Cupa verii Lacul Sapunari 22-24 Iulie 2022

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Marian Constantin
Veteran
Mesaje: 3266
Membru din: Lun Feb 15, 2010 22:21
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Cupa verii Lacul Sapunari 22-24 Iulie 2022

Mesaj de Marian Constantin »

Cupa verii Lacul Sapunari 22-24 Iulie 2022
Organizator : Marian Constantin cu sprijinul administratiei Lacul Sapunari
Locul de desfasurare- Lacul Sapunari
Perioada : 22-24 Iulie 2022 (48 ore -Vineri ora 12 - Duminica ora 12)
Taxa : 900 lei / echipa 3 pescari cu drepturi depline ( + runner 100 ron – va primii cupa )
Locuri : 21
Runner-ul va avea drepturi depline

Premii la GENERAL

LOCUL I -4500 ron + cupe
LOCUL II-2000 ron + cupe
LOCUL III-1500 ron + cupe
LOCUL IV-1000 ron + cupe
CAPTURA -CUPE

BALTA VA FI IMPARTITA IN 4 SECTOARE VALORICE (A-6 standuri.B-5 standuri,C-5 standuri,D-5 standuri)

PE FIECARE SECTOR VOR FI INTOCMITE 2 CLASAMENTE SEPARATE, UNUL BAZAT PE CANTITATE SI UNUL BAZAT PE CALITATE UNDE PUNCTEAZA CEI MAI MARI 7 CRAPI .

SE PUNCTEAZA CRAP COMUN , CRAP OGLINDA SI AMUR INDIFERENT DE GREUTATE

Se vor face 2 trageri la sorti :una pentru nr. de ordine si una pentru nr. stand.

Castigatoarea concursului – echipa cu cel mai mic nr de puncte de pe cele patru sectoare in urma adunarii punctelor din cele doua clasamente . In caz de egaliate de puncte va castiga echipa clasata mai bine in clasmentul de cantitate.


CAPTURA NU SE CUMULEAZA CU ALT PREMIU SI NU VA FI SCOASA DIN CLASAMENTUL DE CALITATE SAU CANTITATE

Nadirea cu spombul se poate face in intervalul orar 15-17(2 ore) Vineri si Sambata,in rest se poate folosi la nadit doar cobra



Regulament :

1. 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 4.(Avertisment)
2. Este interzisa nada sau momeala vie, seminte, sparturi, pelete. Este permisa folosirea materialelor PVA de tip Meltex sau Saculeti , pundi solubile
3. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti,pestii trebuie manevrati cu grija pe mal (depuntare 20 kg - la a doua abatere eliminare ) In cazul pestelui mort se va achita contravaloarea lui la administratie .
4. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 15. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac ( Avertisment )
5. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea rapida a plumbului in caz de ruptura. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului (Avertisment )
6. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la lasarea intunericului ( Avertisment )
7. Concurentii nu au voie sa circule cu masinile in timpul concursului. Este interzisa parasirea baltii fara informarea arbitrului si a administratiei baltii. Parasirea baltii si revenirea in stand se va face dupa efectuarea controlului la masina de catre administratia baltii .La revenire masina ramane in parcare( Avertisment )
8. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice ( Avertisment - a doua abatere eliminare )
9. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit (ELIMINARE) )
10. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap si lampa de masa cu leduri. Rulota poate fi considerata“cort” ( Avertisment )
11. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari ,coji de seminte sau gunoaie imprastiate ( Avertisment )
12. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara din stand ( Avertisment )
13. Se poate intra cu minciocul sau lanseta in apa numai pana la nivelul cizmelor sau al genunchilor pentru punerea sacilor de pastrare si pentru scoaterea pestilor cu miciogul. ( Avertisment )
14. Pe durata concursuluie echipele pot face o singura schimbare dar nu cu un membru al altei echipe. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
15. Nadirea cu spombul se poate face in intervalul orar 15-17(2 ore) Vineri si Sambata,in rest se poate folosi la nadit doar cobra. Nadirea grea inseamna aruncarea in apa a oricarei nade cu diametrul mai mare de 30 mm sau folosirea rachetei de nadit, a catapultei si a cupei de nadire. (Avertisment).
17. Se poate pescui cu plumb fix, pierdut,in–line,plumb pasta sau naditor .(Avertisment)
18. Se poate pescui la carlig cu orice mai putin nada vie (moarta ) ,Semintele folosite neaaparat fierte (Avertisment)
19.Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(Avertisment)
20.Drillurile se fac numai din stand, in cazuri de forta majora vecini putandu-si da acceptul la scoaterea pestelui in dreptul lor. In cazul in care nu sunt de acord si fac contestatie, concurentul va primi (Avertisment).
21. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa se retina pestele in sac decat pana la primul cantar oficial.(Avertisment)
22. Incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator, brigada de arbitrii si personalul din cadrul administratiei lacului atrage ELIMINAREA directa din concurs.
23. Organizatorul este exonerat de orice raspundere cu privire la orice accidente produse pe toata perioada desfasurarii concursului.
24.In caz de forta majora(ex :furtuna, inundatii, etc.) organizatorul poate decide intreruperea
competitiei. Daca conditiile vor permite, concursul se va relua printr-un semnal care va permite pescarilor sai si reia locurile, urmand ca pescuitul sa se reia la 15 minute dupa acesta.
In cazul intreruperii la mai putin de 48 de ore de la inceperea competitiei, aceasta va fi reluata dar durata intreruperii nu va fi adaugata celor 72 de ore programate initial.

