Competitii,rolul lor si cerinta pietei

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns

Ce tip de concursuri preferati ?

1.taxa mari ,cu premii mari.
28
21%
2. taxe intre 500-1000 de ron.cu premii in bani......... mai mult de scos cheltuiala premiantilor .
56
43%
3. taxe care suporta: balta,arbitrii,cupele ,medali.....
47
36%

Voturi totale: 131

popescu59
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Competitii,rolul lor si cerinta pietei

Mesaj de popescu59 »

Foarte adevart tot cea ce spui . Mi -a trebuit ceva timp pina sa imi dau seama ca cei care iti vorbesc frumos si uneori te incurajaza si te lauda te doresc in concursuri stiind si vazind ca esti victima sigura , si numai atragind gainile pot sa cistige concursurile mai usor . Asa ca aviz incepatorilor , veti fi viitoarele gaini sigure din concursuri. Acum depinde enorm de mult citi bani aveti de aruncat pe geam . Recomand incepatorilor concursurile pe balti mici fara renume , dupa 1-2 ani puteti incerca ceva concursuri mai usoare pe baltile de top . Pentru inceput concursurile fara premii in bani unde rechinii nu participa , si usor usor va veti convinge ca unii pescari sunt in stare de orice pentru a cistiga un podium . Nu recomand in nici un caz incepatorilor concursurile de 18-25 mil taxa si cu premii mari in bani .

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

popescu59 scrie: numai atragind gainile pot sa cistige concursurile mai usor .
------

e exact invers :wink:
1-Cand sunt echipe incepatoare in concurs e si mai greu de castigat pentru ca o echipa buna care cade langa una slaba este avantajata din prima si se dezichilibreaza balanta .

2-O echipa incepatoare pe unele balti poate nenorocii si echipele vecine printr-o nadire fara cap ...asa ca mai bine prefer sa concurez cu cei mai buni pescari ca sa avem toti sanse reale :wink: :wink: .
Eu cel putin asa vad `treaba :D ...o echipa incepatoare te poate `ingropa dar te si poate ajuta ....cel putin la baltile unde standurile sunt apropiate si malul ingust este un dezavantaj sa cazi langa " gaini" (ca sa-l citez pe Popescu :lol: )

e bine sa incepi cu concursuri mai usoare pana-ti faci o echipa inchegata in care fiecare stie ce are de facut si pescarii sa se completeze ,....pana ajungi la o conditie/rezistenta fizica in care sa reusesti sa nu dormi mai mult de 4 ore pe 24 ore ,... este un ritm in care trebuie sa intrii inainte de-a da piept cu "pescarii veterani " :wink:

Ca sa te mentii in forma trebuie sa mergi la cat mai multe concursuri si primavara la primul concurs se cunoaste lipsa de activitate de 4-5 luni pentru ca faci febra musculara ,nu mai arunci asa departe ,obosesti repede si perioada de somn de 4 ore nu-ti ajung sunt doar cateva exemple .

Ar mai fi o `chestie domn Popescu ....daca nu te `bati cu cei mai buni nu ai cum sa inveti niciodata ....o sa tot fi `batut ....dar pana cand ??

o zi buna si un an nou fericit :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Stoica dragos

Mesaj de Stoica dragos »

petre iulian scrie:
popescu59 scrie: numai atragind gainile pot sa cistige concursurile mai usor .
------

e exact invers :wink:
1-Cand sunt echipe incepatoare in concurs e si mai greu de castigat pentru ca o echipa buna care cade langa una slaba este avantajata din prima si se dezichilibreaza balanta .

2-O echipa incepatoare pe unele balti poate nenorocii si echipele vecine printr-o nadire fara cap ...asa ca mai bine prefer sa concurez cu cei mai buni pescari ca sa avem toti sanse reale :wink: :wink: .
Eu cel putin asa vad `treaba :D ...o echipa incepatoare te poate `ingropa dar te si poate ajuta ....cel putin la baltile unde standurile sunt apropiate si malul ingust este un dezavantaj sa cazi langa " gaini" (ca sa-l citez pe Popescu :lol: )

e bine sa incepi cu concursuri mai usoare pana-ti faci o echipa inchegata in care fiecare stie ce are de facut si pescarii sa se completeze ,....pana ajungi la o conditie/rezistenta fizica in care sa reusesti sa nu dormi mai mult de 4 ore pe 24 ore ,... este un ritm in care trebuie sa intrii inainte de-a da piept cu "pescarii veterani " :wink:

Ca sa te mentii in forma trebuie sa mergi la cat mai multe concursuri si primavara la primul concurs se cunoaste lipsa de activitate de 4-5 luni pentru ca faci febra musculara ,nu mai arunci asa departe ,obosesti repede si perioada de somn de 4 ore nu-ti ajung sunt doar cateva exemple .

