andrei vladeanu scrie:nu interveneam daca nu aparea cea mai mare aberatie din pescuitul competional la crap in regim de campionat mondial.
"Castigatorii acestor calificari, sigur vor fi cei mai in forma pescari ai momentului care se descurca pe orice balta si a caror nada si strategie nu trbuie sa le-o faca nimeni."
asta imi aminteste cu nostalgie de intalnirile cu g6.
atentie, eu nu vreau sa combat ideea calificarilor individuale. poate sunt indicate. eu combat aberatia de mai sus. si alte cateva, de acelasi (aceeasi) autor(i).
in primul rand va invit sa intrebati si sa asculati parerile unor pescari care au stat cel putin intr-un stand de mondiale. pentru ca vad ca de acestia nu pomeneste nimeni.
in schimb sunt asteptate cu interes parerile presedintilor de cap-uri, ale bibliotecarilor, runnerilor si paznicilor de noapte.
in standul de cm nimeni nu e "pescarul momentului"! asta e clar.
fara informatii rapide, veridice si cu putere credibila nu faci nimic.
mai departe. degeaba ai castigat 4 (sau 40) de manse la individual pt ca la mondiale te intreci cu alte echipe nationale. formate din 6 + 2. trebuie sa stii sa pescuiesti in acest regim.
inchei cu un exemplu elocvent, poate decisiv. spusele mele le poate certifica zvonko. in serbia, la cm, in sectorul b au picat castigatorii calificarilor nationale (3 manse pe lacul de concurs, adica pe acelasi lac, nu cu profil similar). dupa 30 de ore de concurs, pestele s-a mutat la jumatatea lacului si trebuia pescuit departe. in calificari se pescuise in 30 de metri!
s-a incercat sa se intervina cu schimbare, insa cei doi (doar erau campioni nationali, nu-i asa?) au refuzat sa iasa.
capitanul a incercat sa se descurce. le-a spus de kant si kusturica. a imbracat repede un costum hugo boss. le-a recitat din apollinaire si shakespeare
nu e aberatie, sufletel, este parerea mea despre
calificari, si nu parerea mea despre cine ar trebui sa se duca la cm pe care cread ca o sti si pe care am expus-o in atatea randuri (selectioner care raspunde de rezultat si selectionata), dar in rautatea ta, ai uitat acest mic amanunt si te-ai grabit sa ma faci repede aberant.
sasrcasmul si mistoul pe care-l afisezi, sa sti ca nu ma impresioneaza deloc, mai ales ca am incetat demult sa te mai consider cel mai tare pescar de crap, care mananca, cm-uri pe paine si este de neinlocuit.
exemplul nu e deloc elocvent, fiindca in general se spune ca sunt exceptii care-ntaresc regula (poate, daca-si vedea de treaba capitanul sarb, cautau coechipierii pestele si dadeau de el)
nostalgiile tale despre intalnirile cu g6 ar trebui sa-ti aminteasca mai intai de acuzatiile pe care ti le aducea badica si la care, in majoritate nu prea aveai raspuns.
si ca sa inchei, parca nu te mai interesa subiectul ...cred c-ar fi mai bine sa-ti vezi de traba si sa lasi caterinca pentru situatii mai adecvate.