Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Tot nu ne intelegem.gabize scrie:Dane, eu pescuiesc 90% din timp la Dorolea, BN (sunt "pescar de duminica", amator, fără palmares), unde se încurajează păstrarea capturilor, e una din sursele de venit.
Putem discuta pe privat amănuntele, e păcat să continuăm aici, paznicul şi administratorul de acolo îţi pot confirma ceea ce susţin. S-au obişnuit deja cu "atitudinea" mea.
Şi nu e nici virtute, nici milă sau compasiune pentru peşte. E o opţiune logică.
Cum spuneam, eu nu pescuiesc pentru hrană, pescuiesc din plăcere. Că se acceptă sau nu termenul de "pescuit sportiv", nu insist. Dar aşa cum în echitaţie jocheul nu-şi bate joc de cal, presupun că aceeaşi abordare trebuie avută în orice sport care implică animale.
Când voi merge să pescuiesc păstrăv sau clean la munte, cu grătarul încins, acela va ajunge cu siguranţă în tigaie (dacă-l prind). Pentru că acea ieşire va presupune capturarea hranei. Aşa a fost "proiectată". Dar pe baltă, unde merg cu tot harnaşamentul, pregătit pentru plăcere, crapul va rămâne acolo.
In afara de aplaudat, ai inteles ceva din cele scrise.tecsi78 scrie:Foarte adevarat. Mai mult decat atat, aceeasi persoana premiaza in semn de respect.Claudiu Cutus scrie:E foarte usor sa copiezi sau sa inbunatatesti ceva. Dar sa vorbesti de rau ce copiezi e chiar penibil.))
On topic: Shimano Velocity!
Pai hai sa-ti spun.viper28 scrie:Nu inteleg cum de la o comparatie Velocity vs MTX14 s-a ajuns la discutii C&R? Suntem in Romania, intotdeauna vor exista saramursiti care nu realizeaza importanta pescuitului C&R. Niciodata nu vor realiza ca si nepotii lor ar trebui sa se bucure de pescuit, de pesti capitali. Niciodata. Am prieteni care au fost in concediu in Ungaria, la o pensiune pe malul Dunarii. Proprietarul pensiunii ii scoatea zilnic la pescuit pe Dunare. Prindeau zilnic, constant crapi peste 3kg, au prins exemplare de 8, 9 chiar si 10kg. Erau tentati sa ia cat mai multi acasa, dar propietarul lua cel mult 2 pesti din care le gatea diverse feluri de mancare. Le spunea ca si nepotii lui trebuie sa se bucure de pestii Dunarii. Cand o sa avem si noi asa ceva in Romania?