Cupa Verii 13 – 16 iulie 2023

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Hrib George
Mesaje: 213
Membru din: Lun Ian 19, 2015 16:41
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Cupa Verii 13 – 16 iulie 2023

Mesaj de Hrib George »

Cupa Verii
Organizator : Petrica Balan,Hrib George
Perioada : 13 – 16 iulie (Joi - Duminica) 72 ore.
➡️Taxa participare : 1500 lei / 4 pescari - 4 lansete
➡️Echipe participante : 21
Organizare :
➡️CANTITATE - CALITATE - 3 SECTOARE VALORICE 7 PESTI/SECTOR A,B,C
▶️7 echipe pe sector A,7 echipe pe sector B,7 echipe pe sector C
✅Locatie:Balta Chita ✅
PREMII LA GENERAL :
LOCUL I – 9000 LEI + 3 CUPE
LOCUL II – 5500 LEI + 3 CUPE
LOCUL III – 3000 LEI + 3 CUPE
CAPTURA – 3 CUPE
Castigatorii sectoarelor vor intra in clasamentul general pentru stabilirea locului 1-2-3 la general, in functie cel mai mic punctaj ! In caz de egalitate de puncte,departajarea se va face in functie de cantitate.
Echipa care nu isi face numarul de pesti va avea punctajul maxim de sector.
Captura competitiei reprezinta cel mai mare peste prins in concurs si cumuleaza cu orice premiu.
Premiile sunt valabile pentru 21 echipe.IN caz contrar se vor recalcula.
La inceputul concursului se vor face doua extrageri. Una pentru alegerea ordinii de extragere, a doua pentru stabilirea standului. Rezervarea locului in concurs se face prin achitarea avansului de 700 lei ,NU SE FAC LISTE DE INTENTIE,SE VA TRECE PE LISTA DE INSCRIERE CONCURS DOAR DUPA CE S-A ACHITAT AVANSUL.
Avansul se poate achita prin virament bancar.(Mesaj in privat)
Concurentul care a achitat avansul si doreste sa se retraga, trebuie sa-si vanda locul, in caz contrar, avansul achitat va intra in fondul de premiere.
Plata avansului (700 lei) garanteaza participarea.
Persoane contact: Petrica Balan 0723 928 057,George Hrib 0736.872.478
Program competitie :
Joi – 13 iulie 2023
Orele: 09:00 - adunarea pe balta
Orele: 09:30 - va incepe tragerea la sorti (in caz de neprezentare la aceasta ora, un arbitru va extrage in locul concurentului)
Ora 12:00 - start competitie
Duminica 16 iulie 2023
Ora 12:00 - final competitie
REGULAMENT OFICIAL:
1. Pescuit in echipa lansat, cu maxim 4 lansete in apa, cu fir minim admis 0.25 mm (un singur carlig la fiecare) şi 1 lanseta in apa, folosita pentru marker si controlul substratului cu plumbul. Concurentii isi vor putea monta ce numar de lansete vor dori, dar se va putea pescui doar cu un numar de 4 lansete simultan, de fiecare echipa. Lansetele de rezerva se vor amplasa vertical sau orientate in directie opusa apei cu ajutorul unor suporti de lansete, iar lansetele pentru plasarea reperelor vor fi identificate, semnalizate si nu se vor afla pe suportii destinati lansetelor cu care se pescuieste.
Masurarea distantei prin lansare si clipsarea lansetelor (inclusiv cele de rezerva), cu sau fara montura, se va face in timpul concursului, fara a depasi numarul maxim de lansete in apa. (incalcarea art. nr. 1 > ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie . (incalcarea art. nr. 2 > ELIMINARE)
3. Se puncteaza crapul romanesc,salonta si tenul.
4. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti + achitarea contravalorii pestelu (incalcarea art. nr. 4 > AVERTISMENT),SAC PASTRARE PIERDUT CU PESTE –AVERTISMENT
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija pestii pe mal. Concurentii sunt obligati sa cantareasca toti pestii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar official. (incalcarea art. nr. 5 – AVERTISMENT)
6. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba un concurent este de 20.
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura. SE POATE FOLOSI PLUMBUL FIX SAU PIERDUT , IN-LINE SAU ARCUL NADITOR,exclus method feeder – ELIMINARE
Este permis punga solubila,meltex,saculet.
Organizatorul si arbitrii au dreptul de a verifica monturile in orice moment, pe tot parcursul concursului.
8. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori (inclusiv firmele de catering),ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la ora 22.00 si doar pe jos.
Sotia (prietena, copiii) sau alte rude apropiate,pot insoti concurentul pe timpul concursului si nu vor desfasura, sub nici o forma, activitati legate de pescuit, in caz contrar, concurentul va fi eliminat din concurs. (incalcarea art. nr. 8 > AVERTISMENT)
9. Concurentii au voie sa paraseasca standul, doar pe timpul zilei.
Pe timpul noptii concurentii pot parasi standul cu lanterna de frunte aprinsa si doar pentru necesitati fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, pentru a fi martori la cantariri efectuate la standurile vecine. Pe toata durata concursului nicio masina nu are voie sa paraseasca.. (incalcarea art. nr. 9 > AVERTISMENT)
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(incalcarea art. nr. 10 > AVERTISMENT)
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit.(incalcarea art. nr. 11 > ELIMINARE)
12. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap si lampa de masa cu leaduri. Rulota poate fi considerata “cort”.(incalcarea art. nr. 12 > AVERTISMENT)
13. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit.(incalcarea art. nr. 14 > AVERTISMENT)
15. Pe durata concursului se POATE face schimbare.
16. Nadirea grea este permisa dimineata interval orar 10 :00 – 11:00 1 ora si seara interval orar 16:00 – 17:00 . Nadirea grea inseamna aruncarea in apa a oricarei nade cu diametrul mai mare de 30 mm folosirea exclusiva doar a spombului,prastie de mana,catapulta ,folosirea afet-ului este interzisa.Se poate folosi oricand in timpul concursului,cobra de nadit sau a prastiei de mana pentru aruncarea nadei,aceasta nu trebuie sa depaseasca diametrul de 30 mm (incalcarea art. nr.16 > AVERTISMENT ).
Semintele trebuiesc obilgatoriu fierte.-AVERTISMENT
17.Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(incalcarea art. nr.17 > AVERTISMENT)
18.Drillurile se fac numai din stand, in cazuri de forta majora vecini putandu-si da acceptul la scoaterea pestelui in dreptul lor.(incalcarea art. nr. 18 > AVERTISMENT)
19.Este interzis ajutorul reciproc intre concurenti (vecini de stand si vizitatori) in toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill, scoaterea pestelui). Cu exceptia…folosirii minciocului de la vecin, atunci cand pestele este scos din standurile alaturate. Schimbul de pești între concurenți aduce imediat ELIMINAREA concurentilor ! Orice incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator sau brigada de arbitrii.(incalcarea art. nr. 19 > ELIMINARE)
20. Daca un concurent inteapa un peste la finalul concursului, are 15 min la dispozitie sa-l scoata si trebuie sa anunte OBLIGATORIU, un vecin de stand sau arbitrii , altfel pestele nu se va puncta .

