ajutor!pescar incepator!

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

sori4miro

Re: ajutor!pescar incepator!

Mesaj de sori4miro »

multumesc mult

atb333atb
Puncte: 0

Mesaj de atb333atb »

Chestia cu lansete scutrte este cu doua taisuri.
Eu sunt sigur ca o sa ii placa si pescuitul pe lac si in situatia asta ce face cu betele de 3,60. Pe de alta parte un bat de 3,6 e ok si pe lac iar modelul care ii place este decent.
La capitolul mulinete as merge pe banax second hand sau okuma (aici merg si LB de 60 ca nu-i trebe distanta, cu mai multi bani as opta ptr okuma axeon) astea se preteaza si pentru pescuitul pe lac.
Montura sa fie relativ scurta sa nu se incalceasca prin curent, cu alica la 2-3 cm sub carlig. Porumb dierect pe carlig ca sa nu se aghete in ierburi, funze, sa nu se toceasca de pietre sau intr-o zona mai linistita pe fir de par.
Fire mai groase dar cele mai matasoase pe care le gasesti!!!
Montura helicopter sa fie facuta de tine cu plumbi grippa grei 120-200g, nu cumparata. Daca totusi vrei sa le cumperi cele de la Kcarp sunt destul de ieftine si corect realizate. Daca nu poti incerca cu momitor si carligul infundat usor in mamaliga sau groundbait. Mai poti pescuii cu porumbul pe firul de par si saculet solubil care sa ascunda varful carligului sau pufulete solubil sau chiar un cocolos de mamaliga ca ala o sa cada oricum dar iti ofera 30-60 de secunde cat sa se aseze plumbul pe fund si sa nu traga carligul pe fundul apei prin pietris sau alte magarii.
Flaviu Zapartan. Virusat recent de pescuit.

sori4miro

Mesaj de sori4miro »

multumesc.daca achizitionez mulinetele second hand este ok??de fapt ma refer la siteul okazii.ro mai exact mi-a sarit una in ochi....http://www.okazii.ro/pescuit/mulinete/m ... 5700237.cu naditul pe rau cum sa fac??este vorba de o partida de pescuit de 48 de ore??ce cantitati trebuie sa cumpar de momeala si cat sa nadesc???

atb333atb

Mesaj de atb333atb »

Nu e pentru crap mulineta aceea. e mulineta noua dar nu-i ok ptr crap. ma refeream la banax helicon second pe la aceeasi pret. VEzi la sectiunea Marele Bazar.
De nadit cumperi 1-2 kg de seminte (porumb, grau preparate) faci mamaliga sau cumperi groundbait : http://www.snz.ro/categorie.php?cat=AMESTECURI%20NADIRE sau orice alt fel de pe piata
In mamaliga sau groudbait inglobezi porumb si daca e curentul puternic mai pui pamant de pe marginea apei (cam o trime)
arunci bulgarii in amonte de locul de pescuit in functie de adancimea apei si de curent. La o adancime mica 1,5m si un curent moderat-spre slab cam cu 10-15m mai sus. Cu cat e mai tare curentul si mai adanca apa arunci mai in amonte. EU NU MA PRICEP la pescuitul pe rau, mai cauta ca sunt foarte multe topicuri legate de pescuitul pe ape curgatoare. Da un google serch.
Daca te grabesti foarte tare cu mulinetele si vrei noi cumpara okuma powerline 860 sau longbow 60 sau okuma axeon 60! daca nu asteapta ceva second. Chiar si cele de la okuma sunt bune second si te tin catva ani daca ai grija.
Flaviu Zapartan. Virusat recent de pescuit.

sori4miro

Mesaj de sori4miro »

multumesc mult

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

1)am inteles ca pe montura se adauga un boiles atasat de un fir de par sau silicon.ok,dar in ac ce momeala pun pentru crap???

La monturile cu fir de par, momeala se ataseaza de firul de par, acul ramand gol.

2)cand merg la magazin sa cumpar trebuie sa iau si pelete si boiles si seminte si acel benzar mix sau cam asa ceva ???

Poti sa nadesti cu boilesuri solubile si sa pui pe firul de par solubile sau tari, poti sa nadesti cu pelete si la fel sa pui pe firul de par pelete pentru "carlig"/bile solubile/ bile tari, sau sa pescuiesti cu momitor si sa pui pe firul de par boabe tari sau boabe flotante (cele mai bune sunt enterprise).

