VOTEZI DEMITEREA LUI BASESCU?

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns

VEI VOTA PENTRU DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU?

DA
119
44%
NU
153
56%

Voturi totale: 272

RSC
Pescar de competitie

Re: VOTEZI DEMITEREA LUI BASESCU?

Mesaj de RSC »

Vocea Rusiei: Generalul american Wesley Clark este organizatorul suspendării lui Băsescu în regim de blitzkrieg

Suspendarea preşedintelui României Traian Băsescu poate părea ilogică din perspectiva relaţiilor româno-americane, dar această ilogicitate este doar o aparenţă, potrivit unei analize publicate de Vocea Rusiei. Autorii susţin că Washingtonul ar fi avut nevoie de suspendarea cât mai rapidă a preşedintelui şi nu a putut să lase procesul pe mâna executanţilor locali.

"La prima vedere, Traian Băsescu a fost un vasal perfect al SUA: a trimis trupe în Irak şi Afganistan, a permis instalarea scutului anti-rachetă (transformând România într-o ţintă prioritară pentru rachetele nucleare ruseşti), a lansat atacuri verbale la adresa Rusiei şi a fost un promotor al intereselor americane în cadrul forurilor decizionale europene. În aceste condiţii, mulţi dintre susţinătorii chiriaşului de la Cotroceni au considerat că protecţia americană a regimului Băsescu este o chestiune stabilă şi imutabilă. Realitatea s-a dovedit a fi foarte diferită", se spune în analiza publicată de Vocea Rusiei.

Potrivit acesteia, venirea la Bucureşti a generalului Wesley K. Clark (fost şef al Statului Major General al Armatei Statelor Unite) şi reorientarea rapidă a poziţiei ambasadorului Gitenstein arată că Washingtonul a decis să susţină USL în lupta politică internă.

Ponta va fi consiliat de generalul american Wesley Clark

Cu ce i-a supărat Băsescu pe americani

"În ciuda tuturor eforturilor lui Băsescu de a fi vasalul perfect, ba chiar ideal, al SUA, el a ajuns în situaţia de a fi lichidat din punct de vedere politic de către factorii de decizie din administraţia americană. Apare întrebarea firească: cu ce i-a supărat Băsescu pe americani?

La această întrebare există două răspunsuri posibile şi aceste răspunsuri pot fi complimentare", se precizează în analiză.

Astfel Traian Băsescu nu a reuşit să devină un preşedinte agreat de componenta democrată a elitei americane, iar imaginea de „om al republicanilor la Bucureşti" dăunează grav carierei politice. Probabil, un alt aspect care a deranjat administraţia de la Washington a fost vizita lui Băsescu la ambasada Chinei la începutul acestui an. Amintim cititorilor că pe 10 ianuarie 2012, preşedintele României a decis să participe la sărbătorirea anului nou chinezesc la ambasada Chinei, decizie destul de surprinzătoare în condiţiile în care preşedintele nu a mai participat la asemenea evenimente. Foarte puţini analişti bucureşteni au observat o discrepanţă între versiunea oficială a vizitei şi realitatea calendaristică. În 2012, anul nou chinezesc a început pe 23 ianuarie, adică la două săptămâni după ceremonia oficială organizată la Bucureşti. Pentru observatorii externi situaţia a fost clară: Băsescu a avut nevoie de un pretext pentru a discuta ceva important cu reprezentanţii diplomaţiei chineze şi pentru această discuţie anul nou a fost „deplasat" cu două săptămâni. Se poate specula mult pe seama subiectului discuţiei care a avut loc, însă este cert că asemenea discuţii nu puteau să nu provoace o anumită iritare la Washington. Asfel, situaţia în care a ajuns Băsescu poate fi rezultatul acestei iritări, se constată în analiză.

Demisia lui Băsescu, o monedă de schimb pentru SUA în cadrul unei tranzacţii geopolitice

O altă explicaţie posibilă oferită de Vocea Rusiei, care însă nu exclude pe cea menţionată mai sus, este legată de comportamentul lui Băsescu în plan extern.

"Faptul că marile puteri îşi utilizează vasalii în calitate de monede de schimb în tranzacţiile geopolitice nu reprezintă niciun secret. La un moment dat, comportamentul lui Băsescu în plan extern a devenit atât de iritant pentru anumite forţe geopolitice încât scoaterea lui din joc a devenit un subiect în cadrul negocierilor marilor puteri. În contextul unor asemenea tranzacţii, forţele geopolitice globale obişnuiesc să facă concesii mutuale în privinţa unor probleme de ordin regional, deseori grupând împreună probleme care nu au vreo legătură evidentă. Nu este exclus ca schimbarea regimului din România, schimbare care implică scoaterea din viaţa politică nu doar a preşedintelui, ci şi a întregii echipe care l-a susţinut, a fost doar o monedă de schimb, o concesie, făcută în cadrul unei tranzacţii geopolitice pe care SUA a încheiat-o în plan internaţional. Această explicaţie a situaţiei curente este confirmată circumstanţial de faptul că la Bucureşti a fost trimis generalul Clark care a organizat suspendarea lui Băsescu în regim de blitzkrieg şi cu precizie militară. Se pare că Washingtonul a avut nevoie de suspendarea cât mai rapidă a preşedintelui şi nu a putut să lase procesul pe mâna executanţilor locali.
Modul în care comportamentul guvernului USL, atât în plan intern cât şi în plan internaţional, se va deosebi de comportamentul lui Traian Băsescu va oferi anumite indicii în privinţa motivelor reale ale suspendării", se mai menţionează în analiză.
"Keep it simple!"

miyagi
Pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de miyagi »

Abureala. De ce nu si-ar baga Ivan putin coada daca acum tot se lasa cu scut texan.
Urban culture.