ARBITRAJ
A. Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 08:00 si seara incepand cu ora 18:00. Cantare oficiale (joi seara ora 18:00,vineri dimineata ora 08:00,Vineri seara ora 18:00,Sambata dimineata ora 08:00,Sambata seara ora 18:00.Duminica dimineata ora 08:00).
B. La aceste cantariri un vecin de stand poate sa participle. Ordinea de efectuare a cantaririlor suplimentare (EXTRA) este ordinea in care au fost solicitate (postate pe grup) catre arbitru.
Cu 60 de minute inainte de cantarul oficial sau de finalul concursului nu se mai efectueaza cantariri suplimentare..
Exceptie face cazul cand un concurent a prins o captura mai mare de 10 kg la cteno si 12 kg crap, atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale (inclusiv pe timpul de noapte). Pestii care sunt cantariti la un extra-cantar si nu au peste 10 kg(cteno) si 12 kg (crap), vor fi introdusi in sacul de pastrare pana la primul cantar oficial.
C. Nu se pot face cantariri si intre cantarele oficiale.
D.Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile. Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi pestilor.
E. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesiseze cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit cel care ia decizia finala este arbitrul sef (sau organizatorul), care va hotari locul amplasarii markerului .
F. Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal doar in scris (la contestatiile scrise sunt acceptate probele video-foto) in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, concurentul primeste garantia inapoi.
ATENTIONARE
I. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie,model cu picioare, a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare, a sprayului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a pestelui in caz de ruptura. Concurentii care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II. Inscrierea in concurs reprezinta o acceptare implicita a prezentului regulament.
III. In cazul oricaror probleme aparute in timpul concursului, ptr. care nu exista prevederi exprese in regulament, decizia finala o are organizatorul. (sau arbitrul sef).
Organizatorul isi va rezerva dreptul de a refuza inscrierea unui concurent in concurs.
La un cumul de 2 avertismente per/concurent/echipa – Eliminare !

SANCTIUNI
Intratul si scaldatul în apă sunt interzise – ELIMINARE din concurs.
Retragerea (părăsirea) concursului (nejustificat) se considera ELIMINARE din concurs.

Avatar utilizator
Hrib George
Mesaje: 213
Membru din: Lun Ian 19, 2015 16:41
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Cupa Verii 13 – 16 iulie 2023

Mesaj de Hrib George »

Lista participanti:

1.FireBaits Boilies

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”