C&R vs. restul

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
gabi1
Veteran
Puncte: 0

Re: Tribal velocity sau mtx14

Mesaj de gabi1 »

Asta-i intrebare cu raspuns indus...se respinge. :)
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

gabize scrie:Dane, eu pescuiesc 90% din timp la Dorolea, BN (sunt "pescar de duminica", amator, fără palmares), unde se încurajează păstrarea capturilor, e una din sursele de venit.
Putem discuta pe privat amănuntele, e păcat să continuăm aici, paznicul şi administratorul de acolo îţi pot confirma ceea ce susţin. S-au obişnuit deja cu "atitudinea" mea.
Şi nu e nici virtute, nici milă sau compasiune pentru peşte. E o opţiune logică.
Cum spuneam, eu nu pescuiesc pentru hrană, pescuiesc din plăcere. Că se acceptă sau nu termenul de "pescuit sportiv", nu insist. Dar aşa cum în echitaţie jocheul nu-şi bate joc de cal, presupun că aceeaşi abordare trebuie avută în orice sport care implică animale.
Când voi merge să pescuiesc păstrăv sau clean la munte, cu grătarul încins, acela va ajunge cu siguranţă în tigaie (dacă-l prind). Pentru că acea ieşire va presupune capturarea hranei. Aşa a fost "proiectată". Dar pe baltă, unde merg cu tot harnaşamentul, pregătit pentru plăcere, crapul va rămâne acolo.
Tot nu ne intelegem.
Eu sustin ca sunt fffff putini cei care gandesc asa. Adica sub 1%. Nu ca nu exista.

Si totodata sustin ca "eliberatul" nu este un lucru ce te scoate in evidenta in fata celorlalti pescari, referitor la etica, civilizatie, morala, respect fata de animale , bla bla...

Nu consider ca un pescar poate spune ca este adeptul C&R, acolo unde acest lucru este impus.

Este ca si cum ai spune ca iti place sa te imbraci fluorescent cand mergi la serviciu si tu lucrezi la adp. :)

viper28

Mesaj de viper28 »

Nu inteleg cum de la o comparatie Velocity vs MTX14 s-a ajuns la discutii C&R? Suntem in Romania, intotdeauna vor exista saramursiti care nu realizeaza importanta pescuitului C&R. Niciodata nu vor realiza ca si nepotii lor ar trebui sa se bucure de pescuit, de pesti capitali. Niciodata. Am prieteni care au fost in concediu in Ungaria, la o pensiune pe malul Dunarii. Proprietarul pensiunii ii scoatea zilnic la pescuit pe Dunare. Prindeau zilnic, constant crapi peste 3kg, au prins exemplare de 8, 9 chiar si 10kg. Erau tentati sa ia cat mai multi acasa, dar propietarul lua cel mult 2 pesti din care le gatea diverse feluri de mancare. Le spunea ca si nepotii lui trebuie sa se bucure de pestii Dunarii. Cand o sa avem si noi asa ceva in Romania?

Dan Mitranescu
Veteran

tecsi78 scrie:
Claudiu Cutus scrie:E foarte usor sa copiezi sau sa inbunatatesti ceva. Dar sa vorbesti de rau ce copiezi e chiar penibil.
Foarte adevarat. Mai mult decat atat, aceeasi persoana premiaza in semn de respect. :)))

On topic: Shimano Velocity!
In afara de aplaudat, ai inteles ceva din cele scrise. :D Oful tau de o viata, ca Mitranescu duce in derizoriu ultima sansa a unora de a iesi in evidenta cu ceva pe balta. :D
Nu intelegi ca nu este nimic personal si ca o fac numai pentru ca din asta imi castig existenta ? Greu ?

