CUPA PRIMAVERII ED .2 SAPUNARI 1-3 APRILIE 2022

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Încuiat
p.balan
CS SENZOR
Mesaje: 361
Membru din: Vin Ian 19, 2018 22:03
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

CUPA PRIMAVERII ED .2 SAPUNARI 1-3 APRILIE 2022

Mesaj de p.balan »

CUPA PRIMAVERII ED .2 SAPUNARI 1-3 APRILIE 2022

BALTA -SAPUNARI

-Taxa-1200 RON

Premii la general:

-Locul 1 -7.500 lei+3 cupe
-Locul 2 –4.500 lei+3 cupe
-Locul 3 – 3000 lei +3 cupe
-Captura - 3 cupe (cumuleaza)

-PERIOADA 1-3 APRILIE 2022
-VINERI ORA 09.30 TRAGEREA LA SORTI
-ORA 12.00 START CONCURS
-DUMINICA ORA 12.00 FINAL
-DURATA CONCURS -48 ORE

-Premiile sunt valabile pt 21 de echipe în caz contrar se vor recalcula.

-Plata avansului (600 ron) garanteaza participarea

-TAXA ACHITATA NU SE RESTITUIE, PARTICIPANTUL TREBUIE SA ISI GASEASCA INLOCUITOR PANA LA DATA INCEPERII CONCURSULUI SAU PIERDE TAXA.

-Persoana contact -Petrica Balan -0723.92.80.57.
-CLASAMENT,ARBITRAJ SI FOTO, ASIGURATE DE ORGANIZATOR

-21 echipe 3 pescari - 4 lansete
-3 SECTOARE (A,B,C,). LOCURI DISPONIBILE - 21
-Concurs bazat pe CANTITATE – CALITATE ( 7 pesti sect A, 6 sect B, 5 sect C, )

-Concurs bazat pe CANTITATE-CALITATE ,
-CASTIGATOARELE SE STABILESC IN FUNCTIE DE PUNCTAJ.
- În caz de egalitate ,departajarea se face în funcție de CANTITATEA prinsă !
-Captura competitiei reprezinta cel mai mare peste prins in concurs si cumuleaza cu orice premiu.
-Punctează crapul comun,oglinda si amurul indiferent de greutate.

-Se vor face 2 trageri la sorți ,una pentru numarul de ordine, a doua pentru stand
-Adunarea pe balta vineri ora 09.00
-Tragerea la sorti ora 09.30
-Start concurs ora 12.00
-Final concurs duminica ora 12.00
-Festivitate premiere duminica ora 13.00

REGULAMENT:
1. Pescuit in echipa lansat, cu maxim 4 lansete in apa, cu fir minim admis 0.25 mm (un singur carlig la fiecare) şi 1 lanseta in apa, folosita pentru marker si controlul substratului cu plumbul. Concurentii isi vor putea monta ce numar de lansete vor dori, dar se va putea pescui doar cu un numar de 3 lansete simultan, de fiecare echipa. Lansetele de rezerva se vor amplasa vertical sau orientate in directie opusa apei cu ajutorul unor suporti de lansete, iar lansetele pentru plasarea reperelor vor fi identificate, semnalizate si nu se vor afla pe suportii destinati lansetelor cu care se pescuieste.
-Masurarea distantei prin lansare si clipsarea lansetelor (inclusiv cele de rezerva), cu sau fara montura, se va face in timpul concursului, fara a depasi numarul maxim de lansete in apa. (incalcarea art. nr. 1 > ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie . (incalcarea art. nr. 2 > ELIMINARE)
3. Se puncteaza crapul romanesc,salonta si tenul,indiferent de greutate
4. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti. ( > AVERTISMENT) + achitarea contravalorii pestelui, in cazul unei noi abateri, Eliminare si achitarea contravalorii pestelui.
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija pestii pe mal. Concurentii sunt obligati sa cantareasca toti pestii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar official. ( – AVERTISMENT)

6. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba un concurent este de 15.

7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura. SE POATE FOLOSI PLUMBUL FIX SAU PIERDUT , IN-LINE, DE PASTA SAU ARCUL NADITOR (exclus method feeder-ELIMINARE)
-LA AC SE PESCUIESTE CU ORICE ,MAI PUTIN NADA VIE- ELIMINARE
-ESTE PERMIS SACULETUL SOLUBIL,MELTEXUL SAU PUNGA SOLUBILA

- NĂDIREA GREA ESTE INTERZISA !! nădirea se face cu cobra de maxim 30 mm ( AVERTISMENT la prima abatere si eliminare la a doua)

Organizatorul si arbitrii au dreptul de a verifica monturile in orice moment, pe tot parcursul concursului.

8. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ,ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la ora 20.00 si doar pe jos.Se va putea pastra in stand o singura masina de echipa,restul masinilor vor fi mutate in parcare
Sotia (prietena, copiii) sau alte rude apropiate,pot insoti concurentul pe timpul concursului si nu vor desfasura, sub nici o forma, activitati legate de pescuit, in caz contrar, concurentul va fi eliminat din concurs. (incalcarea art. nr. 8 > AVERTISMENT)
9. Concurentii au voie sa paraseasca standul, doar pe timpul zilei.
Pe timpul noptii concurentii pot parasi standul cu lanterna de frunte aprinsa si doar pentru necesitati fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, pentru a fi martori la cantariri efectuate la standurile vecine. Pe toata durata concursului nicio masina nu are voie sa paraseasca.. (incalcarea art. nr. 9 > AVERTISMENT)
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(incalcarea art. nr. 10 > AVERTISMENT)
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit.(incalcarea art. nr. 11 > ELIMINARE)
12. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap si lampa de masa cu leaduri. Rulota poate fi considerata “cort”.(incalcarea art. nr. 12 > AVERTISMENT)
13. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit.(incalcarea art. nr. 14 > AVERTISMENT)
15. Pe durata concursului nu se face schimbare.

