Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la crap

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Denis Dogaru
Mesaje: 48
Membru din: Mie Iul 11, 2012 10:12

Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la crap

Mesaj de Denis Dogaru »

REGULAMENTUL
cu privire la desfăşurarea turneului
Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la crap
«Stefan Vodă 2012»

Organizator – Clubul pescarilor de Crapi din Moldova "Carp Lider ".
http://www.sportfishing.md

Comitetul organizatoric – Cabac Andrei +37369390939 (Moldova)
Fedotov Ilie +37379478044 (Moldova)
Cornei Viorel +37368199300 (Moldova)

Programul turneului:
Înregistrarea – 8 August 2012 (8.00)
Tragerea la sorţi şi partea solemnă – 8 August 2012 (8.30– 9.30)
Intrarea în sectoare – 8 August 2012 (10.00)
Start – 8 August 2012 (12.00)
Finiş – 12 August 2012 (12.00)

Taxa de participare – 3200 lei MDA
Fondul de premiere – 60% din suma taxer de participare.

Premii:
Locul 1 – 40% + cupe şi medalii + premii de la sponsori
Locul 2 – 30% + cupe şi medalii + premii de la sponsori
Locul 3 – 20% + cupe şi medalii + premii de la sponsori
Nominalizarea "Cel mai mare Amur" – 5% + Cupa
Nominalizarea "Cel mai mare Crap" – 5% + Cupa
Premiul de stimulare "Ultimul loc la Concurs" – premiu de la sponsor
Termenul limită de înregistrare şi plata taxei de participare - 31.07.2012.
Echipa se consideră înregistrată numai după achitarea 100% pâna la 31.07.2012.
În cazuri excepţionale, decizia va fi luată de către organizator.

Dispoziţiile generale:
Competiţia se va petrece cu scopul:
- de a populariza pescuitul sportiv după principiul “capturat – eliberat”;
- de a îmbunătăţi iscusinţa sportivă a sportivilor în pescuitul sportiv la crap; - propagării unui stil de viaţă sănătos, educaţiei sportive şi patriotice a tineretului;
- consolidării relaţiilor prietenoase, culturale şi economice a Republicii MOLDOVA cu diferite ţări.




1. Condiţiile de participare la competiţii.

1.1. Turneul Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la crap "Stefan Vodă 2012" va avea loc în Republica Moldova, oraşul Ştefan-Vodă, bazinul piscicol Hadjilar(Hacilar).
1.2. Pregătirea şi desfăşurarea competiţiilor este pusă în sarcina comitetului organizatoric şi juriului principal de concurs. Numărul şi componenţa juriului este determinat de Comitetul organizatoric.
1.3. Echipa va include nu mai mult de 3 persoane.
1.4. Echipele, numărul cărora va depăşi numărul de 3 persoane, vor fi descalificate.

2. Organizarea locurilor de pescuit.

2.1. În bazinul piscicol sunt sectoare de mărimea 80-100 m, în fiecare sector este plasat ringul (inelul) de 15m x 15m, graniţele sectoarelor sunt marcate cu panglică, pescuitul peştelui este permis strict în limitele zonei de pescuit, care desemnează graniţele ringului.
2.2. Până la tragerea la sorţi, fiecare ring este desemnat cu număr. Intrarea spectatorilor în ring în timpul desfăşurării competiţiei – este interzisă.


3. Deschiderea competiţiei şi tragerea la sorţi: 8 August 2012 – (8.30 - 9.30)
- apelul participanţilor competiţiilor;
- tragerea la sorţi pentu atribuirea sectorului.

3.1. Tragerea la sorţi va avea loc în ordinea următoare. Arbitrul principal al competiţiilor extrage numărul de înregistrare a echipei care va începe tragerea la sorţi a sectoarelor. Reprezentantul echipei numite extrage numărul sectorului său, apoi extrage numărul(denumirea) echipei următoare, şi aşa mai departe. După tragerea la sorţi, căpitanii primesc numerele sectoarelor pentru echipa sa.

