CUPA REZISTENTEI ed. a XIII-a Doripesco 3-5 iulie, 2017

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Irinel Nitu
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 127
Membru din: Joi Mar 04, 2010 20:45

CUPA REZISTENTEI ed. a XIII-a Doripesco 3-5 iulie, 2017

Mesaj de Irinel Nitu »

CUPA REZISTENTEI editia a XIII-a
3-5 iulie 2017

ORGANIZATOR: Tata Nitu

LOCURI DISPONIBILE : 24 de locuri – impartite in doua sectoare de cate 12 locuri.

Concursul se v-a tine pe balta DORIPESCO Brasov balta no.4
Este un concurs individual.

La inceputul concursului se vor face doua extrageri. Una pentru alegerea ordinii de extragere, a doua pentru stabilirea standului. Standurile nu se aleg ci se trag la sorti.

Taxa: 1000 RON / concurent

10 PREMII:

3 premii la general:

Locul I general – 4.000 RON
Locul II general – 3.000 RON
Locul III general – 2.000 RON

6 premii pe cele 2 sectoare:

Sectorul A:
Locul I pe sector – produse de pescuit
Locul II pe sector – produse de pescuit
Locul III pe sector – produse de pescuit

Sectorul B:
Locul I pe sector – produse de pescuit
Locul II pe sector – produse de pescuit
Locul III pe sector – produse de pescuit

Premiul pentru captura – produse

Premiile nu se cumuleaza. Un concurent poate primi un singur premiu in urmatoarea ordine: locurile 1-3 la general, captura, locurile 1-3 pe sector.
Premiile sunt valabile daca participa 24 de echipe.

Cei 10 premianti vor primii si cupe. Toti participantii vor primii diplome si medalii.

Locul este garantat doar celor care achita avansul – 500 RON.