17.Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(incalcarea art. nr.17 > AVERTISMENT)
18.Drillurile se fac numai din stand, in cazuri de forta majora vecini putandu-si da acceptul la scoaterea pestelui in dreptul lor.(incalcarea art. nr. 18 > AVERTISMENT)
19.Este interzis ajutorul reciproc intre concurenti (vecini de stand si vizitatori) in toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill, scoaterea pestelui). Cu exceptia…folosirii minciocului de la vecin, atunci cand pestele este scos din standurile alaturate. Schimbul de pești între concurenți aduce imediat ELIMINAREA concurentilor ! Orice incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator sau brigada de arbitrii.(incalcarea art. nr. 19 > ELIMINARE)
20. Daca un concurent inteapa un peste la finalul concursului, are 15 min la dispozitie sa-l scoata si trebuie sa anunte OBLIGATORIU, un vecin de stand sau arbitrii , altfel pestele nu se va puncta .

ARBITRAJ
A. Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 08:00 si seara incepand cu ora 17:00. Cantare oficiale = 4 (Vineri seara ora 17:00,Sambata dimineata ora 08:00,Sambata seara ora 17:00.Duminica dimineata ora 08:00).
B. La aceste cantariri un vecin de stand poate sa participle. Ordinea de efectuare a cantaririlor suplimentare (EXTRA) este ordinea in care au fost solicitate (postate pe grup) catre arbitru.
Cu 30 de minute inainte de cantarul oficial sau de finalul concursului nu se mai efectueaza cantariri suplimentare..
Exceptie face cazul cand un concurent a prins o captura mai mare de 10 kg ZIUA si 13 kg NOAPTEA, atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale .
C. Nu se pot face cantariri si intre cantarele oficiale.
D.Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile. Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi pestilor.
E. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesiseze cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit cel care ia decizia finala este arbitrul sef (sau organizatorul), care va hotari locul amplasarii markerului .
F. Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal doar in scris (la contestatiile scrise sunt acceptate probele video-foto) in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, concurentul primeste garantia inapoi.
ATENTIONARE
I. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie,model cu picioare, a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare, a sprayului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a pestelui in caz de ruptura. Concurentii care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II. Inscrierea in concurs reprezinta o acceptare implicita a prezentului regulament.
III. In cazul oricaror probleme aparute in timpul concursului, ptr. care nu exista prevederi exprese in regulament, decizia finala o are organizatorul. (sau arbitrul sef).
Organizatorul isi va rezerva dreptul de a refuza inscrierea unui concurent in concurs.
SANCTIUNI
Intratul si scaldatul în apă sunt interzise – ELIMINARE din concurs.
Retragerea (părăsirea) concursului (nejustificat) se considera ELIMINARE din concurs.

tica82
Mesaje: 233
Membru din: Dum Ian 04, 2015 14:42
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CUPA PRIMAVERII ED .2 SAPUNARI 1-3 APRILIE 2022

Mesaj de tica82 »

Gabi Ivana +Baducu Ionuț + Craiu Petre

p.balan
CS SENZOR
Mesaje: 361
Membru din: Vin Ian 19, 2018 22:03
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CUPA PRIMAVERII ED .2 SAPUNARI 1-3 APRILIE 2022

Mesaj de p.balan »

1-Gabi Ivana +Baducu Ionuț + Craiu Petre

p.balan
CS SENZOR
Mesaje: 361
Membru din: Vin Ian 19, 2018 22:03
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CUPA PRIMAVERII ED .2 SAPUNARI 1-3 APRILIE 2022

Mesaj de p.balan »

1-Gabi Ivana +Baducu Ionuț + Craiu Petre

p.balan
CS SENZOR
Mesaje: 361
Membru din: Vin Ian 19, 2018 22:03
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CUPA PRIMAVERII ED .2 SAPUNARI 1-3 APRILIE 2022

Mesaj de p.balan »

1-Gabi Ivana +Baducu Ionuț + Craiu Petre
2-Florin Roka

p.balan
CS SENZOR
Mesaje: 361
Membru din: Vin Ian 19, 2018 22:03
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CUPA PRIMAVERII ED .2 SAPUNARI 1-3 APRILIE 2022

Mesaj de p.balan »

1-Gabi Ivana +Baducu Ionuț + Craiu Petre
2-Florin Roka
3-Rom Team
4-Cio Cip Team

p.balan
CS SENZOR
Mesaje: 361
Membru din: Vin Ian 19, 2018 22:03
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CUPA PRIMAVERII ED .2 SAPUNARI 1-3 APRILIE 2022

Mesaj de p.balan »

1-Florin Roka
2-Rom Team
3-Cio Cip Team

Avatar utilizator
odoctee
Moderator
Mesaje: 3752
Membru din: Mie Noi 11, 2009 12:48
Puncte: 0
Localitate: Tulcea
Contact:

Re: CUPA PRIMAVERII ED .2 SAPUNARI 1-3 APRILIE 2022

Mesaj de odoctee »

Acest concurs se desfasoara?
Adrian Pelmuş
CLUB TOMIS CARP
https://www.facebook.com/odoctee

Avatar utilizator
odoctee
Moderator
Mesaje: 3752
Membru din: Mie Noi 11, 2009 12:48
Puncte: 0
Localitate: Tulcea
Contact:

Re: CUPA PRIMAVERII ED .2 SAPUNARI 1-3 APRILIE 2022

Mesaj de odoctee »

Anunț competițional inchis datorită nerespectării regulamentului!
.
Adrian Pelmuş
CLUB TOMIS CARP
https://www.facebook.com/odoctee

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”