Polemici concurs

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Marian N.

Re: Polemici concurs

Mesaj de Marian N. »

Dragos Sinca scrie:
osc1or scrie:
Dragos Sinca scrie:Discutia asta nu face decat sa pateze imagine competitiilor, intr-un moment in care si asa nu prea apar foarte multe echipe noi in fenomen

Aici imi permit sa te contrazic. Sunt foarte ulte echipe care doresc sa participe la competitii da nu prea au la ce.
Da- mi te rog 3 exemple de taxa de concurs anul asta sub salariul mediu pe economie (1500lei) tinute in weekend..
Trebuie sa renunti la concediul cu familia ca sa poti participa la un concurs.
Problema nu sunt echipele ci organizatorii care nu se mai inghesuie la concursuri low cost din motive lesne de inteles.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Gresesti...Iti dau ca exemplu concursul organizat de clubul nostru in primavara pe Moara Vlasiei, in weekend. Taxa mica, considerabil sub salariul mediu pe care l-ai amintit, si mai mult, taxa de concurs per pescar iesea mai ieftin decat o partida de pescuit la liber de 72 ore pe mv2. Cu toate astea nu s-au ocupat locurile, si am avut destui oameni care mi-au spus, public sau in privat, ca nu au cum sa dea acei bani ca sa castige doar cupe si diplome.... :( Probabil sunt genul de oameni care nu concep sa mearga la o partida de pescuit de placere unde sa pescuiasca catch & realease. Pentru ei exista catch & portbagaj sau concursuri unde vin pentru premii.

Cat priveste profitul organizatorilor, eu de fiecare data calculez aceeasi suma care sa imi ramana profit pentru club, indiferent de taxa. Poti verifica acest lucru la concursurile pe care le-a organizat WLC anul acesta.
Ca si participant, pot spune ca a fost un succes acel concurs, faptul ca nu s-au inscris per numar de locuri, s-a vazut, acesta a fost principalul motiv pentru care acel concurs a fost pot spune de senzatie, un concurs cu voie buna.
Sper sa se organizez astfel de concursuri mai des.

Sunt multe concursuri de succes cu taxa mica daca privim in urma...

Numai bine

surgeon
Puncte: 0

Mesaj de surgeon »

Sunt sigur ca se pot organiza concursuri cu taxe mici si premii consistente, dar care sa nu atragă vânătorii de premii. Toate concursurile organizate de clubul Tomis pe Corbu, au avut o taxa de maxim 1200 RON si toti banii au intrat în premii, fără profit pentru club. Din păcate la ultimul concurs, care a ieșit minunat, au fost numai 11 echipe, fiindcă am avut si tepari. Nu contează oricum...sper ca voi, pescari cu vechime si valoare sa găsiți o solutie, fiindcă pescuitul sportiv, trebuie sa rămână sportiv, iar fair-play- ul sa fie acolo. Sănătate!

Trimis de pe al meu HTC One M8s folosind Tapatalk
Sa va dea Dzeu sanatate!

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Solutii :

1. Concursuri fara premii mari in bani. Vanatorii de premii pot face braile intre ei. Fara numar...
2.Cheltuielile unui concurs facute publice. Adica sa stie toata lumea cat costa balta, cupele, arbitrii, foto,promovare, profit organizator. Apoi, cine vrea sa participe nu mai poate comenta nimic...
3.Mai multi arbitrii si bine platiti. Gen 200 lei/zi ca la Corbu...Apoi pot fi trasi la raspundere.

Gresesc cu ceva ? :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

osc1or
Veteran

Polemici concurs

Mesaj de osc1or »

Vladut Mateianu scrie:Solutii :

1. Concursuri fara premii mari in bani. Vanatorii de premii pot face braile intre ei. Fara numar...
2.Cheltuielile unui concurs facute publice. Adica sa stie toata lumea cat costa balta, cupele, arbitrii, foto,promovare, profit organizator. Apoi, cine vrea sa participe nu mai poate comenta nimic...
3.Mai multi arbitrii si bine platiti. Gen 200 lei/zi ca la Corbu...Apoi pot fi trasi la raspundere.

Ai poate peste 100 de concursuri organizate, simti ca ai fi avut tu sau participantii vreodata vreun beneficiu daca publicai costurile si profitul?
Eu cred ca stiu foarte multi cat costa toate si pot estima cat ramane profit organizatorului.

Eu (un pescar de competitie la inceput de drum, cum spunea Dragos Sinca mai sus ca sunt din ce in ce mai putini) constat ca a ramas oarecum libera nisa de concursuri organizate pe balti de top, cu arbitrii de top, cu promovare de top, cu marja minima de profit, fara premii in bani.
Multi spun ca nu mai vine lumea la concursuri fara premii in bani, dar sunt convins ca daca s-ar organiza s-ar gasi foarte multe echipe interesate sa participe.

Critic echilibrat

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

LE.
Anul asta nu a fost nici un concurs organizat in conditiile enuntate de mine cu taxa de 5 - 600 lei in weekend. Oare chiar nu se poate?

Critic echilibrat

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Cand nu vor mai fi "gusteri" care sa cotizeze la "marile concursuri","dulaii" nu vor mai avea ce sa "roada" si se vor indrepta spre alte "surse de energie"...
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

butelie

Mesaj de butelie »

Vladut Mateianu scrie:Solutii :

As mai adauga ceva la solutii :
4. Standurile sa fie delimitate ( sa nu mai apara binevoitori ... cu intentie sau fara :D :D :D )
5. Posibilitatea sa fie scos pestele 2-3 standuri stanga dreapta fara sa mai apara discutii .
...........etc este bine venita orice ideie asa ca as vrea sa mai vad pareri din partea concurentilor ..... sunt sigur ca daca incepem sa venim cu propuneri o sa mai eliminam din "probleme" .

Seara buna
Razvan Niculescu

Marian N.

Mesaj de Marian N. »

Mi se pare ca solutie prioritara sa nu se mai permită scoaterea pestelui pe timp de noapte din standurile vecine, in egala masura mi se pare ok sa nu se mai permita ca pe timpul noptii sa parasesti stand-ul pentru a sta de vorba cu vecinii. Asa este simplu, esti prins in stand-ul vecin, eliminare. Asta este părerea mea si totodată propunerea mea. Pentru comunicare pe timp de noapte exista telefoane.
Asta chiar daca eu sunt genul căruia ii place sa stea la povesti cu colegii pescari.

Este doar o părere personala, o propunere......

Numai bine

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Razvane,tu ai citit ce ai scris?!...sunt curios cum o sa scoti pestele peste 3-4 standuri delimitate...sau se permite daca esti in drill sa-l scoti si pe la casa 7 de la Metro ca dai cu "card" de 0,18 mm...
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

butelie

Mesaj de butelie »

Delimitare stand - ma refeream la o banda cu care poti sa delimitezi standul in care au voie doar concurentii :D :D :D nu toata lumea :D :D :D ..... referitor la scoaterea pestelui m-am referit sa nu mai apara discutii ca la mine nu ai voie ca iti tai firul etc ...
Razvan Niculescu

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”