REGULAMENT
I. CONDIŢII DE PESCUIT

A. Se pescuieşte cu 3 lansete. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 3.
B. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului. Este OBLIGATORIE folosirea monturilor care să permită eliberarea crapilor în caz de ruptură ( montura culisantă sau cu plumb pierdut). Se poate folosi momitor.NU SE POATE FOLOSI SPOMBUL ÎN LOC DE MOMITOR. Pe plumbi se poate pune pastă sau nadă. Pe firul de păr se poate pune şi porumbul de plastic. Pe firul de păr nu se poate pune hrană vie.
C. Se pescuieşte doar în faţa standului, locul de pescuit putând fi balizat şi cu markere luminoase.
D. Nu este obligatorie folosirea rod pod-ului.
E. Concurenţii sunt OBLIGAŢI să fie dotaţi cu saci de crap (minim15) ,saltea de primire şi spray pentru tratarea crapilor. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora.
F. Se poate intra în apă la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii la apă mai adâncă, în caz de caniculă.
G. Concurenţii NU au voie să facă scandal şi să deranjeze vecinii de stand. Se pot primi vizite până la ora 19.00(doar pe jos).. Vizitatorii NU au voie cu autoturismele pe lac.
La inceputul concursului se vor face două extrageri. Una pentru stabilirea ordinii de extragere, a doua pentru stabilirea standului. Standurile nu se aleg ci se trag la sorti.
II. NĂDIREA
A. Folosirea năzii de origine animală ( vie ) este STRICT INTERZISĂ. Este permisă folosirea mixurilor, seminţelor, boiliesurilor şi peletelor.
B. Este permisă numai nădirea manuală. Se pot folosi bastonul de nădire ( cobra ), cupa de nădire, catapulta, praştia, racheta de nădire , SPOMB şi accesoriile PVA ( fire, pungi, saci solubili ). Este INTERZISĂ folosirea de orice fel de sonar, răţuşcă, barcă de nădit.
C. Este INTERZISĂ nădirea grea (cu racheta de nădire, catapulta sau cupa de nădire ) de la ora 20 :00 până la ora 08 :00 ( în intervalul acesta este permisă doar nădirea cu cobra şi praştiade mână). Se acordă avertisment pentru nerespectarea acestei reguli. La două avertismente se aplică depunctarea cu 20 kg.
D. Porumbul pentru nădit trebuie să fie obligatoriu fiert.
E. Este INTERZISĂ folosirea pentru nădire a pământului, argilei, pietrişului sau bentonitei.
III. CÂNTĂRIREA
A. Se punctează tot crapul comun, oglindă, amurul.
B. Cântărirea este efectuată de către arbitrii.
C. Cântărirea se face de 3 ori pe zi, iar semnăturile se fac în dreptul fiecărei cântăriri .
D. Într-un sac se pot păstra 3 crapi de până la 3 kg , 2 crapi de 3-5 kg sau un singur crap de peste 5 kg. ESTE INTERZISĂ ŢINEREA PEŞTILOR ÎN BUTOAIE, LIGHEANE, SALTELE CU APĂ SAU CUTII / RECIPIENTE MARI DIN ORICE MATERIAL. După prindere peştii se pun imediat în sacii pentru crapi iar sacii se bagă cât mai repede în lac ( se evită rănirea sau moartea crapilor)
E. Se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară dacă un exemplar are peste 10 kg şi concurentul doreşte să-l cântărească sau dacă s-au prins amuri şi condiţiile de păstrare nu permit păstrarea acestora până la cântarul oficial( vânt puternic care duc sacii spre mal şi există riscul lovirii peştilor de pietre / dale, apa foarte scăzută pe distanţe mari în adâncimea standului şi / sau apa are o temperatură foarte ridicată, etc.). De asemenea se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară atunci când concurentul a umplut toţi sacii de crap.
F. Este obligatorie păstrarea crapilor în condiţii cât mai bune în saci. Dacă un concurent prezintă la cântărire un crap mort, concurentul va fi sancţionat cu avertisment( pestele nu se ia in considerare). La a doua abatere concurentul va primi din nou avertisment ,ca sancţiune( pestele nu se ia in considerare, iar dacă abaterea se mai repetă , concurentul va fi depunctat cu 10 kg pentru fiecare crap mort.
G. Crapii se pot păstra în afara standului, acolo unde situaţia impune, sunt posibilităţi şi cu acordul arbitrului. Concurenţii sunt OBLIGATI să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial. Sacii se ancorează la vedere
H. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul, să se autosesizeze când este cazul şi să noteze avertismentele pe foaia de arbitraj ( altfel avertismentul nu este valabil).
I. Dacă vor interveni alte probleme care nu sunt trecute în acest regulament, se va lua o hotărâre împreună cu reprezentanţii organizatorilor şi a arbitrilor în decurs de o oră de la semnalarea problemei.
IV. DEPARTAJARE
A. În caz de egalitate se va proceda astfel :
- La clasamentul pe cantitate criteriul de departajare următor va fi numărul de crapi prinşi de concurenţi. Cel care are mai mulţi peşti prinşi va câştiga locul.( Exemplu : La LOCUL I SECTOR A sunt doi concurenţi GOGU respectiv RADU care au aceeaşi cantitate de peşte prinsă 250 Kg. Concurentul GOGU a realizat cele 250 Kg. prinzând 100 bucăţi de crap, iar concurentul RADU a realizat cele 250 Kg. prinzând 95 de crapi. Locul I SECTOR A va fi câştigat de concurentul GOGU având mai mulţi crapi prinşi.)
- La captură al doilea criteriu de departajare va fi al doilea crap ca greutate dintre cei mai mari prins de concurenţi, iar în caz de egalitate se va lua în considerare al treilea crap ca greutate şi tot aşa până la departajare.( Exemplu : Concurenţii SICĂ şi CĂLIN au,la finalul concursului, fiecare prins câte un crap de 10, 8 Kg. candidând la obţinerea premiului acordat pentru captura concursului. Al doilea crap mare prins în concurs de concurentul SICĂ a cântărit 7, 5 Kg., iar al doilea crap mare prins de concurentul CĂLIN a cântărit 8 Kg. Premiul pentru captura concursului va fi primit de concurentul CĂLIN.)
B. . Un concurent poate primi un singur premiu, adică cel mai important în ordinea : locul I – III general,captura şi apoi locul I – III pe sectoare. Premiul pentru captura concursului( atenţie se premiază o singură captură- nu şi pe sector) NUse cumulează cu oricare alt premiu ( exemplu : dacă un concurent la sfârşitul concursului se va situa pe locul I pe sector dar va avea şi captura concursului atunci va primi doar premiul pentru captura concursului nu şi premiul pentru locul I sector).
V. DISPOZIŢII FINALE
A. Din momentul terminării tragerii la sorţi vor exista 120 de minute pentru pregătirea echipamentului. În acest interval de timp este INTERZISĂ sondarea apei, nadirea sau fixarea balizelor adiţionale.La finalul concursului daca se înţeapă (prinde) un crap, dar NU după darea semnalului de încetare a concursului, echipa anunţă cu voce tare si are la dispoziţie 15 minute pentru scoaterea peştelui.
B. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor.
C. În caz de forţă majoră, concursul se poate reprograma, întrerupe sau declara câştigător cel care a prins cel mai mult peşte sau captura, dacă au trecut mai mult de 24 de ore de la începerea concursului. Dacă nu au trecut 24 de ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare concurenţii îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinîndu-se cont de peştii care s-au prins în etapa anterioară.
D. Este INTERZISĂ iluminarea standului pe timpul nopţii cu excepţia luminii de cap şi a luminii de cort. Este INTERZIS să se facă focul pe timp de noapte.
E. Concurenţii sunt rugaţi să lase standul în perfectă stare de curăţenie la final, fără coji de seminţe, chiştocuri de ţigări sau alte urme ale « civilizaţiei ». Cei care nu respectă aceste reguli vor fi depunctaţi cu 20 kg.
F. Este INTERZISĂ reţinerea sau omorârea peştelui prins altul decât crapul.
G. Retragerea ( părăsirea ) concursului – conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
H. Contestaţiile şi sesizările se fac in scris cu garanţie - conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
I. Sancţiuni :încălcarea prevederilor punctelor I.A , I.B , II.A aln.1 ; II. B ultimul aliniat din prezentul regulament atrage după sine eliminarea directă din concurs ; la încălcarea prevederilor punctelor I.F, I.G, II.E,II. D, IIID aln 2 , V.B, V.F, se aplică avertisment la prima abatere, depunctarea cu 20 Kg. de peşte la a doua abatere şi cu eliminare din concurs la a treia abatere, iar la încălcarea puctului III.F se aplică ce scrie în precizările de la acest punct.