4. Reguli generale.

4.1. Fiecare echipă are la dispoziţie timp pentru bivuacare (staţionarea corturilor). La sosirea locului de concurs, participanţii nu sunt în drept să pregătească hrana(momeala), să marcheze sau să îndeplinească orice alte acţiuni, care nu sunt legate de amenajarea sectorului său (cortului)!
Marcarea sectorului se permite nu mai devreme cu 120 de minute înainte de începerea competiţiilor. Pescarilor li se interzice aruncarea unealtelor de pescuit (excepţie fac marcherele) în apă, până când oficial nu va dat semnalul începutului competiţiei.
4.2. Vor fi valizi doar crapii oglindă, solzoşi, golaşi şi sângerii alb sau negru. Pentru a putea fi înregistraţi, peştii prinşi trebuie să aibă o greutate egală sau mai mare de – 1,5 kg. Peştii capturaţi trebuie să fie păstraţi în pepiniera piscicolă pentru crapi sau într-un sac(minciog) pentru cântărirea acestuia. După cântărire şi înregistrarea rezultatului în procesul verbal, peştele, cu precauţie maximă trebuie să fie eliberat în apă. Fiecare echipă, în mod obligator, trebuie să aibă saci pentru crapi (10 un). În fiecare sac trebuie să se păstreze nu mai mult de un peşte prins.
Toate operaţiunile cu peştele prins se petrec pe Salteau Crap.
4.3. Se interzice de folosit momeală şi nada de origine animală, moartă sau vie, icrele de peşte. Sunt premise doar făina, pastele făinoase, seminţele, mămăliga şi granulele naturale sau, cocoloşi, diametrul cărora nu trebuie să depăşească 70 mm. Este interzisă utilizarea caolinului (argilă albă), oxidului de aluminiu, bentonitei şi plumbului de momeală acoperite cu pastă, cărnii.
4.4. Lungimea undiţelor nu trebuie să depăşească 4,0 m. Mulinetele trebuie să fie obligatoriu cu cilindru fix. Bobina trebuie să fie echipată cu mechanism de frânăre. Sunt premise doar bobinele fără inerţie. Meşina trebuie să fie întinsă în interiorul zonei de pescuit.
4.5. Se permite de folosit numai un singur cârlig pe fiecare undiţă, iar în timpul pescuitului, meşina instalată trebuie să fie trasă în afara inelelor, folosind numai tije de pescuit, fără orice alte mijloace.
4.6. Numai undiţele care au greutăţi de plumb de minim 50 de grame vor fi permise. În caz de rupere, tipul de asamblare utilizat ar trebui să permită peştelui să se elibereze uşor. În mod similar, ansamblul va include, la cap, un aşa-numit "smuls", pentru a evita orice rupere la momentul lansării. Aruncările laterale a uneltelor de pescuit cu greutăţi sunt interzise.
4.7. Este interzisă utilizarea floatoarelor. Se permite folosirea marcajelor (nu mai mult de 2), inclusiv celor luminiscente. Undiţele cu flotoare şi marcaje (de rezervă) ar trebui să fie plasate vertical, în afara suportului undiţelor cu care se pescuieşte la momentul respectiv, iar tijele folosite pentru plasarea de marcaje trebuie să fie identificate, marcate şi să nu fie în zona celor care sunt folosite pentru pescuit. Folosirea alimentatoarelor în procesul capturării este interzisă. Alipirea greutăţilor este interzisă. De asemenea se interzice folosirea resorturilor, lingurilor, lamelelor.
Pescuitul de tip swing feeder, swing-tip şi quiver - tip, cu alimentatoare de momeală, este interzis.
Aruncările longitudinale sunt interzise. În timpul lansării undiţelor, plumbul nu trebuie să descrie mişcări laterale inelelor undiţei. Mişcările plumbului sunt obligatoriu în sensul inel/ apă şi apă/ inel. Dispozitivele radio – controlate şi sondorul sunt interzise. Detectoarele cu taste de tip "veveriţe" sau acustice sau electronice sunt acceptate.
4.8. Minciogurile şi rogojinile de primire sunt obligatorii. Dimensiunea şi calitatea lor trebuie să asigure siguranţa peştelui. Se interzice iluminarea bazinului(iazului) cu torţe şi lămpi, precum şi aprinderea rugurilor. Scăldatul este interzis. Este permis iluminatul în cort (este permis iluminatul discret cu lanternă frontală pentru a evacua peştele). Este permisă intrarea în apă a unuia sau a ambilor pescari, în cazul unei capturi duble, însă doar până la înălţimea cizmelor (mai jos de genunchi), numai pentru evacuarea peştelui sau pentru păstrarea sa în mincioguri).
Intrarea în apă la aruncare, hrănirea şi marcarea este interzisă.
4.9. Fiecare echipă poate prinde peşte cu patru undiţe simultan.
4.10. Concurenţilor le este interzis să primească ajutor de la terţi.
4.11. La îndeplinirea orcăror acţiuni de pescuit în interiorul inelului, participanţiilor nu le este permis să primească ajutor de la nimeni. Intrarea sportivilor in interiorul inelelor altor echipe este posibilă doar cu acordul sportivilor acestui ring.
4.12. În cazul, în care peştele a trecut în zona inelului echipei vecine şi a încâlcit uneltele acesteia – echipă vecină poate înainta o reclamaţie juriului, la decizia căreia peştele prins nu va fi luat la cântărire.
4.13. Pescarii vor trebui să aştepte primul semnal pentru a avea acces la locaţia lor; după acest semnal, ei pot începe să îşi monteze echipamentul, să încerce undiţele, să pregătească momeala. Pentru aceste pregătiri sunt alocate 120 de minute.
4.14. Al doilea semnal al rachetei – lansarea la 12.00 pescari pot începe nada şi pescuitul.
4.15. Este permisă realizarea momelii doar cu mâna sau folosind curele elastice (tip lansează - momeală), operat cu mâinile, tuburi de lansat granule, manipulat cu mâna sau mâinile, polonicele cu coadă operate cu ajutorul mâinilor, catapultele suspendate operate cu ajutorul mâinilor, a căror forţa de propulsie este pe bază de arcuri elastice şi, eventual, saci solubili, fire de momeală solubilă, rachete cu momeală ale căror dimensiuni nu trebuie să depăşească 70 mm în diametru interior şi 200 mm în lungime, propulsate cu ajutorul unei undiţe. Sunt permise rachetele tip SPOMB.
La adunarea căpitanilor se stabilesc intervalele de timp pentru hrănirea cu rachete si granule. Noaptea este permisă doar harna cu Baston nadire Cobra. Juriul are dreptul de a verifica la alegere una dintre undiţele aruncate la orice echipă participantă. Al treilea semnal va indica pescarilor că nu mai sunt decât 30 minute până la sfârşitul competiţiei.

