ajutor!pescar incepator!

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

sori4miro

ajutor!pescar incepator!

Mesaj de sori4miro »

Bun gasit domnilor!In primul rand va rog sa intelegeti ca sunt nou in domeniul pescuitului.ma atrage pescuitul la crap,dar va voi ruga sa ma ajutati inainte de a incepe acest sport.am cateva intrebari pentru domniile voastre:
1)am inteles ca pe montura se adauga un boiles atasat de un fir de par sau silicon.ok,dar in ac ce momeala pun pentru crap???
2)cand merg la magazin sa cumpar trebuie sa iau si pelete si boiles si seminte si acel benzar mix sau cam asa ceva :oops: ???
3)am gasit un pachet promotional pentru pescuitul la crap pe siteul marelepescar.ro,mai exact http://marelepescar.ro/pescuit-la-crap/ ... html....va rog sa imi spuneti daca se merita,daca raportul calitate-pret este ok.
4)Ce montura sa cumpar,de la ce firma?
5)Pescuitul il voi incepe pe raul Olt,Mai exact Farcasele judetul Olt,deci apa curgatoare...imi trebuie ceva anume pentru acest tip de apa??
6)Pentru nadire ce sa aleg,o prastie sau o racheta??nu imi permit un navomodel.
7)e necesar sa imi iau baston pentru Boiles.
Cu speranta ca nu veti rade prea mult de mine,astept cu nerbadare raspunsurile domniilor voastre.Multumesc

Ari GOLD
Puncte: 0

Re: ajutor!pescar incepator!

Mesaj de Ari GOLD »

sori4miro scrie:Bun gasit domnilor!In primul rand va rog sa intelegeti ca sunt nou in domeniul pescuitului.ma atrage pescuitul la crap,dar va voi ruga sa ma ajutati inainte de a incepe acest sport.am cateva intrebari pentru domniile voastre:
1)am inteles ca pe montura se adauga un boiles atasat de un fir de par sau silicon.ok,dar in ac ce momeala pun pentru crap???
2)cand merg la magazin sa cumpar trebuie sa iau si pelete si boiles si seminte si acel benzar mix sau cam asa ceva :oops: ???
3)am gasit un pachet promotional pentru pescuitul la crap pe siteul marelepescar.ro,mai exact http//mare:lepescar.ro/pescuit-la-crap/combo-uri-crap/set-crap-hakuyo-advance-2x-363.html....va rog sa imi spuneti daca se merita,daca raportul calitate-pret este ok.
4)Ce montura sa cumpar,de la ce firma?
5)Pescuitul il voi incepe pe raul Olt,Mai exact Farcasele judetul Olt,deci apa curgatoare...imi trebuie ceva anume pentru acest tip de apa??
6)Pentru nadire ce sa aleg,o prastie sau o racheta??nu imi permit un navomodel.
7)e necesar sa imi iau baston pentru Boiles.
Cu speranta ca nu veti rade prea mult de mine,astept cu nerbadare raspunsurile domniilor voastre.Multumesc
Sa incerc sa te ajut cam cu ce stiu eu :

1 daca folosesti un RIG ( ac legat ) cu fir de par atunci pe carlig numai pui nimic tot ce tine de momeala o pui pe firul de par ( boilies porumb tare flotant moale etc ) acul ramane gol la montura cu fir de par .
2 daca tot pescuiesti pe olt unde banuiesc ca este curent incearca nadiri cu porumb amestacat cu pamant si facut bulgari mari poti folosi si benzar poti folosi si mixuri de alti producatori si mamaliga. Momentan pelete . Despre porumb cum sa-l prepari poti gasi pe forum linkuri sau daca nu descurci ti le caut eu .
3 -
4 monturile ar fi bine sa te interesezi in zona in care pescuiesti care ar fi indicata ( greutate , inline , fixa , culisanta ) poti achizitiona si de la magazinele online sau cele din zona dar repet incearca un magazin din zona ar fi indicat sau cineva care pescuiesti in zona respectiva si are ceva experienta.
5 cum am spus si mai sus este vorba de monturi asta este cam tot ce trebuie sa fie special
6Prastia ar fi indicata daca faci bulgari racheta nu este pentru apa curgatoare cu atat mai putin navomodelu.
7 nu este necesar evita boiliesu la inceput de drum este costisitor . Porumbul si Mamaliga la inceput de drum sunt sfante daca gresesc sau daca cineva mai aduce completari bagale la cap pe toate ! .

Fir intins

sori4miro

Mesaj de sori4miro »

multumesc mult...am sa tin cont de sfaturi!!!deja imi notez pe carnetel... :mrgreen:

sori4miro

Mesaj de sori4miro »

mai sus am atasat linkul cu acel set pe care vreau sa il cumpar....imi puteti spune daca este ok??

Just Fish

Mesaj de Just Fish »

parerea mea este sa te duci sa iti cumperi tu cu manutele tale din magazin cam ce crezi ca tiar place tie ,si incepe si tu cu achizitionarea lansetelor si a mulinetelor mai intai pt ca pe apa curgatoare nu ai nevoie de senzori sau rodpod :wink:
Anton Adrian
CCC Club Crap Corbu
Campion National 2017
Vicecampion Mondial 2017

sori4miro

Mesaj de sori4miro »

Asa am sa fac.....si totusi....montura care sa fie mai buna pe un rau....la magazin mi-au spus sa iau helicopter corda de 76 de cm ca ar fi cea mai buna pentru rau.este adevarat??

Just Fish

Mesaj de Just Fish »

:mrgreen: nu cheltui bani pe asa cv :wink: , de multe ori eu la dunare folosesc plumbi plati si culisanti cu greutati intre 80-150 grame acuma depinde de curentul apei , un vartej simplu si rigul de 15-25 cm . :wink:
firul tau principal de pe mulineta sa fie mai gros , un 0,40 , pui plumbul pe firul principal ,legi o agrafa sau un vartej apoi legi rigul de acesta . e ft simplu si nu este asa de costisitor fata de monturile sofisticate :wink:
Anton Adrian
CCC Club Crap Corbu
Campion National 2017
Vicecampion Mondial 2017

sori4miro

Mesaj de sori4miro »

Multumesc frumos

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

eu pt pescuit in ape curgatoare mi-as lua lansete mai ieftine, si mai scurte...
mi-as lua ceva de max 3m eventual din fibra de sticla plina
ca mulinete mi-as lua ceva robust, sa nu le sara plasticele la primul peste de 5 kg, ceva cu angrenaje metalice
ca montura, intr-adevar helicopter e o varianta, dar nu de la korda... iti poti lua cateva accesori si le poti face singur acasa, e mult mai ieftin si iti poti adapta monturile dupa necesitati; e plin internetul de tutoriale pt creat monturi
pt nadit, sub nici o forma navomodel.. poti nadi cu o racheta de nadire/spomb daca ai seminte/pelete/boiliesuri sau cu o prastie/catapulta daca nadesti bulgari
eu nu as nadi cu cobra pe rau, as nadi tot cu spombul
Critic echilibrat

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”