Mihalcea Cristian scrie:.In al doilea rand la concursurile urmatoare o sa incerc sa dezbat acest aspect al regulamentului referitor la repetarea aruncarii deoarece una este sa fie greseala ta si sa fi sanctionat (calcarea sau depasirea liniei de start, aruncarea in afara terenului marcat) si alta este sa nu ai nici o vina(ruperea lansetei, a inaintasului) unde consider ca ar trebuii sa ai tot dreptul sa repeti (nu stiu cand a aparut regula aceasta avand in vedere ca la concursurile internationale nu exista). Concluzinand felul cum am simtit aruncarea si spusele celor care au asitat la acest moment, aceasta regula mi-a luat locul I.
Regula asta a fost facuta de mine si ai participat pe ea de cateva ori, ba ai si castigat un concurs. Uiti repede cam multe.
Brusc ti-ai dat seama ca nu este buna, fix la "aruncarea care te facea castigator" daca nu era regula asta.
Concursurile internationale de casting carp nu au regula asta ?
Pai sa-ti spun un secret . Cand regula asta exista in astfel de concursuri de ani buni, concursurile alea internationale de care pomenesti nici nu se inventasera si nici nu au fost macar doua in acelasi loc ca sa aiba timp sa se dezmeticeasca sa bage aceasta regula.
In plus, TOATE concursurile alea internationale pe care trebuie sa le luam ca etalon, nu au fost ca numar nici macar la un sfert fata de cele care au fost la noi in tara.
Si acum cu regula. A fost inventata cu logica, acceptata de zeci de pescari buni si de organizatorii concursurilor de casting. Ea are ca scop urmatoarele aspecte :
1. Daca risti cu un inaintas subtire, ori habar nu ai ce folosesti, ori incerci sa-ti faci avantaj. Daca se rupe este intamplare ?
2. Daca incarci tamburul la refuz, ori habar nu ai ce inseamna asta, ori tragi iar de un avantaj. Sa fii sanatos daca pleaca cu bucle si se rupe firul. Este numai vina ta.
3. Daca vii cu o panarama de lanseta si incerci sa o faci vedeta, daca duce bine, daca se rupe, mai dam o data pana duce, iar nu este in regula. Se rupe o data, hai, dar nici sa vii cu un ca..t de lanseta ( sa zicem un strategist) si sa stea lumea sa se uite la tine cum repeti cu nemiluita, pana il faci bici...
Cu toate astea, regula nu este atat de drastica, adica nu te elimina. Ai dreptul la o astfel de ratare, putand sa dovedesti in celelalte aruncari ce valoare ai.
Cam asa sta treaba, ca sa ma intelegi.
Intotdeauna ti-am apreciat talentul,dar nu ma mai ataca si nu mai incerca sa denigrezi ce am facut eu pentru competitia de casting carp. Atat concursul la care ai participat, cat si la cel care o sa participi, cat si 90% din concursurile care te-au transformat din talentat in mare invatat al castingului, au fost sustinute de mine. Inclusiv pe tine personal te-am sustinut sa dovedesti ce poti pe plan sportiv. Cum spuneam la inceput, ... uiti repede.