3)am gasit un pachet promotional pentru pescuitul la crap pe siteul marelepescar.ro,mai exact http://marelepescar.ro/pescuit-la-crap/ ... html....va rog sa imi spuneti daca se merita,daca raportul calitate-pret este ok.

M-ai bine cumparati lansetele separat la fel si mulinetele, ar fii foarte bine daca ansamblul s-ar echilibra cat de cat corect, eu iti recomand sa pui mana pe ea inainte, sa o simti, chiar daca nu poti arunca cu ea.

4)Ce montura sa cumpar,de la ce firma?

Nu trebuie sa cumperi neaparat montura, poti sa cumperi acele, firul textil, plumb, agrafe, vartejuri, bilute cauciuc anti soc (eu le prefer pe cele de 5mm, depinde mult si de vartejul pe care il folosesti daca e mai micut s-ar putea sa traga prin gaura de la 5mm si poti sa folosesti 3/4mm), opritoare si stopere. Gasesti foarte multe tutoriale pe internet.

5)Pescuitul il voi incepe pe raul Olt,Mai exact Farcasele judetul Olt,deci apa curgatoare...imi trebuie ceva anume pentru acest tip de apa??

Nu neaparat, iti trebuiesc niste lansete puternice si probabil scurte (2.70 - 3.00) cred ca-s de ajuns pentru rau, cele de 3.60 - 3.90 s-ar putea sa te incurce in lanseuri, nu stiu ce se afla pe malul apei (copaci, stuf).

6)Pentru nadire ce sa aleg,o prastie sau o racheta??nu imi permit un navomodel.

Poti folosi un spomb: pelete, boilesuri, seminte.
Iti recomand un baby spomb, il umpli cu pelete/boilesuri/seminte, arunci odata, pui firul un clips, dai cateva spomb-uri apoi, schimbi montura si ai sanse mari sa lansezi in acelasi loc. Poti sa folosesti si o catapulta, faci niste "bulgari" de nada, si dupa lansezi. Oricum trebuiesc lansati mai sus decat curge raul, ca daca ii arunci in acelasi loc unde ai lansat, mai mult ca sigur raul iti va spala nadirea si va tine crapul mai jos de monturi, d-asta trebuie sa lansei m-ai sus. Oricum pe rau iti recomand seminte (porumb, grau, canepa, seminte de pasarele) fata de boilesuri... parerea mea, dar poti sa incerci si cu solubile

http://ffb.ro/ffb.ro/pescuit_la_crap/ac ... _spomb_alb

7)e necesar sa imi iau baston pentru Boiles.

Nu este necesar, poti sa nadesti cu baby spombul, 5-6 boilesuri sau poti sa-ti iei si o cobra si arunci solubile pe fiecare lanseta.

sori4miro

Mesaj de sori4miro »

multumesc mult Claudiu.....am sa tin cont de sfaturi.m-am hotarat sa aleg acest loc deoarece ma trag din acea zona desi locuiesc de mult timp in Bucuresti.Am fost la un gratar pe malul oltului si am vazut niste crapi scosi de pescari care m-au facut sa iubesc acest sport,cea mai mica bucata pe care am vazut-o live avea undeva la 10 kg iar cel mai mare 25,tipul care pescuia nu a vrut sa imi dezvaluie nimic...cred ca nici nu avea chef de un viitor aspirant la titlul de pescar....si tot in ziua aia am vazut adus la mal un somn de 60 de kg de catre alt pescar numai ca asta a folosit o furca sa-l omoare si imi venea sa il arunc in balta.Deci...concluzia...este peste....acum folosind sfaturile voastre sper sa capturez si eu un crap pe care cu mandrie sa il eliberez apoi.

sori4miro

Mesaj de sori4miro »

si ma atrage foarte mult faptul ca este un peste inteligent...pe care trebuie sa te lupti ca sa il agati in ac...am vazut o gramada de tutoriale si am realizat ca e poate cel mai precaut peste si foarte greu de prins. :oops:

sori4miro

Mesaj de sori4miro »

si incepand cu luna iunie nu prea gasesti loc de pescuit....marea majoritate sunt bucuresteni si din arges.....deci se prinde peste....banuiesc ca se tince cont si de faptul ca e moca si ca poti lua acasa cat peste vrei.

sori4miro

Mesaj de sori4miro »

sincer....nu imi dau seama cum de mai este peste in conditiile in care se pescuieste excesiv....inclusiv in prohibitie....si mai ales ca 80% din pescari nu elibereaza pestele.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”