C&R vs. restul

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
gabize
Puncte: 0

Re: C&R vs. restul

Mesaj de gabize »

binevoitori se găsesc mereu. ;)
Susţin pescuitul catch & release!

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

pharaoh scrie:Jur ca i-am mai luat pe cei mici doar de dragul bunica-mii :). Ea a crescut langa Dunare. Nu concepe sa dai drumul pestilor in apa si se bucura pentru orice bibanas pe care-l face saramura.
Pai vezi Marius de ce te respect eu.
Nu pot sa cred ca in Romania exista oameni care sa nu aiba apropiati cu situatii in care o bucata de peste proaspat chiar este o bucurie.
Pai nu am sa pot sa ii inteleg niciodata, numai dupa acest aspect, daca jubileaza cu eliberatul. Sa uiti oamenii in favoarea unui aliment (considerat asa de mii de ani ) este cel putin ciudat pentru mine. Nu judec , dar nici nu aprob. Bine ca nu sunt multi.
Daca aveam o bomba sa o las pe topicul asta, cred ca rezolvam problema definitiv. :D Ma sacrificam pentru fratii mei. :D

Claudiu Cutus

Re: Tribal velocity sau mtx14

Mesaj de Claudiu Cutus »

DumiD scrie:
Claudiu Cutus scrie:Discutia asta poate continua la nesfarsit, ideea e ca pescari de c&r sunt. Am si filmari cu eliberari nu pe ape publice ci pe balti cu retinere. Nu vreau sa ma laud sau ceva si nici nu condamn pe cei ce pescuiesc cu retinere, ce ma deranjeaza e ca se promoveaza maxim stilul ieftin si se denigreaza pe nedrept oeiginalul. Ce mare smecherie pot vedea unii in a folosii niste imitatii ieftine si sa se mai creada si interesanti? Frate daca nu ai bani de prajitura nu te duce la cofetarie, sau daca iti faci prajitura acasa nu zice ca la cofetarie e naspa ca nu ai bani, nu mai promovati saracia ca nu e bine.
initiatorul topicului original considera, pe buna dreptate, mtx14 cu inel de 50 o alternativa la velocity, asta te deranja? cand vrei sa fi mare boss si sa mananci cozonac nu te duci la pescuit cu shimano velocity, te duci macar cu xs1 intensity daca n-ai bani de cal. la fel cu foxu...pai daca tot esti mare jmecher si noi restul fraieri du-te la pescuit cu horizon xt nu cu warrior. cu warrior sau cu velocity esti doar un sarac care vrea sa para jmecher daca jmecheria consta in scule...si conduci si un 320 din 2002 inmatriculat la bulgari probabil.....tara de barosani....
ca de obicei bati campii maxim ca in toate postarile tale, ce smecherie e intr-un bat de 550 fata de unu de 400 daca asa pui problema, adica 150 de ron e o diferenta de smecherie????? Din cate tin minte nu am spus niciodata ca daca ai scule scumpe esti pescar mai bun sau om mai bun ci doar ca nu mise pare normal sa promovam saracia sau sa invatam lumea sa se multumeasca cu putin.

gabize

Mesaj de gabize »

Dan Mitranescu scrie:
pharaoh scrie:Nu pot sa cred ca in Romania exista oameni care sa nu aiba apropiati cu situatii in care o bucata de peste proaspat chiar este o bucurie.
Aici ai dreptate, dar în cazul meu, "fugit" de acasă, apropiaţii stau cam... departe. :P

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

gabize scrie:
Dan Mitranescu scrie:
pharaoh scrie:Nu pot sa cred ca in Romania exista oameni care sa nu aiba apropiati cu situatii in care o bucata de peste proaspat chiar este o bucurie.
Aici ai dreptate, dar în cazul meu, "fugit" de acasă, apropiaţii stau cam... departe. :P
Prieteni, vecini, colegi.
Chiar nu ai pe nimeni caruia daca ii pui un ciortan de 3kg in usa sa ii faci o bucurie pentru care sa te pomeneasca mult timp.
P.S. Sa nu uiti sa te filmezi, daca o faci. :D

gabize

Mesaj de gabize »