4.16. Al patrulea semnal marchează sfârşitul competiţiei. Un termen suplimentar de 15 minute va fi dat pescarilor pentru a putea scoate din apă peştii prinşi înainte de al patrulea semnal. În acest caz, un al cincilea semnal va fi dat la 15 minute după al patrulea(rachetă) semnal. După acest ultim semnal peştii scoşi nu vor fi luaţi în considerare.

5. Cântărirea.

5.1. La cântar se primesc doar peşti vii, fără deteriorări semnificative vizibile. Cântărirea trebuie să fie făcută pe un cântar electronic şi va fi gradat din 10 în 10 grame maxim,.
5.2. Cântărirea se va face de catre juriul care constă din doi (trei) arbitri, dintre care unul este responsabil pentru buna cântărire, iar al doilea pentru înregistrarea datelor într-un process-verbal oficial prevăzut în acest scop, şi obligator un membru al echipei vecine. Peştele după cântărire se elibereaza în apă. După cântărire, eliberarea peştelui şi semnarea documentului de cântărire, nu va fi acceptată nici o reclamaţie cu privire la greutatea capturilor.
5.3. Cântărirea şi înregistrarea datelor se va face în grame.
5.4. Pescarii "echipelor" trebuie să fie prezenţi pentru a monitoriza cântărirea şi a semna documentul pe care este înscrisă greutatea capturilor. Cântărirea are loc doar în timpul orelor de zi.

6. Juriul.

6. 1. Înainte de începerea concursului este denumit juriul şi arbitrul principal al concursului pentru a examina reclamaţiile, sancţiunile acceptate, determinarea rezultatelor concursurilor, etc. În componenţa juriului intră:
- 3 căpitani de echipe, denumiţi prin tragere la sorţi.