Si pentru Claudiu : penibil este sa omori oameni si in acelasi timp sa jubilezi ca iubesti pestii. :wink:

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Exista o cutuma conform careia cu cat este mai aproape de granita de vest "miezul" din Dodoasca devine mai mare si mai frumos...unii chiar o iau de buna. :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Dan Mitranescu
Veteran

viper28 scrie:Nu inteleg cum de la o comparatie Velocity vs MTX14 s-a ajuns la discutii C&R? Suntem in Romania, intotdeauna vor exista saramursiti care nu realizeaza importanta pescuitului C&R. Niciodata nu vor realiza ca si nepotii lor ar trebui sa se bucure de pescuit, de pesti capitali. Niciodata. Am prieteni care au fost in concediu in Ungaria, la o pensiune pe malul Dunarii. Proprietarul pensiunii ii scoatea zilnic la pescuit pe Dunare. Prindeau zilnic, constant crapi peste 3kg, au prins exemplare de 8, 9 chiar si 10kg. Erau tentati sa ia cat mai multi acasa, dar propietarul lua cel mult 2 pesti din care le gatea diverse feluri de mancare. Le spunea ca si nepotii lui trebuie sa se bucure de pestii Dunarii. Cand o sa avem si noi asa ceva in Romania?
Pai hai sa-ti spun.
Ala care pescuieste calculat prefera MTX, Baracuda, Fl , iar cei care merg la pescuit numai pentru distractie prefera lansete frumoase si pompoase ( mai mult numele conteaza ). Placerea lor, nimic de comentat.
Este o simpla discutie si nu stiu de ce trebuie tratat cu vs.
Fiecare este cu alegerea lui.
Numai ca nu-mi place sa ma faca cineva "saramurist" atat timp cat respect legea si cand el reprezinta un procent minuscul cu alegerea pe care o face.
De ce trebuie sa fie contre intre optiuni ? Nu inteleg.

Ungaria si Anglia sunt tari care fac milioane de euro din pescuit. Normal ca promoveaza insistent pastrarea "obiectului muncii", chiar daca legea nu spune nimic nici la ei.
Sunt tari unde pescuitul C&R este interzis in majoritatea bazinelor ( Norvegia, Suedia, ... ). Adica daca prinzi il iei acasa in limita legala, iar restul il predai administratiei lacului.
Sunt tari unde eliberarea crapului este interzisa prin lege.
La noi nu este interzis nimic legal din acest punct de vedere ( limita a 5 kg ) , iar C&R este o inventie a ultimilor 10 ani, plecata de la persoane fara asa mare putere constitutionala.
Interzis prin lege este pescuitul cu 4 lansete. Nimeni nu vorbeste de asta.

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

Discutia asta poate continua la nesfarsit, ideea e ca pescari de c&r sunt. Am si filmari cu eliberari nu pe ape publice ci pe balti cu retinere. Nu vreau sa ma laud sau ceva si nici nu condamn pe cei ce pescuiesc cu retinere, ce ma deranjeaza e ca se promoveaza maxim stilul ieftin si se denigreaza pe nedrept oeiginalul. Ce mare smecherie pot vedea unii in a folosii niste imitatii ieftine si sa se mai creada si interesanti? Frate daca nu ai bani de prajitura nu te duce la cofetarie, sau daca iti faci prajitura acasa nu zice ca la cofetarie e naspa ca nu ai bani, nu mai promovati saracia ca nu e bine.

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

Si mai vad pe aici o gramada ca sa nu le zic urat le zic fraieri care nu au avut in viata lor o scula ca lumea in mana da zic de ele ca sunt naspa ca nu merita banii si....... ma pusca rasul :))))))

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

Si sa stiti ca si mie mi-ar placea ieftin si bun asa ca am folosit aproape tot ce inseamna hakuyo de la plumbi la mtx14 dar in afara de plasa solubila de care am fost multumit de restu......... ma abtin.

andrei_81

Mesaj de andrei_81 »

Si eu folosesc produse hakuio,monofilamentul plasa solubila sunt foarte multumit...Un mare plus pentru monofilament

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”