Pentru mama mi-aş încălca principiul. Pentru restul, doar dacă insistenţele şi argumentele ar fi mai puternice decât convingerea mea. :D
Însă nu e nevoie, cam toţi apropiaţii ştiu că nu păstrez peştele şi nu au emis "pretenţii". Pe la noi peştele nu e la fel de apreciat ca în sud, nu există natural aceleaşi resurse piscicole şi implicit obişnuinţe culinare.

dyna

Mesaj de dyna »

Asa ca sa intarat putin spiritele...sunt fost detinator de mtx 14 de 3.90 ...sa fac discutia mai interesanta- mtx 14 si velocity-...mi am luat din uk niste lansete carp kinetics xd(niste extra,mega,gyga,hyper,super,ultra lansete,lansete cu 10 clase peste mtx 14 si velocity...sunt de 3.60 si 3.75 lbs...sunt la fel de tepene ca si mtx 14 si au actiune PARABOLICA...nici nu am cuvinte sa spun cat de smechere sunt lansetele astea + ca arata intr un mare fel ( au inele si mandrina fujy de ultima ora,maner imbracat in skrink tube )...dupa ce am desfacut coletul cu lansetele,am pus repede o mulineta pe una din ele si,am legat firul de calorifer :lol: si am inceput sa trag :lol: ... m au apucat toate transpiratiile de nervi,lanseta era parabolica,eu ma asteptam la ceva teapan cu actiune de varf (scria pe ea xd-extra distance :lol: )...mi am bagat toate picioarele si alte membre si le am pus la vanzare aici pe site...la cateva zile am avut ocazia sa fac o partida pe un lac c&r din apropiere...am luat lansetele si cativa momitoare mici dupa mine sa le incerc,(imi era frica ca se rup lansetele si incarcate cu momitoarele astea mici)aveam eu o mica banuiala ca lansetele astea or sa mi ofere o surpriza placuta...fir pe mulinete aveam un 0.40 folosit la plantat de anul trecut,nu am avut timp sa l schimb...am incarcat momitorul(cred ca avea cam 90-100 de gr incarcat) si cu putina frica am facut prima lansare ...AM RAMAS CU GURA CASCATA, lanseta nici macar nu a simtit greutatea,am folosit momitoare normale si d abia le a simtit si pe acelea(am aruncat cu fir de 0.40 si momitor 100 de m cu usurinta si nu exagerez cu nimic cand spun 100 m)...am ramas fara cuvinte cand am avut primul drill cu un crap de 3 kg(lanseta lucra ca o lanseta de super clasa-sunt si posesor de century sp + de 2.5 lbs)...LANSETELE COSTA 50 DE LIRE BUCATA SI DRUMUL M A COSTAT 9 LIRE,ADICA POMANA...AM PESCUIT SI CU VELOCITY DE 3.60 SI 3.25 LBS SI CU MTX 14 DE 3.90, 3.75 lbs ...CU LANSETELE DE LA CARP KINETICS AM 2 PARTIDE SCURTE LA ACTIV SI POT SA SPUN CA SUNT NISTE LANSETE F ROBUSTE,F ARATOASE,EXTRAORDINARE IN ARUNCARE CAT SI IN DRILL SI CA SUNT NISTE LANSETE CARE INTRA IN GAMA CELOR DE TOP(chiar ieri am venit de la o pescuiala...am pescuit cu fir de 0.25,momitoare mari si plumbi de 120 gr...lansetele arunca CA SI NISTE LANSETE PUTIN MAI SCUMPE NUMITE :TREBUCHET:,LANSETE CU,CARE AM AVUT OCAZIA SA ARUNC DE CATEVA ORI...http://www.dragoncarpdirect.com/carp-ki ... 1170....ca si aspect(sunt negre ca o pantera :) si au sigla xd scrisa cu rosu)...gen daiwa infinity...spor la cumparaturi.

gabize

Mesaj de gabize »

Totul într-o singură frază! :D (pe topicul de C&R, da' nu contează :P )

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

Cu ce Model de MTX putem compara FL strategistul?
Imagine

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

dyna,
Las-o mai usor cu actiunea parabolica daca te referi la lansete destinate pescuitului la crap. Poate te referi la cele destinate muscaritului...
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”