Am să încerc să răspund aici, întrucât Vlăduț Mateianu minte precum respiră. Sunt banat pe topic-ul Campionatul Național de Pescuit și nu pot posta. Asta e.
Pe scurt:
1. Federația nu și-a schimbat denumirea prin fuziunea cu Federația de Pescuit Sportiv din România. Mai mult, cei care se bucură acum de respingerea fuziunii, uită să spună că Hotărârea nu este definitivă și irevocabilă, fiind atacabilă cu recurs. Schimbarea denumirii s-a făcut într-un alt dosar, iar hotărârea este definitivă și irevocabilă. Îmi pare rău că-l dezamăgesc pe chioibașu, dar asta e.
2. Și acum chestiunea cu CIPS. În urma discuțiilor avute cu președintele CIPS, problema care s-a pus din partea dumnealui a fost cine organizează competițiile oficiale. Precum se știe, AGVPSR a renunțat la titulatura de Campionate Naționale, acestea fiind drept de proprietate al federației. Am convenit cu președintele CIPS să solicite AGVPSR documentele de recunoaștere ca structură sportivă eliberate de autoritatea statului. De asta agitația AGVPSR. Autorizația de afiliere nu poate fi anulată, întrucât a fost eliberată în condițiile legii. Însăși prin faptul că AGVPSR solicită autorizarea, dovedește că pescuitul sportiv este recunoscut ca sport. AGVPSR avea posibilitatea să fie recunoscută dacă resepcta legea sportului. Iată textul:
Legea 69/2000
Art. 94
In termen de 180 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi
structurile sportive existente se vor reorganiza potrivit prevederilor acesteia.
De ce nu a făcut-o AGVPSR? Simplu; există o decizie definitivă și obligatorie a Curții constituționale nr. 156/1999 care a constatat că AGVPSR reprezintă asociațiile de vânători, nu de pescari sportivi.
Până și Chioibașu știe că împotriva deciziilor Curții Constituționale nu există cale de atac.
http://lege5.ro/Gratuit/heytmobt/decizi ... -103-1996-
PS Cotizația anuală a cluburilor afiliate este de 1.000 lei.
C-ul vine de la Casting. Și a fost introdus în denumirea domeniului întrucât frps.ro nu era disponibil.