Dimineata linistita ... Arbitrii sunt pe teren la standuri cu cantaritul ... inca nimic iesit din comun.... La prima ora , Cristi Yamaha si Cornel Iacob, veniti sa serveasca micul dejun la restaurant , au asteptat o jumatate de ora sa fie serviti dar asta nu s-a intamplat ..... au iesit 'bombanind' si au plecat la DN sa serveasca ceva .... De ieri in bucatarie au fost efectuate modificari, au fost instalate doua hote din inox de mare putere si aragazurile au fost schimbate cu unele profi, iar de dimineata s-au facut ultimile probe .... Scuze baietilor pentru inconvenient....
In jurul orelor 10.30 , una bucata Sobor alcatuita din doua bucati Preoti preacuviosi de la Manastirea Sitaru , au tinut in incinta Complexului o slujba de miruire conform cu datinile inaintea Sarbatorilor de Paste, iar in Cherhana , unde ne'am strans toti cei mai de'ai casei impreuna cu familia Parfene, angajati si colaboratori, am fost miruiti de parintele mai tanar... nu stiu ce avea Domnia sa dar , frate ...... baga bucata de busuioc proaspat executat in forma de palos de nu avuse timp sa se toceasca ... asa ca era cam frunzoasa si intingea cu dansa bine in bolul de argint ochi cu mir, de ziceai ca mesteca in oala cu ciorba pe aragaz la Dna Maria ..... si ce sa vezi....... io inainte de miruire iesisem pe terasa sa mai fotografiez la terasa noua in constructie si Vlad veni dupa mine ca ma cheama parintele , ca ma trecuse si pe mine pe lista de binecuvantari .... am vazut io ca Vlad era cam transpus si transpirat de storceai zeama din hainele lui dar m'am conformat , deh o fi racit omu , transpira , se simte rau deh (nu stiam ca el se chinuia sa nu o rupa pe ras ...

. ) .... Intru in Cherhana, toti transpusi frate, cu lacrimi in ochi, uzi pe cap pe haine si crispati de ziceai ca inghitisera pietre...Deh frate , slujba adevarata , impacarea fiecaruia cu partea sa interioara - cea sufleteasca ... na ... ma gandeam si io asea ... . Apare atunci deodata parintele tinerel ... pune ochii pe mine ca pe butelie, insfaca jerba de busuioc de coada, amesteca in mirul din bolul de argint ca in tuciul cu mamaliga - vanjos frate , de 5-6 ori .... apuca Domnia sa sa imi spuna sa dau aparatul foto din mana ( sar'mana Parinte ptru asta .... ) si cand io nu stiam cam ce urmeaza .... fleoshk, trosk, pleosk, deosk , cioshk ....

...............................................
nu mai vazui nimic, nu mai auzeam nimic, ma inecai si simti cum se duce mirul prin haine de pe gat si cap pe sub haine prin maieu pana spre chiloti...................................

Daca picam din barca in lac nu ma simteam mai bine decat o curca plouata fro doua zile .... imi revin repede si incruntat si suparat deschid ochii intr-un final... toti erau pe jos de ras dar Parintele nicaieri ... iesise afara cu Ovidiu sa flescaie toata curtea si cladirile ... norocul lui ca daca il prindeam langa mal . il aruncam in apa .....
Tocmai a sosit si TVR, Vali Vesa se Calina se pare ca au un crap 12-13 kg..... ma duc sa ma schimb de haine ca mi s-au udat ciorapii !!!!

.... revin
Doamne ajuta. Amin!