Val
Pescar de competitie

Mesaj de Val »

17 pagini de forum scrise si nu ati inteles nimic . Exact la fel ca orice topic de pe un forum de crap . Nu va mai mirati ca nici macar atunci cind lucrurile o iau razna peste toata tara si sunt anuntate si mediatizate fervent , nu pricepeti si ramineti in segmentul bani de paine , bugetar , da-l dracu pe ala , vin ai nostrii , unde pescuiesti ca sa vin sa te sparg , samd .......
Multumesc lui D-zeu ca la o adica pot pleca si sa nu ma ma uit inapoi ....

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Val scrie:17 pagini de forum scrise si nu ati inteles nimic . Exact la fel ca orice topic de pe un forum de crap . Nu va mai mirati ca nici macar atunci cind lucrurile o iau razna peste toata tara si sunt anuntate si mediatizate fervent , nu pricepeti si ramineti in segmentul bani de paine , bugetar , da-l dracu pe ala , vin ai nostrii , unde pescuiesti ca sa vin sa te sparg , samd .......
Multumesc lui D-zeu ca la o adica pot pleca si sa nu ma ma uit inapoi ....
Aici iti dau dreptate suta-n mie. Am si uitat ca am si eu pe cineva la Corbu.
Hai Oveee! Strica clasamentu` :).
Urban culture.

Val
Pescar de competitie

Mesaj de Val »

@Myagi

poti sa te superi pe mine ...dar tu nu ai serviciu fratele meu ?? Te citesc de ceva vreme si in afara campaniei cu Popescu , esti foarte alunecos si nu ai o pozitie ferma si clara pe nicaieri , dar scrii si scrii si nici dracu nu te mai poate urmari .
Sincer ma doare , pentru ca vreau nu vreau , asta e pina la urma o poza a vocii poporului , faptul ca in ciuda celor scrise de mine cu gravitatea si aferenta speciala momentului , discutia neamului nostru cade in derizoriu , in maxim 3-4 pagini de Forum .
Incep sa cred sincer ca ne meritam soarta ...si Miorita chiar este Constitutia poporului roman .

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Val scrie:@Myagi

poti sa te superi pe mine ...dar tu nu ai serviciu fratele meu ?? Te citesc de ceva vreme si in afara campaniei cu Popescu , esti foarte alunecos si nu ai o pozitie ferma si clara pe nicaieri , dar scrii si scrii si nici dracu nu te mai poate urmari .
Sincer ma doare , pentru ca vreau nu vreau , asta e pina la urma o poza a vocii poporului , faptul ca in ciuda celor scrise de mine cu gravitatea si aferenta speciala momentului , discutia neamului nostru cade in derizoriu , in maxim 3-4 pagini de Forum .
Incep sa cred sincer ca ne meritam soarta ...si Miorita chiar este Constitutia poporului roman .
Val ti-am mai zis ca esti poet? Daca nu ti-o mai zic acum ca e posibil sa fi uitat sa-ti zic. Eu te urmaresc intotdeauna, da` tu avand si ascendente nu ca mine cand e vorba de pescuit, strici totul ca le amesteci pe toate. Potentialul si capacitatile cu sentimentele si subiectivismul. Mie nu-mi place sa ma etalez ca o carte deschisa oricui, dar de la tine am pretentii. Ai putere de analiza destul de vivace, da` nu sti sa finalizezi.
Altfel! La capitolul politica ( si nu numai ) trebuiesc solutii si nu poezii. Vino si tu cu solutii globale si argumente sustenabile contextului actual de ansamblu ca altfel esti partinitor.
p.s. era sa uit! Respect.
Urban culture.

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Ba am :twisted: . To`mai d-aia sunt alunecos :wink: .
Urban culture.

Legal

Mesaj de Legal »

miyagi scrie:

Offtopic: Myagi esti asa de plictisitor...mai ai putin si vorbesti numai tu pe unele topicuri...nu te-ai saturat sa fii asa plin de sine si sa te crezi asa important?nu te-ai saturat sa strici topicurile?

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Legal scrie:
miyagi scrie:

Offtopic: Myagi esti asa de plictisitor...mai ai putin si vorbesti numai tu pe unele topicuri...nu te-ai saturat sa fii asa plin de sine si sa te crezi asa important?nu te-ai saturat sa strici topicurile?
Spui niste chestii despre mine. Nu ma cunosti. Eu pe tine din auzite.
Daca ma simt bine de ce vrei sa-mi iei jucaria? Cum adica sunt plin de sine si ma cred important? Ce topic am stricat sa stiu sa nu mai intru acolo unde te intereseaza? De ce nu faci si tu ca Ionita sa ma bagi in blacklist?
Urban culture.

Legal

Mesaj de Legal »

miyagi scrie: Spui niste chestii despre mine. Nu ma cunosti. Eu pe tine din auzite.
Daca ma simt bine de ce vrei sa-mi iei jucaria? Cum adica sunt plin de sine si ma cred important? Ce topic am stricat sa stiu sa nu mai intru acolo unde te intereseaza? De ce nu faci si tu ca Ionita sa ma bagi in blacklist?
-unu la mana , nici macar din auzite nu ai auzit de mine...dar sper sa auzi la un moment dat
-doi la mana, tu iti dai seama ca esti constient de faptul ca meriti sa nu fii bagat in seama din moment ce imi ceri sa te pun in blacklist? Ai putea totusi sa iti castigi putin respect in fata forumistilor sa nu mai fii nevoit sa ceri asa ceva prin revizuirea unor chestii.
Sa imi fie cu iertare daca te-am ofensat,insa eu m-am convins ca e bine in viata sa accepti si critici.
Toate cele bune!

Am terminat cu offtopicul.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”