Irinel Nitu
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 127
Membru din: Joi Mar 04, 2010 20:45

Re: CUPA REZISTENTEI ed. a XIII-a Doripesco 21-23 mai, 2017

Mesaj de Irinel Nitu »

LISTA CU CEI CARE SI-AU MANIFESTAT INTENTIA DE PARTICIPARE:

1. Adi de la Valcea
2. Sebi – Suceava
3. Badiu Stelian
4. Florin Masu
5. Ionut Voicu
6. Eugen Kocz
7. Darius
8. Andrei Vasile
9. Rosca Mihai
10. Florin - Brasov
11. Cipcigan Marius
12. Roata Claudiu
13. Solomon Csaba
14. Tata Nitu
15. Irinel Nitu

Contul in care se poate achita avansul (500 RON) este RO42BTRLRONCRT0337937201 BANCA TRANSILVANIA – Tata Nitu. Cei care achita prin banca sunt rugati sa confirme telefonic sau aici pe site. Pentru informatii suplimentare si inscrieri - Tata Nitu 0722 950716

balan petrica
Mesaje: 283
Membru din: Sâm Feb 15, 2014 23:33
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CUPA REZISTENTEI ed. a XIII-a Doripesco 21-23 mai, 2017

Mesaj de balan petrica »

petrica balan

voicu dragos
CS SENZOR
Mesaje: 32
Membru din: Vin Iul 22, 2016 20:55

Re: CUPA REZISTENTEI ed. a XIII-a Doripesco 21-23 mai, 2017

Mesaj de voicu dragos »

Intentie Voicu Dragos

Avatar utilizator
the mover
Mesaje: 677
Membru din: Mie Noi 10, 2010 16:19

Re: CUPA REZISTENTEI ed. a XIII-a Doripesco 21-23 mai, 2017

Mesaj de the mover »

Dan Stoica
Dan Stoica
CLUBUL GREEN LAKE
4Carphttp://www.crapmania.ro/forum/marele-bazar-f8/ ... 25664.html
Dacă vrei să ştii cine este un om, dă-i o funcţie de conducere.

Avatar utilizator
Marian Constantin
Veteran
Mesaje: 3266
Membru din: Lun Feb 15, 2010 22:21
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: CUPA REZISTENTEI ed. a XIII-a Doripesco 21-23 mai, 2017

Mesaj de Marian Constantin »

As fi participat si eu ,,, dar e pus prea aproape de data CN-ului ...
X-treme Baits
https://www.facebook.com/XtremeBaits2013?ref=hl
Campion National 2015 la individual
Powered by Shimano

Avatar utilizator
the mover
Mesaje: 677
Membru din: Mie Noi 10, 2010 16:19

Re: CUPA REZISTENTEI ed. a XIII-a Doripesco 21-23 mai, 2017

Mesaj de the mover »

the mover scrie:Dan Stoica
adevarat,este la o zi diferenta,cam greu de facut fata,
Raman totusi in lista de intentie,(pana o sa fiu sigur ca merg la cn :lol: ],
Dan Stoica
CLUBUL GREEN LAKE
4Carphttp://www.crapmania.ro/forum/marele-bazar-f8/ ... 25664.html
Dacă vrei să ştii cine este un om, dă-i o funcţie de conducere.

Irinel Nitu
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 127
Membru din: Joi Mar 04, 2010 20:45

Re: CUPA REZISTENTEI ed. a XIII-a Doripesco 21-23 mai, 2017

Mesaj de Irinel Nitu »

Sunt mai multi pescari care ar dori sa participe si la calificari si la Rezistenta.
O sa mutam concursul in data de 3-5 iulie.

Irinel Nitu
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 127
Membru din: Joi Mar 04, 2010 20:45

Re: CUPA REZISTENTEI ed. a XIII-a Doripesco 21-23 mai, 2017

Mesaj de Irinel Nitu »

LISTA CU CEI CARE SI-AU MANIFESTAT INTENTIA DE PARTICIPARE:

1. Adi de la Valcea
2. Sebi – Suceava
3. Badiu Stelian
4. Florin Masu
5. Ionut Voicu
6. Eugen Kocz
7. Darius
8. Andrei Vasile
9. Rosca Mihai
10. Florin - Brasov
11. Cipcigan Marius
12. Roata Claudiu
13. Solomon Csaba
14. Tata Nitu
15. Irinel Nitu
16. Petrica Balan
17. Voicu Dragos
18. Dan Stoica
19. Marian Constantin
20. Cosa Eusebiu
21. Vasile - Turda
22. Solomon Aurelian
23. Celmare

Contul in care se poate achita avansul (500 RON) este RO42BTRLRONCRT0337937201 BANCA TRANSILVANIA – Tata Nitu. Cei care achita prin banca sunt rugati sa confirme telefonic sau aici pe site. Pentru informatii suplimentare si inscrieri - Tata Nitu 0722 950716

Stefan Bv
Mesaje: 23
Membru din: Joi Iun 02, 2016 23:21

Re: CUPA REZISTENTEI ed. a XIII-a Doripesco 21-23 mai, 2017

Mesaj de Stefan Bv »

Stefan Bv

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”