CHALLENGE - ENJOY FISHING CLUB
FOTO – VIDEO - Eduard Vrabie
Organizatori: ENJOY FISHING CLUB cu sprijinul Administratiei CENUSARU
Locatie: CENUSARU
Echipe participante: 20/etapa
SECTOARE VALORICE
STRUCTURA: 3 ETAPE CALIFICARI,
FINALA (20 ECHIPE) se califica cate 6 echipe/etapa + 2 rezultate din clasamentul general al celor 3 etape.
ETAPA 1 - 26 - 29 MAI
ETAPA 2 - 30 IUNIE – 03 IULIE
ETAPA 3 – 04 – 07 AUGUST
MAREA FINALA – 01 – 04 SEPTEMBRIE – PARTICIPARE GRATUITA
Durata etape + Marea Finala 72 ore
Taxa de participare concurs:
2000 RON / ECHIPA 3 + 1 fara taxa suplimentara și cu drepturi depline.
CANTITATE - CALITATE
Etapele de calificare - !!!
Locul 1 - Diplome de calificare
Locul 2 - Diplome de calificare
Locul 3 - Diplome de calificare
Locul 4 - Diplome de calificare
Locul 5 – Diplome de calificare
Locul 6 – Diplome de calificare
MAREA FINALA 01 - 04 SEPTEMBRIE
GENERAL
LOCUL 1 – 25.000 LEI - Cupe + Medalii + Diplome
LOCUL 2 – 15.000 LEI - Cupe + Medalii + Diplome
LOCUL 3 – 10.000 LEI - Cupe + Medalii + Diplome
LOCUL 4 - 5.000 LEI - Cupe + Medalii + Diplome
SECTOARE
LOCUL 1 – 2.000 LEI
LOCUL 2 – Diplome + eventual sponsori
LOCUL 3 – Diplome + eventual sponsori
3 cupe, medalii, diplome/echipa
Balta va fi impartita in 4 sectoare valorice A , B, C si D . Pentru a putea face o departajare cat mai corecta si echitabila a sectoarelor,NUMARUL DE PESTI DE PE FIECARE SECTOR, grila finala de concurs a standurilor si repartizarea acestora se va posta cat mai aproape de etape in functie de rezultatele anterioare obtinute pe balta pana la momentul respectiv . Pe fiecare sector vor fi intocmite doua clasamente separate, unul bazat pe calitate si unul pe cantitate, departajarea facandu-se in functie de PUNCTAJ, IAR IN CAZ DE EGALITATE , CANTITATEA VA FII AL 2 LEA FACTOR DE DEPARTAJARE !, iar in cazul in care nu se fac pesti din clasamentul de calitate ordinea castigatorilor este data de numarul de pesti capturati/echipa.
Administratorul se obliga sa mentina apa la un nivel optim astfel incat sa nu existe fluctuatii in cresterea sau scaderea apei care sa dezavantaje una sau mai multe echipe participante la concurs, exceptie fac cazurile de forta majora: furtuni, cresteri ale debitului apei datorate precipitatilor sau a altor cauze care nu depind de administrator.
Castigatoarii etapelor ( nr de 6 echipe ) – vor fi echipele cu cel mai mic numar de puncte de pe cele 4 sectoare in urma adunarii punctelor din cele doua clasamente. In caz de egaliate de puncte va castiga echipa clasata mai bine in clasamentul pe CANTITATE!!!, iar in cazul in care nu se fac pesti din clasamentul de calitate ordinea castigatorilor este data de numarul de pesti capturati/echipa. Componenta echipei anunțate la Etapa nu se poate schimba la FINALA, în cazul calificării.
Cantitate:
loc 1 = 1 punct
loc 2 = 2 puncte
loc 3 = 3 puncte
loc 4 = 4 puncte
loc 5 = 5 puncte
loc 6 = 6 puncte
loc 7 = 7 puncte
loc 8 = 8 puncte
loc 9 = 9 puncte
ETC.
Calitate din NUMARUL DE pesti:
loc 1 = 1 punct
loc 2 = 2 puncte
loc 3 = 3 puncte
loc 4 = 4 puncte
loc 5 = 5 puncte
loc 6 = 6 puncte
loc 7 = 7 puncte
loc 8 = 8 puncte
loc 9 = 9 puncte
ETC.
