@daniel,
imi permit sa-ti raspund eu , si eventual sa-ti clarific unele semne de intrebare.
1. se poate pescui cu sac solubil si se poate nadi, da, in el si cu pelete sau spartura de boilies! unde e problema? de altfel, eu iti garantez ca la Peris boiliesul e la putere, si ca cei care pescuiesc (sau ar pescui ) cu pastura si cu seminte sunt pierzatori din start, mai ales intr-un concurs de citeva zile.
2.observatiile tale cu locurile de linga dig sunt adevarate, cu mici exceptii de-acolo s-au cistigat si se vor cistiga probabil concursurile de la Peris. Dar ce poti face ?Le scoti, si cei care vor fi cel mai aproape, tot vor pescui inspre dig si ajungi la aceeasi problema..Din pacate, asta e locatia, mare pacat de media pestilor de aici, dar eu cred ca Podisor 1 nu prea se preteaza la un concurs de anvergura din cauza dezechilibrului locurilor.
3.referitor la cum si unde arunca fiecare, vreau sa-ti reamintesc ca ce se intimpla acum pe Peris este un soi de intilnire amicala,fara prea multe restrictii, si mai putin ceea ce se vrea un concurs cu reguli mai stricte. Trebuie sa te gindesti la asta !
As mai vrea sa-ti mai spun ceva, si nu numai tie , ci si altor pescari care frecventeaza sau vor sa frecventeze Perisul . Sper sa nu fie considerat un comentariu malitios..

Aceasta balta este cea mai potrivita pentru cei care vor sa inceapa, sau poftim, sa-si perfectioneze pescuitul la boilies, pentru ca este o locatie relativ usoara, cu posibilitati f bune de campare, cu o structura a fundului foarte curata(exista o singura ,si mica, agatatura in tot lacul

), cu peste educat pe bile ,etc. Dar atentie, una este aici pescuitul de placere , cind poti sa stai aproape oriunde si sa ai rezultate ,citeodata de exceptie, si una e pescuitul in concurs , cind presiunea asupra pestelui este mult, mult mai mare, asta datorata in primul rind numarului mare de fire in apa si a cantitatii crescute,si variate, de nade.