Ar mai fi o `chestie domn Popescu ....daca nu te `bati cu cei mai buni nu ai cum sa inveti niciodata ....o sa tot fi `batut ....dar pana cand ??

o zi buna si un an nou fericit :wink:

la punctul 2 ... o echipa din acelasi club picata langa unii cu care te bati pentru locul unu te poate ajuta sau nenoroci ????
intradevar sunt si unii incepatori care vad pe la pvtv cum se nadeste si vin la un concurs si paralizeaza 3 standuri dar cazurile astea sunt putine .... si nu imi zi tu mie ca ai vrea sa pici mai mult langa unul ca tata nitu sau iohan decat langa unu incepator ....
la punctul 1 ... dar te-ai gandit cand echipa incepatoare prinde mai bine ca " echipa buna " cum zici tu (nu stiu dc echipe bune sunt numai alea care au mai multe concursuri la activ ) , echipa buna sa ii paralizeze pe aia incepatori cu riscul de a nu mai prinde nici ei nimic ,pentru a ajuta alta " echipa buna" care se bate cu "incepatorii " aia ca na ... da nasol sa ia bataie de la niste no name ... ( daca vrei exemple am vreo 5 dar pe mp ) ....
CHIAR DACA TE-AI DUCE LA TOATE CONCURSURILE DIN AN ...daca nu ai pe cineva sa te ajute in momente cheie (echipa din acelasi club sau vreo echipa prietena), e foarte foarte greu de castigat vreun concurs PE BUNE ....respect acelor echipe care au castigat PE BUNE concursuri anul trecut ...
Dragos Stoica
Presedinte - CS CARP LEGION CLUB ....

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

nu pot sa zic strategia noastra .....doar poti sa ti-o inchipui :wink: .Doar atat pot sa-ti spun :
Pentru mine ca membru fondator nu conteaza sa castig eu ...pt. mine conteaza sa castige clubul pe care l-am infintat .Nu pot cere pe banii personali cheltuiti in concursuri, o echipa de la noi sa ajute alta echipa (non-combat )...Singurul lucru pe care-l cer este sa circule informatia intre echipele :la ce prinde mai bine ,strategia de abordare si alte chestii pur tehnice care te ajuta .

Sunt o gramada de concursuri postate si nu ne inscriem la nici unul ... oare de ce ? Strategie de grup :wink: Care este?... o sa vezi ! :wink:

Stoica dragos

Mesaj de Stoica dragos »

iulica nu contest ca green lake are pescari foarte buni , din contra .... respect pescarii , dar ca sa castigi trebuie facute niste compromisuri ,... aveti o strategie buna .... aici ajung de unde am plecat ... ce sanse sa am eu sa te bat cand am in stanga o echipa green lake si ma bat direct cu tine ( tu fiind in alta parte a lacului) ... felicitari pentru podiumurile si cupele clubului , dar cate din ele au fost castigate fara cel putin 3 echipe green lake inscrise in acel concurs ??
exista acel marketing de club ca in formula 1 ... cand il lasa sa treaca in fata pe coechipierul care se bate la titlu ordin de la boxa ... deci eu te intreb, ca participant la un concurs cu 5 echipe green lake ,3 senzor , 3 carpzone , 2 planet ,3 energy (de exemplu), ce sanse am eu sa castig concursul ala , orice nada as avea , orice loc as avea , daca am vecin una din echipele astea si ma bat la podium cu una din acelasi club ???
Dragos Stoica

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

@stoica dragos: ce te impiedica sa te inscrii si tu in Green Lake? vad ca se fac inscrieri, nu au nici un criteriu de selectie prea restrictiv.. probabil si alte cluburi accepta pescari dornici de competitie, nu numai green lake.
Critic echilibrat