Regulament oficial:
1. 3 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare.(ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie. (ELIMINARE)
3. Runner-ul (al treilea, respectiv al patrulea pescar) are(au) drepturi depline, fara taxa suplimentara.
4. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti morti. (AVERTISMENT + achitarea contravalorii pestelui, in cazul unei noi abateri, ELIMINARE + achitarea contravalorii pestelui)
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.
6. Numarul minim de saci de pastrare pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de minim 25 si maxim 3 saci pe pichet. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare, din panza moale. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac. Pe timpul partidei de pescuit salteaua de primire trebuie pastrata umeda iar sacii de pastrare inainte de introducerea pestilor in acestia se vor uda!!
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
8. Concurentii sunt obligati sa anunte potentiali vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la lasarea intunericului si doar pe jos.
9. Concurentii nu au voie sa circule cu masina pe durata desfasurarii concursului.(AVERTISMNT)
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(AVERTISMENT)
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit. (ELIMINARE)
12. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap. Rulota poate fi considerata “cort”.
13. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari, coji de seminte sau gunoaie imprastiate.(depunctare 20 Kg la cantitate)
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit.
15. Pe durata concursului echipele sunt obligate sa anunte sosirea partenerilor intarziati telephonic si pe grupul de concurs.
16. NĂDIREA GREA ESTE INTERZISA, se poate nadii exclusiv cu boilies, nădirea se face exclusiv cu cobra, diametrul maxim sa nu depasasca 30 mm, INTERZIS prastie pentru nadirea cu boilies (AVERTISMENT)
17. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial.(AVERTISMENT)
18. Se poate folosi inaintasul dar fara stoper dupa plumb , iar montura helicopter se face direct pe firul monofilament (fara inaintas)( AVERTISMENT)
19. SE POATE PESCUI CU PLUMB PIERDUT, PLUMB IN-LINE, PLUMB DE PASTA, ESTE PERMISA PASTA PE PLUMB SI PE BILA, ESTE PERMIS SACULETUL SI MELTEXUL
- INTERZIS MOMITORUL ,INTERZISA NADIREA GREA -eliminare
- la saculet este permis orice ,mai putin nada vie - eliminare
-SE POATE PESCUII CU BOILIES, POP UP, si PLASTICE
20. Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(AVERTISMENT)
21. Drillurile se fac numai din stand, in cazuri de forta majora vecini putandu-si da acceptul la scoaterea pestelui in dreptul lor.
22. Incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator, brigada de arbitrii si personalul din cadrul administratiei lacului atrage ELIMINAREA directa din concurs.
23. Organizatorul este exonerat de orice raspundere cu privire la orice accidente produse pe toata perioada desfasurarii concursului.
25.In caz de forta majora (ex: furtuna, inundatii, etc.) organizatorul poate decide intreruperea competitiei. Daca conditiile vor permite, concursul se va relua printr-un semnal care va permite pescarilor sa isi reia locurile, urmand ca pescuitul sa se reia la 15 minute dupa acesta.In cazul intreruperii la mai putin de 24 de ore de la inceperea competitiei, aceasta va fi reluata dar durata intreruperii nu va fi adaugata celor 72 de ore. Daca intreruperea se produce dupa trecerea a 24 de ore de la inceperea competitiei, aceasta nu se va mai relua iar rezultatul final va fi stabilit dupa pestii capturati pana in momentul intreruperii.
26. Se considera ca echipele inscrise in concurs si-au insusit prezentul regulament si sunt de accord cu acesta.
26- FIECARE ECHIPA TREBUIE SA AIVE OBLIGATORIU UN SLING PLUTITOR IN DOTARE PENTRU A PASTRA PESTI MARI IN SIGURANTA ( EXTRA CANTARELE )
27 - PESTII PESTE 12 KG SCOSI IN STANDURILE VECINE , OBLIGATORIU ADUSI IN STAND CU SLINGUL ! ( AVERTISMENT )
28- INCERCARE DE FRAUDARE A REZULTATELOR DE CATRE ORICE ECHIPA, ATRAGE DUPA SINE ELIMINAREA DIN COMPETITIE SI PE VIITOR , ECHIPA RESPECTIVA CAT SI MEMBRII ACESTEIA NU VOR MAI FII ACCEPTATI LA URMATOARELE CONCURSURI !!!
27 - OBLIGATORIU ARBITRII VOR CERE MARTORI LA CANTAR DIN STANDURILE VECINE , PREZENTA FIIND OBLIGATORIE.