6. 2. Reclamaţiile ce ţin de rezultatele concursurilor, se depun către juriu în formă scrisă în termen de 30 de minute după postarea rezultatelor oficiale, Fiecare reclamaţie, în scris, înaintată juriului trebuie să fie neapărat însoţită de o garanţie de 100 $. În cazul în care cererea nu ar fi considerată ca fondată de către juriu, garanţia va fi transferată către fondul comitetului organizatoric.
6.3. În mersul concursului este posibilă înaintarea reclamaţiilor verbale de către juriu în legătură cu încălcarea regulilor de către echipele individuale. În acest caz, la examinarea astfel de reclamaţii, juriul poate să descalifice echipa sau să facă avertisment. În cazul preîntâmpinătii repetate, echipa va fi descalificată. Doar în competenţa juriul stă descalificarea echipei. În cazul în care reclamaţia nu este acceptată, garanţia va fi transferată către fondul comitetului organizatoric.

6.4 Înlocuirea sportivilor.
În cazul depistării de către juriu a schimbului de sportivi mai mult decât unul – echipa se descalifică, taxa de participare nu este nerambursabilă.

7. Clasamentul (determinarea rezultatelor).

7.1. Competiţiile au loc doar după numai clasamentul individual.
7.2. Concursurile sunt organizate într-o rundă de 96 ore. La sfârşitul rundei participanţii sunt clasificaţi în funcţie de greutatea totală a capturii întergii echipe. Pentru fiecare peşte prins echipa primeşte un număr de puncte egal cu greutatea peştelui prins în grame.
7.3. În caz de egalitate după greutatea totală, castigatorul va di ales după greutate medie cea mai bună, adică greutatea totală este împărţită la numărul de capturi.
7.4. Câştigătorii în nominalizărea «Cel mai mare crap» şi «Cel mai mare amur».
7.5. Premiu de stimulare "Ultimul loc în concurs".

8. Normele de conduită la iaz.

8.1. Organizatorii vor cere participanţilor să realizeze responsabilitatea sa în promovarea pescuitului sportiv şi cu stricteţe să respecte normele indicate.
8.2. În interiorul inelului participanţii trebuie să menţină curăţenia. Tot gunoiul se fie pus în sacoşe speciale, care le sunt eliberate înainte de competiţie de către comitetului organizatoric.
8.3. Necesităţile naturale personale se vor face doar în zonele desemnate.
8.4. Participanţii în stare de ebrietate, care încalcă prezentul regulament şi nu respectă normele de conduită, pot fi avertizaţi, şi în cele din urmă descalificaţi din concurs pentru comportamentul nesportiv.
8.5. Se interzice comportamentul zgomotos, fluieratul, strigătele, discuţii cu voce tare.
8.6. În caz de încălcare a regulilor menţionate, echipa va fi avertizată, pentru încălcarea repetată este descalificată, taxa este nerambursabilă.

9. Anularea sau amânarea concursului.

9. 1. Organizatorii competiţiilor au dreptul să amâne sau să anuleze concursul:
- în cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, care ameninţă viaţa sau sănătatea participanţilor.

10. Antrenament.

10.1. Antrenamentul pe parcursul de desfăşurare a competiţiei este interzis cu 10 zile înainte de începerea competiţiei. În această perioadă, Comitetului organizatoric la alegere va inspecta sectoarele de pescuit. Sportivii, observaţi în timpul acestor vizite la iaz, nu vor fi admişi la concurs.
Fişiere ataşate
f726578e42ee(1).jpg
f726578e42ee(1).jpg (83.93 KiB) Vizualizat de 2284 ori

Avatar utilizator
otto_ph
Mesaje: 417
Membru din: Mie Feb 29, 2012 12:33
Puncte: 0
Localitate: Ploiesti
Contact:

Re: Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la c

Mesaj de otto_ph »

Siii...................pana la urma, dupa tot regulamentul acesta , avem voie sa si pescuim??? Cu respect si fara suparare! Fire intinse la eventualii participanti.
Viata este de unica folosinta, n-o cauta la 38!

