Vreau sa va supun atentiei un aspect pe care nu l-am prea vazut discutat la modul serios: costurile participarii la un concurs si sursa acestor costuri.
Enumar eu variantele de obtinere ale banilor:
1. Din propriul buzunar
2. Din buzunarul partenerului
3. Din buzunarul clubului
4. Din buzunarul sponsorului
Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie: un pescar nu are:
1. bani = sa stea acasa pen’ca carpfishingu’ e pentru aia care are!
2. Partener cu bani = pai ce sa-I fac eu tata daca s-au gasit doi (sau trei) amarasteni ?
3. Club = deh mah ce sa-I fac daca nu e la clubu’ ala sau alalalt ca nu e cunoscut ?
4. sponsor = aici lucrurile devin un pic mai complicate pentru ca asta-i ultima solutie care-i ramane si despre asta vreau sa vorbim:
Se duce pescarul nostru (care nu-i un milog

) si bate pe la usile sponsorilor. Aia ii spun:”bine ma Pandele da’ daca-ti dau banii io’ unde-mi vad si io’ numele meu sau al firmei?

La ce televiziune sau post de radio va fi promovata competitia asta de pescuit?”

Si Pandele al nostru pleaca cu coada intre picioare

si gandul la inca un concurs de pescuit la care ar vrea sa participle da’ nu poate pentru ca n-are bani.

Ajunge acasa si: bate nevasta

sau bate copii

sau se imbata si ajunge in fata calculatorului frustrat si incrancenat si ghici ce-ncepe sa faca?
- Isi face un nickname

-
Gaseste crapmania.ro ca p’alalalt il stia deja

- Si scrie, si scrie, si scrie ….cam asa……”bah taxele voastre e mari, ca pe vremea cand faceam io’ aia si aia taxele era mici bah nu ca pentru astia cu jeepane albe”

; “bah, stiu io’ ca ala sau alalalt a plimbat pestele / ia dat drumu’ in mincioc / a pescuit cu rame si viermi / a mituit arbitru’ / etc.;

“regulile le face aia care e mari ca sa le fie lor bine”; “cred io’ ca nu e bine ca calificarile sa se faca asa sau invers

”; si cred ca exemplele ar putea continua
Deci: dragi organizatori de competitii (am tot respectul pentru dumneavoastra indiferent cine sunteti) va rog acordati mare atentie imaginii si promovarii concursului/concursurilor pe care le organizati, ajutati-ne si pe noi competitorii sa avem ce sa le oferim sponsorilor si s-ar putea sa constatati ca puteti mari taxele

. Si daca va preocupa aceasta, va rog sa treceti in anunturi si partenerii media (evident ca va trebui sa respectati promisiunile

) in anunturile catre noi potentialii concurenti.
Nu neg ca s-a mai facut cate ceva in acest sens:
- Concursul de la Sarulesti cu expunere inclusiv pe PROTV
- Emisiunile lui Florentin Iuga
- Poate mai sunt si altele dar nu mi le mai amintesc
Stiu ca asociatia, din care cu onor fac parte (APCR), se preocupa de acest aspect (Bodo iti multumesc special in avans!)

si astept sa vad initiative si de la alti organizatori

. Mi-ar placea sa vad in anunturile de concursuri si ceva care sa ne dea noua competitorilor “material” de vandut sponsorilor.
Pentru a fi inteles exact:
- Nu sunt “Pandele”

- Nu am si voi avea intentia sa contest munca sau valoarea muncii organizatorilor de concursuri
- Pe langa faptul ca nu sunt “Pandele” nici nu-l cunosc macar
PS - cred ca a-ti auzit ca marii fotbalisti castiga mai mult din contracte de publicitate decat din contractile de la cluburi!