eu si are titlul doar de informare............ """
Sigur cu totii putem face ceva ... spuneti-va cat mai multi parerea !!! aici .. oriunde aveti ocazia!!! Chiar putem sa facem ceva si acum este momentul .. la anul va fii tarziu , !!!
Si ce este mai trist ,este faptul ca nu vrea numeni sa se implice nici macar cu o parere despre cum ar trebui sa se desfasoare ca sistem viitoareacompetitie pentru 2009 .
sunt 1500 de vizitatori ai topicului si nici o propunere concreta in afara de cea a lui Gabi Tomulescu .
Haideti oameni buni ,dati-va cu parerea,PAREREA VOASTRA CONTEAZA ,va asigur ca orice propunere se va lua in discutie ,nu mai asteptati sa faca altii pentru voi .
Cu cat suntem mai multi implicati ,cresc sansele de reusita si nu va mai fi acuzat nimeni de secretomanie ,dictatura ,interese ascunse ,prietenii dubioase ...............
Sistemul pe echipe de 6 pescari + 2 rezerve a adus rezultate mai slabe decat cel pe echipe de 2 pescari. De aceea eu personal voi sustine sistemul pe echipe de 2 pescari care are si o serie de avantaje:
- baza de selectie mult mai mare;
-bani mai multi care sa fie pusi la dispozitia lotului calificat;
- un lot cu pescari de valori egale, inclusiv rezervele;
In aceste conditii la o participare de 40 echipe s-ar putea impartii prin tragere la sorti 20 echipe pe o balta si celelalte pe alta balta , ambele cu densitate mare de peste si cu locuri sensibil egale, deoarece la ora actuala in Romania nu exista nici o balta care sa ofere locuri cat de cat egale pentru 40 echipe. Primele 6 echipe de pe fiecare balta intra apoi intr-o finala pe o balta stabilita de comun acord.
Este doar o parere.
Hai sa-mi dau si eu cu parerea ! Cred ca sistemul cu echipe de 2 pescari permite mult mai multor pescari sa participe(nu neaparat ca ,cantitate inseamna calitate ! ) iar banii ptr lot vor fi mai numerosi....
La fel, consider ca ideea cu echipe de 6+2 doar din partea cluburilor este (momentan) un mare cacat, atata timp cat nu exista o federatie ! Hai sa scoatem ochelarii de soare si sa fim putin realisti : in clipa de fata se vor face calificarile cam ca pe vremuri, cand datorita unor oameni cu initiativa(gen Victor Oana sau Cornel Rosioru), se intruneau cativa pescari cu dare de mana si hotarau viitorul......Lucrurile stau cam la fel si acum, iar daca vor vota presedintii de cluburi, este clar ce se va vota :loturi de 6+2, deoarece cluburile deja alcatuite sunt SINGURELE care au aceste loturi formate. Poate ar fi mai indicat alt sistem de vot, la care sa participe toti cei care vor sa participe.....
Este doar o parere, nu prea am nici eu o solutie , dar sa speram ca va fi cineva care sa vina cu o idee salvatoare !!!!!
PS Si cat mai multe manse, doar asa se poate crea un clasament care sa reliefeze realitatea. Cine nu are timp, mai sunt si alte sporturi...
Zarguzon Adi scrie:Sistemul pe echipe de 6 pescari + 2 rezerve a adus rezultate mai slabe decat cel pe echipe de 2 pescari. De aceea eu personal voi sustine sistemul pe echipe de 2 pescari care are si o serie de avantaje:
- baza de selectie mult mai mare;
-bani mai multi care sa fie pusi la dispozitia lotului.
In ultimii 5 ani, 4 calificarile s-au facut pe loturi si 1 an pe echipe de 2. In acel an primele 3 echipe au fost ale senzorului. (in mare acelasi lot)
De unde ai tras tu concluzia ca rezultatele bune s-au obtinut pe echipe de 2
Realitatea e alta, cluburile puternice pot alinia un lot, cei ce nu fac parte dintr-un club sustin calificarile pe echipe de 2.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro