CINE SE OPUNE INFIINTARII FEDERATIEI ROMANE DE PESCUIT SPORT

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Popescu Stefan

Re: CINE SE OPUNE INFIINTARII FEDERATIEI ROMANE DE PESCUIT S

Mesaj de Popescu Stefan »

Domnule Tite,
Între domnul Nițu și Andrei Vlădeanu nu există comparație. Tata Nițu, pe lângă talentul care la consacrat în lumea pescuitului la crap, are și o doză de bun simț și bunătate cum nu am găsit la multă lume. Pe lângă dumnealui, Andrei Vlădeanu este un pigmeu. Lăsând la o parte lipsa acută de caracter a acestuia din urmă.
Oricum, loturile naționale vor avea un colectiv de tehnicieni, întrucât fiecare disciplină va avea nevoie nu de unul, ci de un colectiv de antrenori. Pregătirea loturilor va fi făcută la standarde care să presupună creșterea performanței sportive, nu în dorul lelii.
În ceea ce privește competența selecționării corpului tehnic, care va trebui să se școlarizeze și licențieze conform legii, atribuțiile revin Comisiei tehnice a antrenorilor, condusă de un vechi pescar sportiv, fost campion național, dl. Dorel Hărșan din Arad.
Din calculele pe care le-am făcut, federația va trebui să aibă un corp de antrenori federali de minim 15 persoane ( de la copii până la veterani, atât la masculin cât și la feminin).
În mod categoric, selecționarea corpului tehnic se va face de preferință, dintre foști practicanți ai pescuitului sportiv, în funcție de opțiunile fiecăruia. Nu vor fi refuzați nici alți solicitanți care doresc să practice această profesie, obligatoriu salarizată. Nu știu câți din președinții de club au această minimă informație că trebuie să-și angajeze un corp tehnic pe care să-l salarizeze. Acum aș vrea să-l aud pe acel domn care se referea la potența clubului Ovidiu, dacă își permite asemenea eforturi finaciare.
Am afirmat și mă conving pe zi ce trece, că actualele cluburi sportive sunt o asociere de prieteni, care baleiază de la un club la altul în funcție de simpatii. Cei care vor să facă performanță, vor trebui rapid să-și revizuiască atitudinile. Spre binele pescuitului sportiv.

Popescu Stefan

Să revenim la subiect. Azi am avut o zi distractivă, lecturând cererea de anulare a Avizului de constituire al federației. În primul rând, cererea de intervenție în interes propriu a federației a fost admisă, astfel ca federația este de azi parte în proces.
Și acum distracția.
În primul rând cererea era semnată nu de președinte, așa cum prevede legea, ci de Costeluș Stănilă - secretar general, scris cu litere mari. În mod evident, am cerut instanței să constate nulitatea cererii, întrucât era formulată de o persoană care nu este nominalizată prin statut să reprezinte APCR în fața instituțiilor publice. A sărit doamna Angelica să spună că de fapt Costeluș era președinte interimar, întrucât AG la suspendat pe AV. Am cerut instanței să oblige reclamanta să depună hotărârea AG și să vedem cine a devenit secretar general, întrucât funcția de președinte se deleagă unui vicepreședinte.
Am cerut de asemenea să se depună statutul asociației, să vedem dacă președintele poate fi suspendat sau revocat din funcție, întrucât până și Vlădeanu trebuie să respecte statutul APCR. Am o vagă presimțire că am dreptate, în sensul că nu prevede.
Din câte s-au scris pe acest forum, Vlădeanu cică s-ar fi autosuspendat din funcție, dar și acest lucru trebuie să fie cuprins în statut.
E distracție mare.
Am cerut de asemenea să se respingă cererea ca inadmisibilă, întrucât APCR nu este structură sportivă. Hazul a fost când s-a scăpat pe goarnă că APCR nu organizează competiții pentru calificări, ci practică pescuitul ca activitate recreativă. I-auziți fiilor ce zice Vlădeanu de voi. :lol: :lol: :lol: :lol:
Nu putea să lipsească din peisaj AGVPSR. S-a făcut liniște când am depus dovada ca ambele nu sunt autorizate pentru activități sportive și că AGVPSR reprezintă ilegal România la CIPS.
O să vă țin la curent cu evenimentele. Senzația este că se încearcă o tragere de timp, cu speranța că organizatorii de profesie vor organiza Campionatul Mondial din 2012. Îi asigur că nu vor avea această ocazie.

lazarini
Puncte: 0

Mesaj de lazarini »

Popescu Stefan scrie:În primul rând cererea era semnată nu de președinte, așa cum prevede legea, ci de Costeluș Stănilă - secretar general, scris cu litere mari. În mod evident, am cerut instanței să constate nulitatea cererii, întrucât era formulată de o persoană care nu este nominalizată prin statut să reprezinte APCR în fața instituțiilor publice.
- nulitate relativa, poate fi acoperita prin semnarea cererii in fata instantei de catre persoana indreptatita.
Popescu Stefan scrie:A sărit doamna Angelica să spună că de fapt Costeluș era președinte interimar, întrucât AG la suspendat pe AV. Am cerut instanței să oblige reclamanta să depună hotărârea AG și să vedem cine a devenit secretar general, întrucât funcția de președinte se deleagă unui vicepreședinte.
Am cerut de asemenea să se depună statutul asociației, să vedem dacă președintele poate fi suspendat sau revocat din funcție, întrucât până și Vlădeanu trebuie să respecte statutul APCR. Am o vagă presimțire că am dreptate, în sensul că nu prevede.
Din câte s-au scris pe acest forum, Vlădeanu cică s-ar fi autosuspendat din funcție, dar și acest lucru trebuie să fie cuprins în statut.
E distracție mare.
- chestii de procedura, nimic pe fond care sa arate netemeinicia cererii si marile adevaruri pe care le sustii
Popescu Stefan scrie:Am cerut de asemenea să se respingă cererea ca inadmisibilă, întrucât APCR nu este structură sportivă.
- ce legatura are asta cu calitatea procesuala activa a reclamantei? Nu uita ca esti pe contencios administrativ
"Art. 1
(1) Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului...."
Eventual poti pune in discutie interesul legitim al reclamantei, nicidecum bazaconia aia cu neconstituirea ca si structura sportiva
Popescu Stefan scrie:Nu putea să lipsească din peisaj AGVPSR. S-a făcut liniște când am depus dovada ca ambele nu sunt autorizate pentru activități sportive și că AGVPSR reprezintă ilegal România la CIPS.
- not again!!! chiar nu vrei sa intelegi ca CIS se ghideaza dupa propriile regulamente, care nu au nici in clin nici in maneca cu legislatia din Ro? Cum doamne iarta-ma crezi ca vei putea interzice unei entitati din Ro sa fie membra a unei alte entitati (care, apropo, intra sub jurisdictia unui alt stat), atat timp cat ambele entitati consimt acest lucru???
Popescu Stefan scrie: Senzația este că se încearcă o tragere de timp, cu speranța că organizatorii de profesie vor organiza Campionatul Mondial din 2012. Îi asigur că nu vor avea această ocazie.
- apropo de tras de timp, a depus ANST documentele solicitate de instanta la termenul anterior?

Dan Badarcea

Mesaj de Dan Badarcea »

Popescu Stefan scrie: Acum aș vrea să-l aud pe acel domn care se referea la potența clubului Ovidiu, dacă își permite asemenea eforturi finaciare.
domnule presedinte,nu ne mai muscati de partea dorsala,treceti in fata, sa vedeti cat suntem de potenti.
Ovidius Constanta

Popescu Stefan

Mitocăniile nu țin loc de argumente, ci vă descalifică. Demonstrați contrariul, dacă sunteți capabil.

Popescu Stefan

lazarini scrie:
Popescu Stefan scrie:În primul rând cererea era semnată nu de președinte, așa cum prevede legea, ci de Costeluș Stănilă - secretar general, scris cu litere mari. În mod evident, am cerut instanței să constate nulitatea cererii, întrucât era formulată de o persoană care nu este nominalizată prin statut să reprezinte APCR în fața instituțiilor publice.
- nulitate relativa, poate fi acoperita prin semnarea cererii in fata instantei de catre persoana indreptatita.
Popescu Stefan scrie:A sărit doamna Angelica să spună că de fapt Costeluș era președinte interimar, întrucât AG la suspendat pe AV. Am cerut instanței să oblige reclamanta să depună hotărârea AG și să vedem cine a devenit secretar general, întrucât funcția de președinte se deleagă unui vicepreședinte.
E distracție mare.
- chestii de procedura, nimic pe fond care sa arate netemeinicia cererii si marile adevaruri pe care le sustii
Popescu Stefan scrie:Am cerut de asemenea să se respingă cererea ca inadmisibilă, întrucât APCR nu este structură sportivă.
- ce legatura are asta cu calitatea procesuala activa a reclamantei? Nu uita ca esti pe contencios administrativ
"Art. 1
(1) Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului...."
Eventual poti pune in discutie interesul legitim al reclamantei, nicidecum bazaconia aia cu neconstituirea ca si structura sportiva
Popescu Stefan scrie:Nu putea să lipsească din peisaj AGVPSR. S-a făcut liniște când am depus dovada ca ambele nu sunt autorizate pentru activități sportive și că AGVPSR reprezintă ilegal România la CIPS.
- not again!!! chiar nu vrei sa intelegi ca CIS se ghideaza dupa propriile regulamente, care nu au nici in clin nici in maneca cu legislatia din Ro? Cum doamne iarta-ma crezi ca vei putea interzice unei entitati din Ro sa fie membra a unei alte entitati (care, apropo, intra sub jurisdictia unui alt stat), atat timp cat ambele entitati consimt acest lucru???
Popescu Stefan scrie: Senzația este că se încearcă o tragere de timp, cu speranța că organizatorii de profesie vor organiza Campionatul Mondial din 2012. Îi asigur că nu vor avea această ocazie.
- apropo de tras de timp, a depus ANST documentele solicitate de instanta la termenul anterior?

Popescu Stefan

Lazarini,
Nici nu s-a judecat fondul, intrucât scopul primei înfățiseri era de a introduce federația în cauză. Fi convins că pe fond APCR va trebui să-și dovedească interesul și dreptul legitim, precum și prejudiciile ce i se aduc prin înființarea federației. Lucrul va fi destul de greu de demonstrat, întrucât APCR prin însăși Actul de mai jos susține că este structră sportivă.
http://www.apcr.eu/acte-juridice/32-dec ... 62010.html
Ori a uitat să se autorizeze și a inițiat acțiuni care necesită autorizații administrative prealabile, sub sancțiunea dizolvării pe cale judecătorească.
Cât privește partea cu CIS-ul, pe asta mizez și eu; să-și respecte propriile regulamente. Probabil că tu nu le-ai citit. Asupra oricărei entități care se poate afilia să reprezinte România, te înseli. România ca să fie de acord să fie reprezentaă la un organism internațional, trebuie să fie ea de acord. Citește legea sportului și te convingi. Cât privește faptul că APCR o dă acum că de fapt ea nu face pescuit sportiv, ci pescuit recreativ, este o glumă proastă.

Dan Badarcea

Mesaj de Dan Badarcea »

Popescu Stefan scrie:Mitocăniile nu țin loc de argumente, ci vă descalifică. Demonstrați contrariul, dacă sunteți capabil.
mitocanilor le raspund cu mitocanii,cat sunt de capabil probabil iti voi arata la prima intalnire.
iti lansez insa si aici invitatia,48-72h pe balta,cu orice club din federatie,pana la sfarsitul luni.
ce zici te tine?
ps.sa nu uiti sa aduci si legitimatiile de sportiv :mrgreen:
Ovidius Constanta

Popescu Stefan

Îți pot trimite oricând nu una ci mai multe echipe pentru a răspunde provocării. Totul depinde de evoluția vremii.

PS Puteți posta un pasaj din care să reiese că sunt mitocan?

PS Legitimațiile sunt obligatorii. Ca și viza medicală a sportivilor participanți. Aveți și dumneavoastră aceeași obligație potrivit legii. Sunteți doar structură sportivă cu CIS și va trebui să respectați această obligație. :lol: :lol: :lol: :lol:

Art. 88
Constituie contraventie urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
a) incalcarea dispozitiilor art. 13 alin. (3), prin admiterea de catre organizatori a participarii la competitiile sportive oficiale inscrise in calendarele federatiilor sportive nationale pe ramuri de sport;
b) participarea la activitatile sportive organizate a sportivilor care nu prezinta avizul medical, conform prevederilor art. 55
Art. 55
(1) Practicarea exercitiilor fizice in forme organizate se realizeaza numai cu aviz medical.
(2) Pentru a participa la antrenamente si competitii sportivii legitimati trebuie sa efectueze controlul medical periodic si ori de cate ori este nevoie la unitatile de medicina sportiva.
(3) Participarea sportivilor legitimati la antrenamente si/sau inscrierea lor la competitiile sportive sunt conditionate de existenta avizului medical favorabil, eliberat numai de unitatile de medicina sportiva.
(4) Organizatorul competitiilor sportive oficiale pe ramuri de sport are obligatia sa asigure, in timpul competitiei, cel putin o echipa de prim ajutor calificat, care utilizeaza ambulante tip B, conform standardelor si normelor nationale si europene in vigoare. Cheltuielile prezentei echipei de prim ajutor calificat vor fi suportate de catre organizatori.

Cred că realizați diferența dintre FRPS și APCR. Apropo, la Campinatul 2011, am văzut că la una din etape câțiva sportivi au renunțat din motive de sănătate. Cine răspundea dacă, doamne ferește, se întâmpla o tragedie? Mertită oare riscul?

Popescu Stefan

Art. 13
(1) Prin sportul de performanta se urmareste valorificarea aptitudinilor individului intr-un sistem organizat de selectie, pregatire si competitie, avand ca scop ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri si obtinerea victoriei.
(2) Sportivii de performanta sunt persoanele care practica sistematic si organizat sportul si participa in competitii cu scopul de a obtine victoria asupra partenerului, pentru autodepasire sau record.
(3) Pentru a participa la competitiile sportive oficiale locale sau nationale un sportiv de performanta trebuie sa fie legitimat la un club sportiv.
(4) Evidenta legitimarii si transferarea sportivilor sunt in competenta federatiilor sportive nationale, a ligilor profesioniste si a asociatiilor judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, potrivit statutelor si regulamentelor federatiilor sportive nationale.
(5) Sistemul competitiilor sportive oficiale pe ramuri de sport este elaborat si organizat de federatiile sportive nationale, potrivit statutelor si regulamentelor acestora.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”