Stoica dragos

Mesaj de Stoica dragos »

nu era vorba de asta , eram sigur ca asta o sa fie raspunsul " inscriete intr-un club " ...de ce ? doar asa se poate castiga o competitie in care cica toti au sanse egale ????? eu cu asta nu sunt de acord ..... daca vorbeam de CN eram de acord .... dar sunt echipe care nu vor sa faca parte dintr-un club , pur si simplu de 2 sau 3 ori pe an vreau sa particip la un concurs tare ... de ce sa fiu dezavantajat din prima ca nu fac parte dintr-un club si nu pot beneficia de " suportul unui club" in competitie ... ????
Dragos Stoica

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

Stoica dragos scrie:iulica nu contest ca green lake are pescari foarte buni , din contra .... respect pescarii , dar ca sa castigi trebuie facute niste compromisuri ,... aveti o strategie buna .... aici ajung de unde am plecat ... ce sanse sa am eu sa te bat cand am in stanga o echipa green lake si ma bat direct cu tine ( tu fiind in alta parte a lacului) ... felicitari pentru podiumurile si cupele clubului , dar cate din ele au fost castigate fara cel putin 3 echipe green lake inscrise in acel concurs ??
exista acel marketing de club ca in formula 1 ... cand il lasa sa treaca in fata pe coechipierul care se bate la titlu ordin de la boxa ... deci eu te intreb, ca participant la un concurs cu 5 echipe green lake ,3 senzor , 3 carpzone , 2 planet ,3 energy (de exemplu), ce sanse am eu sa castig concursul ala , orice nada as avea , orice loc as avea , daca am vecin una din echipele astea si ma bat la podium cu una din acelasi club ???
Cred ca te ai dus foarte departe cu presupunerile si trebuie sa simplificam.Hai sa discutam despre iulian ca tot vrei sa l bati. :D

-Participa la competitii din 2006,deci 8 ani de competitii in care am fost impreuna cotizanti si am invatat de la concurs la concurs cum sta treaba cu acest stil de pescuit care are o cu totul alta abordare.

-Peste 100 de concursuri la activ in urma carora a acumulat o vasta experienta competitionala

-Competitii desfasurate pe diverse balti,in diverse perioade ale anului unde abordarea,strategia,pestele,nada,comportamentul,plus multi alti factori care difera de la caz la caz si iti imbogatesc bagajul de cunostinte.

-Peste 25 de mii de euro cheltuiti in 8 ani.

-Toate aceste lucruri cumulate au adus ca rezultat foarte multe podiumuri de podiumuri dar si multe concursuri pierdute,nu in ultimul rand formarea unor super pescari in GL.

Prin cat la % din toatea astea ai trecut sau ai facut pana in momentul de fata?

Ps,nu o lua in nume de rau.
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

Dupa ce o sa raspunzi o sa pun un coleg de club sa povesteasca cam ce a insemnat pt el ca si pescar nou in competitii in urma cu doi ani,suportul GreenLake. :wink:
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

@Stoica dragos

Ai sansa pe care o aveam noi(eu cu George in 2006) impotriva a 3-4 echipe Senzor :wink: .
Si ca sa-ti raspund la intrebare sub 20 % din cele 38 podiumuri castigate de club anul asta au fost mai mult de doua echipe G.L in acelas concurs . :wink: . Strategia ,nada si informatiile sunt atuul nostru :wink: . Singur este mai greu fara un ajutor . Chiar daca este o singura echipa intr-un concurs ,ea beneficiaza de toate informatiile pe care le stim noi si deja are un plus :wink: .Nada/bilele se fac/e in urma unor informatii stranse de noi care am mai participat pe acel carpodrom , strategia la fel este facut-a dupa experienta noastra ...

Tu ca si pescar gandeste-te :... Noi i-ti facem nada (din experienta )+ ca poti comanda sute de kg si doar platesti cat consumi ,strategia este deja facuta in urma unor discutii inainte de concurs cu "greii" , ai toate informatiile despre standul in care ai picat (vb. la telefon de locul unde trebuie sa pescuiesti ca zona )... nu crezi ca ai un avantaj fata de altii?

Eu personal m/am deplasat pe balta sa ajut echipa cu informatii ,am urmarit echipele care prind bine la ce prind si de ce ? ... Tu singur in stand esti limitat si nu ai nici un fel de informatie si ajutor la ce se intampla pe balta :wink:

Non-combatul este mic pe langa aceste informatii si ajutor :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”