Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Multumesc, stiu sa le folosesc, sunt o porcarie.mircead scrie:Baitrunnerul pe fata este foarte simplu de reglat si este un sistem mai istet decat frana rapida si anume:DumiD scrie:XSB. Baitrunner II e o mare porcarie, face acelasi lucru ca un QD doar ca e mai complicat si mai greu de setat. Dupa 2 ani de folosit acest sistem inca nu-i vad rostul. Eu le-am luat in necunostinta de cauza, pentru ca au fost 500 de lei bucata. Tu, la banii pe care ii vei da ar trebui sa stii exact cat de bine te intelegi cu baitrunner II.
- poti regla cursa franei de la 2 ture complete pana la un sfert de tura;
- daca nu te incurci in butoanepoti avea o frana mult mai fina decat orice QD sau instant drag.
Modul de reglare se poate vedea pe youtube iar ca sfat: reglati cursa franei la pozitionarea tamburului pe axul mulinetei.
https://www.youtube.com/watch?v=SuKy-Y2ohP0
https://www.youtube.com/watch?v=JH6GRYr7FRo
Cele bune !
Cred ca nu inteleg ce ai vrut sa spui , baitrunnerul ese rotita mica si frana este fluturasul. Cursa franei se seteaza din rotita baitrunner la montarea tamburului , ex 1/2 tura si nu mai este absolut necesar sa umbli la el decat daca esti prea pretentios in drill, frana propriuzisa se regleaza din fluture ca la un QD normal.DumiD scrie:Si apropo, nu faci cursa la frana de juma de tura, o faci la baitrunner de juma de tura, frana o ai setata dinainte pentru ca esti mama omida si stii bine ce peste vei prinde,
Nici eu nu aveam probleme in drill si am folosit si XTA, XTB si XTC, dar eu nu am participat niciodata la concursuri, unde timpul preseaza, asa pescuind de placere, daca nu am mai multe prezentari in acelasi timp, pot sta si cu un ciortan de 5 kg 10 minute in drill si pot regla frana si baitrunnerul in toate felurileTritoiu Dragos scrie:Se blocheaza mai mult decat arata ala in film. Nu la fel de tare ca la frana rapida totusi....de fapt am mai facut acu o proba ..blocheaza tamburul de nu l mai poti misca dar trebuie sa strangi mult mai cu forta decat la frana rapida...Eu de nebun ce sunt am toti fluturii de la baitrunner 1 pana la frana rapida..sa fiu pregatit pentru orice situatie..ii schimb rapid in dril daca e nevoie:)
Asa am crezut si eu cand le-am luat. Din pacate cine a facut sistemul a gandit bine si a realizat prost. De la complet inchis la deschis in juma de tura n-am reusit sa scot peste mai mare fara sa umblu la rotita mica, pentru ca frana ori era complet blocata ori mult prea libera, chiar si dupa un singur click, functioneaza in suturi ca sa spun asa.mircead scrie:Cred ca nu inteleg ce ai vrut sa spui , baitrunnerul ese rotita mica si frana este fluturasul. Cursa franei se seteaza din rotita baitrunner la montarea tamburului , ex 1/2 tura si nu mai este absolut necesar sa umbli la el decat daca esti prea pretentios in drill, frana propriuzisa se regleaza din fluture ca la un QD normal.DumiD scrie:Si apropo, nu faci cursa la frana de juma de tura, o faci la baitrunner de juma de tura, frana o ai setata dinainte pentru ca esti mama omida si stii bine ce peste vei prinde,
Cele bune !
Aha acum am inteles, eu nu am aceasta problema pentru ca, avand timp suficient in pescuitul de placere, pot manevra ambele butoane sau las frana moale si cu stanga pe tambur fac jocul, nu am probleme in mal pentru ca il recuperez in mincioc numai atunci cand e suficient de obosit, Nu m-am gandit niciodata ca acest sistem de frana poate fi dezavantajos la recuperarea pestilor mari in timp scurt. Inca de acum 3 ani am dat toate mulinetele Shimano si am ramas pe Daiwa si Fox.DumiD scrie:Asa am crezut si eu cand le-am luat. Din pacate cine a facut sistemul a gandit bine si a realizat prost. De la complet inchis la deschis in juma de tura n-am reusit sa scot peste mai mare fara sa umblu la rotita mica, pentru ca frana ori era complet blocata ori mult prea libera, chiar si dupa un singur click, functioneaza in suturi ca sa spun asa.mircead scrie:Cred ca nu inteleg ce ai vrut sa spui , baitrunnerul ese rotita mica si frana este fluturasul. Cursa franei se seteaza din rotita baitrunner la montarea tamburului , ex 1/2 tura si nu mai este absolut necesar sa umbli la el decat daca esti prea pretentios in drill, frana propriuzisa se regleaza din fluture ca la un QD normal.DumiD scrie:Si apropo, nu faci cursa la frana de juma de tura, o faci la baitrunner de juma de tura, frana o ai setata dinainte pentru ca esti mama omida si stii bine ce peste vei prinde,
Cele bune !
mircead scrie:Cred ca nu inteleg ce ai vrut sa spui , baitrunnerul ese rotita mica si frana este fluturasul. Cursa franei se seteaza din rotita baitrunner la montarea tamburului , ex 1/2 tura si nu mai este absolut necesar sa umbli la el decat daca esti prea pretentios in drill, frana propriuzisa se regleaza din fluture ca la un QD normal.DumiD scrie:Si apropo, nu faci cursa la frana de juma de tura, o faci la baitrunner de juma de tura, frana o ai setata dinainte pentru ca esti mama omida si stii bine ce peste vei prinde,
Cele bune !
Atunci fluturasul la mulinetele cu Instant Drag sau Quick Drag tot BR ar fi ?ionut72 scrie: Inexact. E fix invers: rotita aia mica e frana si BR e fluturasul. Shimano s-au scarpinat ca oltenii, invers.Bine ca, incepand cu 2016, au renuntat la nazbatia asta.