Val,
Din respect pentru ce ai facut până acum acum pentru pescuitul sportiv, am să-ți răspund pentru a te lămuri asupra câtorva aspecte pe care cred că le-ai scăpat din vedere.
În primul rând la structurile internaționale sunt reprezentate națiunile. Este dreptul statului să-și desemneze reprezentanții in aceste structuri. Și ca să nu crezi că fabulez, am să-mi probez cu texte de lege afirmațiile. Iata ce scrie legea sporturilor:
Art. 38
(1) Federatiile sportive nationale se inscriu in Registrul sportiv, pentru obtinerea Certificatului de identitate sportiva.
(2) Federatiile sportive nationale se pot afilia la federatiile sportive internationale, la alte foruri europene sau mondiale,
pe baza avizului dat de Ministerul Tineretului si Sportului. .
AGVPSR nu mai reprezinta pescuitul sportiv din 1996. Iata textul de lege:
Legea 103/1996
ART. 5
(1)
Organizatiile vinatoresti, constituite pe principiul liberei asocieri a vinatorilor, sint organizatii non-profit, au personalitate juridica, patrimoniu distinct si sint
reprezentate la nivel national si international de Asociatia Generala a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania.
(2) Afilierea organizatiilor vinatoresti la Asociatia Generala a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania se face potrivit legii si statutului acesteia.
Art. 50. - Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania isi va adapta
statutul propriu la prevederile prezentei legi, dar nu mai tarziu de un an de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei.
Cat priveste dreptul de reprezentare la pescuitului sportiv din Romania de catre AGVSR, hai sa ne uitam in statutul AGVPSR:
Art. 4
b) reprezintă şi apără interesele organizaţiilor afiliate, ale membrilor şi personalului angajat al acestora în faţa
autorităţilor interne şi internaţionale; . Insist asupra termenului de autoritate. CIPS nu este autoritate, ca să nu fie discuții.
g) înfiinţează, în condiţiile legii,
cluburi, fundaţii şi unităţi economice ori desfăşoară activităţi economice şi agricole cu caracter accesoriu, cuprinse în codul CAEN, 0149, 0170, 0312, 0322, 3311, 4619, 4690, 4723, 4761, 5210, 5510, 5629, 5814, 6820, 9319 şi 9499;
Ghici unde trebuie sa se afilieze cluburile?
Si una pentru distracție:
j) ţine evidenţa câinilor de vânătoare şi eliberează atestate de origine, permisele şi semnele distincte pentru câinii de vânătoare proprietatea organizaţiilor afiliate şi a membrilor acestora;
Nu am găsit nicăieri faptul că reprezintă Romania la organismele internationale de pescuit sportiv. Poate găsești tu și mă informezi. Se precizeaza că este afiliată, dar nu că reprezintă România. Atentie la nuanțe.
În condițiile în care CIPS își respectă propriu statul, AGVPSR va fi expulzată din această strutură sportivă, calitate pe care AGVPSR nu o are, tot din prostia unora. Iată și textul de lege:
L.69/2000
Art. 94
In termen de 180 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi
structurile sportive existente se vor reorganiza potrivit prevederilor acesteia. . A făcut AGVPSR așa ceva? Sigur nu, atâta timp cât o doare în cot de pescuitul de performanță, fiind interesată doar de cotizatia pescarului de duminică.
Cam atât, deocamdată.
PS Am făcut cerere în intervenție în dosarul APCR /ANST. Pot să cer ceva daune de la APCR?