28 - PARASIREA STANDULUI PE TIMP DE NOAPTE INTRE ORE 20 - 06 ESTE INTERZISA , EXCEPTIE FAC DEPPASARILE PENTRU NEVOILE FIZIOLOGICE ( OBLIGATORIU LANTERNA APRINSA ) SAU DACA ESTE CAZUL IN SITUATIA DRILULUI ! INCALCAREA ACESTUI PUNCT - AVERTISMENT ATAT PENTRU CEL CARE PARASESTE STANDUL CAT SI CEL CARE PRIMESTE VIZITA ACESTUI, IAR LA A 2 A ABATERE - ELIMINARE !
ORICE EXTRA CANTAR TREBUIE ANUNTAT ATAT TELEFONIC CAT SI PE GRUPUL DE CONCURS !
ARBITRAJ
A. Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 7.00 si seara incepand cu ora 18:00. B. La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participe si sa semneze pe foaia de arbitraj.
Exceptie de la punctul A face cazul cand un concurent a prins un crap mai mare de 12 kg pe timp de zi. Noaptea nu se fac cantariri decat in cazuri speciale, care nu suporta amanare si la o captura de crap mai mare de 15 kg.
La orice extracantar concurentul este obligat sa cantareasca si orice cteno capturat. Deasemenea un vecin de stand fiind obligat sa participe.
C. Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
D. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului .
E. Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
ATENTIONARE
I. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie model cu picioare, a minciogului ecologic, a celor 25 saci mari obligatorii, a sprayului dezinfectant precum si a monturilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II. Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si amurul , indiferent de greutate.
III. Organizatorul isi va rezerva dreptul de a refuza inscrierea unei echipe in concurs.
SANCTIUNI
Incalcarea punctelor: 4, 5, 8, 9, 10, 12, 14, 16, 17, 20 si 21 din regulament atrag dupa sine un AVERTISMENT (la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus, se dicteaza depunctarea cu 20 de kilograme la cantitate, iar la a treia eliminarea echipei din concurs)
Incalcarea punctelor 1, 2, 11 si 22 atrag dupa sine ELIMINAREA DIRECTA din concurs.
MENTIUNI
- inscrierile se asigura doar prin achitarea avansului de minim 1000 ron
- cei care achita avans si vor sa se retraga , trebuie sa gaseasca un inlocuitor
- organizarea concursului si premiile sunt valabile doar daca cele 20/per etapa de locuri sunt ocupate.
- membri echipelor care abandoneaza nejustificat, fac noncombat sau nu participa la festivitatea de premiere, din respect pentru participanti si organizatori nu vor mai fi acceptati la urmatoarele concursuri organizate.
Conform regulamentului interior al baltii se vor impune următoarele :
1. Concurentii nu au voie sa circule cu masina pe toata perioada competitiei, exceptie facand doar cazurile urgente, dupa ce in prealabil s-a facut controlul mașinii de catre personalul baltii.
La intoarcere masina va fi lasata in parcarea indicată de către administratiei.
In caz de nerespectare a acestui punct, echipa va fi eliminata din concurs.
2. La terminarea concursului, dar si in timpul ultimului cantar oficial se vor verifica toate masinile concurentilor, de catre personalul baltii.
3. Concurentii care vor parasi competitia inainte de fluierul final fara un motiv intemriat,nu vor mai fi primiti pe aceasta balta
4. In timpul competitiei masinile vor fi parcate in apropierea standului in pozitia si zona indicata de către administratie.
Pentru mai multe detalii despre concurs , achitarea taxei de participare: George Szantho 0743.37.63.87 sau Eduard Vrabie 0728.86.86.46
Regulament Balta Cenusaru 2022
Începând cu anul 2022 noile reguli inafară de cele actuale ale bălți vor fi următoarele :
- obligatoriu la concursurile cantitate calitate începând cu data de 15 aprilie pana în 15 octombrie două echipe de arbitraj.
- pești care vor fi de extra vor fi ținuți la sling obligatoriu.
- pești care vor fi sub 7-8 kg se pot scoate cu minciog rotund iar cei ce depășesc obligatoriu vor fi scoși cu minciogul cu brate detașabile.
- obligatoriu standurile vecine vor lăsa pescarul ce se află în dril sa poată scoate peștele la ei în stand fără a i se cere acordul cu condiția ca peștele să fie mare .
De asemenea transportul peștelui de extra scos în standul vecin până la standul concurentului se va face obligatoriu cu sling .