- Otto Fishing Team -

Denis Dogaru
Mesaje: 48
Membru din: Mie Iul 11, 2012 10:12

Re: Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la c

Mesaj de Denis Dogaru »

patraulea scrie:Siii...................pana la urma, dupa tot regulamentul acesta , avem voie sa si pescuim??? Cu respect si fara suparare! Fire intinse la eventualii participanti.
aceasta balta are un statut inchis, nu se permite nici un fel de pescuit acolo (avem o intelegere cu proprietarul pentu a petrece acolo turneul , in cazul cind v-a inregistrati aveti dreptul sa veniti la antrenament contra plata) si dupa turneu din pacate la fel pescuitul v-a fi interzis

cu profun respect Denis D.

Avatar utilizator
Albert
pescar de competitie
Mesaje: 2296
Membru din: Lun Aug 23, 2010 17:56
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la c

Mesaj de Albert »

Laudabila initiativa, as fi fost curios sa urmaresc ce si cum faceti dar..am o problema.Nu inteleg ruseste.Pacat ca nu aveti si versiunea in limba romana a site-ului vostru.Poate remediati problema asta..candva.

Spor la treaba si fir intins.

Denis Dogaru
Mesaje: 48
Membru din: Mie Iul 11, 2012 10:12

Re: Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la c

Mesaj de Denis Dogaru »

neaparat o sa ridic intrebarea cu versiunea in limba romana la adunarea urmatoare ....................

Denis Dogaru
Mesaje: 48
Membru din: Mie Iul 11, 2012 10:12

Re: Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la c

Mesaj de Denis Dogaru »

stimati colegi !!! v-a invitam la Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la crap
«Stefan Vodă 2012»
avem deja inregistrate 14 echipe din care fac parte echipe din Ucraina ,Rusia,Moldova . Pe deta de 21-22 07 2012 v-a avea loc antrenamentul echipelor la balta data .
mai mentionez : ca la acest turneu participa un sir larg de sponsori
ASTEPTAM INREGISTRARI SI SUSTINERE DIN PARTEA ECHIPELOR DIN ROMANIA TURNEUL DAT ESTE PENTRU PRIMA DATA IN MOLDOVA.
CU PROFUND RESPECT ECHIPA "CARP LIDER " DIN MOLDOVA

oanavictor
Pescar de competitie
Mesaje: 3665
Membru din: Mar Ian 25, 2005 22:06
Puncte: 0
Contact:

Re: Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la c

Mesaj de oanavictor »

denis

1 cat de mare este lacul ,ce adancime are lacul
2 ce marime au pestii din lac
3 ce densitate de crap este
4 de ce se puncteaza si novacul
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

Denis Dogaru
Mesaje: 48
Membru din: Mie Iul 11, 2012 10:12

Re: Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la c

Mesaj de Denis Dogaru »

1) lacul are in jur de 120 hectare
2) in lac sunt pesti de peste 30kg dupa pozele si spusele proprietarului. trofeul nostru a fost de 17kg in luna mai
3) este o densitate adecvata p/u competitii rezultatele le vedeti pe poza(luna mai 01 .05.2012)
4) de unde aveti informatia ca se puncteaza si novacul?

carp_master
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 258
Membru din: Joi Mar 24, 2011 9:27

Re: Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la c

Mesaj de carp_master »

Denis Dogaru scrie:1) lacul are in jur de 120 hectare
2) in lac sunt pesti de peste 30kg dupa pozele si spusele proprietarului. trofeul nostru a fost de 17kg in luna mai
3) este o densitate adecvata p/u competitii rezultatele le vedeti pe poza(luna mai 01 .05.2012)
4) de unde aveti informatia ca se puncteaza si novacul?
despre ce poze vorbesti? pozele de la site nu contine nici un peste peste 10 kg...
http://www.flufy.ro
Paturica cu maneci

Denis Dogaru
Mesaje: 48
Membru din: Mie Iul 11, 2012 10:12

Re: Cupa Internaţională a Moldovei la pescuitul sportiv la c

Mesaj de Denis Dogaru »

nu sunt tote pozele a fot aleasa poza unde sunt mai multi membi a clubului....... mai tirziu ma stradui sa atasez si alte poze

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”