Daca intreruperea se produce dupa trecerea a 48 de ore de la inceperea competitiei, aceasta
nu se va mai relua iar rezultatul final va fi stabilit dupa pestii capturati pana in momentul intreruperii.
26. Se considera ca echipele inscrise in concurs si-au insusit prezentul regulament si sunt de accord cu acesta
Arbitraj:
-Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 8.00 si seara incepand cu ora 18.
-La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participe
-Exceptie face cazul cand un concurent a prins mai mult de 15 crapi, amur sau o captura mai mare de 10 kg ziua,atunci se pot face si cantariri suplimentare.Noaptea se va cantarii doar extracantar peste 13 kg.
-Cu acceptul arbitrilor si al vecinilor de stand, se pot face cantariri si intre cantarele oficiale.
-Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
-Arbitrii suntobligati sa aplice regulamentul, SA SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
-In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului .
-Se puncteaza crapul romanesc si amurul indiferent de greutate .
-Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult o ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in considerare. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 ron. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita , echipa primeste garantia inapoi.
-La incheierea concursului, arbitrii verifica starea de curatenie a standurilor
-pestele care nu se scufunda cu sacul , se va cantarii numai dupa ce in prealabil a fost verificat de catre arbitrii

ATENTIONARE:
ECHIPELE CARE ELIBEREAZA PESTE IN APA , FARA SA IL CANTAREASCA ECHIPA DE ARBITRII (AVERTISMENT + A DOUA ABATERE ,ELIMINARE)
I. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a celor 15 saci mari obligatorii, a spray-ului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II. Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si amurul indiferent de greutate.
III. Organizatorul isi va rezerva dreptul de a refuza inscrierea unei echipe in concurs.

Concursul incepe Joi la ora 12.00 si se termina Duminica la ora 12,00. Daca o echipa inteapa un crap in ultimele minute are la dispozitie 15 minute dupa ora 12,00 sa-l scoata.
Adunarea pe balta Joi la ora 9, tragerea la sorti la ora 9.30 Pana la ora 12 se fac doar pregatirile si camparea dar nu se poate executa nimic legat de pescuit. La ora 12 incepe sondarea, nadirea si pescuitul efectiv.

Festivitatea de premiere duminica la ora 13

-se considera inscrisi in concurs doar echipele care achita avansul de 450 ron
-cei care achita avans si vor sa se retraga ,trebuie sa-si vanda locul
-premiile sunt valabile doar pentru 21 locuri ocupate. In alta situatie se vor diminua proce
ntual in
functie de cate echipe participa
-extragerea nr. de ordine se va face in functie de achitarea avansului



Telefon contact
Marian Constantin-0730510005
X-treme Baits
https://www.facebook.com/XtremeBaits2013?ref=hl
Campion National 2015 la individual
Powered by Shimano

Avatar utilizator
Marian Constantin
Veteran
Mesaje: 3266
Membru din: Lun Feb 15, 2010 22:21
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Cupa verii Lacul Sapunari 22-24 Iulie 2022

Mesaj de Marian Constantin »

Lista participare

1 Gioelia Carp Bait - Adi Alexa + Deaconu Claudiu.
2 Brk Eremia Claudiu + Ionut
3 Foxy carp team
4 Max Baits -Maxx&Dan

Lista intentie

5 Fycs Carp Team
6 Claudiu Barleanu
7 Amuzan George Alexandru-Piroi Bibi-Amuzan Sorin
8 APS - Dan Stanoaia, Florin Dinu, Dragos Mardare
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

13 locuri libere
X-treme Baits
https://www.facebook.com/XtremeBaits2013?ref=hl
Campion National 2015 la individual
Powered by Shimano

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”