S-a mai dus un record...

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Cristi Olaru
Puncte: 0

S-a mai dus un record...

Mesaj de Cristi Olaru »

Asa o fi, chiar atat de stresante sunt aducerile pe mal a crapilor capitali?

http://www.worldrecordcarp.com/2013/07/ ... +record%29
Tot ceea ce spui, vorbeste despre tine...

eugen dragnea
pescar de competitie

Re: S-a mai dus un record...

Mesaj de eugen dragnea »

Daca te-ar lua cineva direct din restaurant la 70 de ani,te-ar lega de un tractor si te-ar trage de la Ploiesti la Bucuresti pe camp,te-ar obliga sa treci brusc de la 22 grade Celsius la 40,de la presiunea atmosferica normala la presiunea atmosferica de pe Everest,te-ar baga la carcera cateva ore pana vine ProTV-ul si cand te-ar scoate la poze ti-ar presa toate organele interne si eventual te-ar mai tranti de la vreo 5-6 m inaltime...cat timp ai mai trai dupa ? fara consiliere psihiatrica si tratament specializat ! :wink:
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Cristi Olaru scrie:Asa o fi, chiar atat de stresante sunt aducerile pe mal a crapilor capitali?

http://www.worldrecordcarp.com/2013/07/ ... +record%29

Parerea mea e ca nu, nu sunt mai stresante decat orice aducere la mal, a oricarui crap. Mie imi pare, mai degraba (daca avem in vedere ce varsta aveau pentru a ajunge la acele dimensiuni), ca acei crapi au murit de batranete.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

ionut72 scrie: Parerea mea e ca nu, nu sunt mai stresante decat orice aducere la mal, a oricarui crap. Mie imi pare, mai degraba (daca avem in vedere ce varsta aveau pentru a ajunge la acele dimensiuni), ca acei crapi au murit de batranete.
A dreaqu coincidenta, primele 2 recorduri mondiale mor la 3 luni de la capturare...
Pune-l pe unu de 18 ani si 60 kg sa faca bungee jumping fortat si pune-l pe unu de 70 de ani si 120 kg...vezi care mai vrea o tura dupa !? :lol:
D.p.d.v zootehnic pierderile in greutate suferite in timpul si dupa transportul animalelor in conditii optime pot ajunge si la 10 %,iar in 90% din cazuri apar boli cauzate de stres daca nu se aplica un tratament preventiv si o furajare corespunzatoare...deci o intalnire de gradul 3 cu un pescar burtos de la bere sigur nu-i face bine... :lol:

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

eugen dragnea scrie:
ionut72 scrie: Parerea mea e ca nu, nu sunt mai stresante decat orice aducere la mal, a oricarui crap. Mie imi pare, mai degraba (daca avem in vedere ce varsta aveau pentru a ajunge la acele dimensiuni), ca acei crapi au murit de batranete.
A dreaqu coincidenta, primele 2 recorduri mondiale mor la 3 luni de la capturare...
Pune-l pe unu de 18 ani si 60 kg sa faca bungee jumping fortat si pune-l pe unu de 70 de ani si 120 kg...vezi care mai vrea o tura dupa !? :lol:
D.p.d.v zootehnic pierderile in greutate suferite in timpul si dupa transportul animalelor in conditii optime pot ajunge si la 10 %,iar in 90% din cazuri apar boli cauzate de stres daca nu se aplica un tratament preventiv si o furajare corespunzatoare...deci o intalnire de gradul 3 cu un pescar burtos de la bere sigur nu-i face bine... :lol:
Pai, daca-i p'asa, ce sa-ti urez, sa prinzi d'acu' inainte doar "juniori"! Asa ... pana in 4-5 kg maxim, ca sa nu moara "de stres"! :D :D

P.S. Bine ca au murit ca recorduri mondiale, ca puteau s-o faca in anonimat! Zic!

robyvan
pescar de competitie

Mesaj de robyvan »

eugen dragnea scrie:
vorbim despre calou.....pierderi in greutate datorate transportului :wink: .....marea majoritate a animalelor, dupa transport, sunt sacrificate.....deci mai bine hacuiau si crapu ala.... :lol: :lol:
Acum pe bune, eu cred ca a facut accident vascular sau ocluzie intestinala...... :shock:
slowly we rot- by Obituary

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

ionut72 scrie: P.S. Bine ca au murit ca recorduri mondiale, ca puteau s-o faca in anonimat! Zic!
Corect :lol: raman in istorie ca eroii cazuti ai carpfishing-ului :)

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

eugen dragnea scrie:
ionut72 scrie: P.S. Bine ca au murit ca recorduri mondiale, ca puteau s-o faca in anonimat! Zic!
Corect :lol: raman in istorie ca eroii cazuti ai carpfishing-ului :)
Are treaba intr-adevar moartea cu prinderea si ce sa facem sa nu ne mai ducem sa pescuim, foarte tare ca au murit recorduri mondiale, daca era prins in Romania pe Dunare pe undeva, se facea si ciorba si gratar si saramura si etc din el.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

daca era prins in Romania pe Dunare pe undeva, se facea si ciorba si gratar si saramura si etc din el.
Stau si ma gandesc ... nu era mai bine? :!: Sau, cel putin, nu era totuna? Pana la urma, se pare ca astfel de stiri si de luari de pozitie ale "unor (catorva) pescari de crap" nu fac decat sa dea apa la moara "sacosarilor si tigaierilor" : "pai si asa murea dom'ne, nu mai bine l-am facut eu saramura?".

P.S. Sa manace cine vrea saramura si gratar din crap de 40 kg! :?

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

nit_matias scrie: Are treaba intr-adevar moartea cu prinderea si ce sa facem sa nu ne mai ducem sa pescuim, foarte tare ca au murit recorduri mondiale, daca era prins in Romania pe Dunare pe undeva, se facea si ciorba si gratar si saramura si etc din el.
"Ca sa faci omleta trebuie sa spargi cateva oua"...
Este posibil ca in urma acestor pierderi sa apara noi reguli pentru exemplarele 20+ pe lacurile care au asemenea pesti. :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”