Alegere mulineta

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Crap.mures
Puncte: 0

Alegere mulineta

Mesaj de Crap.mures »

Salutare,
Am o dilema in alegerea unor mulinete noi. Shimano speedcast 14000xtb sau Daiwa windcast x?.. cu mentiunea ca momentan am un set de okuma axeon v2 60, iar ca si lansete am ales velocity 13'', 3.5lb, betele cele vechi erau Cormoran Akx 13" 3.5lb.
Bineinteles practic un pescuit de placere.

Tritoiu Dragos

Re: Alegere mulineta

Mesaj de Tritoiu Dragos »

Speedcast 14000...din England...e 400 si un pic de ron...ii mai pui un rulment si gata.

Zsolt1980
Veteran

Mesaj de Zsolt1980 »

Si eu sunt de parere ca Speedcast este alegerea potrivita dintre cele doua.

Remus Drobota

Mesaj de Remus Drobota »

Shimano SpeedCast nu are tambur de rezerva care pentru multi este un mare minus.
Drobota Remus-Mihai
EnjoyFishingClub

Zsolt1980
Veteran

Mesaj de Zsolt1980 »

Asa este, dar se poate cumpara separat si se potriveste orice tambur de 6000, 10000, 14000 de la gama Ultegra de generatie mai noua, exceptie facand XTD sau XSD al caror tamburi nu se potrivesc.

Tritoiu Dragos

La un pret de 85 de lire ii poti lua chiar si din tara apoi tambur nou aproximativ 200 de ron.
Atasez chiar si link ... http://www.totalfishing.ro/tambur-de-re ... 60568.html ..pe care sigur nu il sterge nimeni :lol: .
Nu mai spun ca ii gasesti si sh mai ieftin sau poate ii mai gasesti prin vreun magazin, tot din Anglia noi cu vreo 100 si un pic de ron.
Si atunci cu aproximativ 600 de ron ai un fel de ultegra cu bucsa metalica la galet ca sa nu te streseze faptul ca se taie aia de plastic + tambur de rezerva.
La noi in magazine speedcastul e 620 nou..deci cu 30% mai scump.
Transportul e insignifiant raportat la 3-4 mulinete. Daca gasesti sa cumperi si mulineta si tamburul din Anglia o sa vezi ca te costa per total chiar mai putin decat noua cu doar un tambur pe la noi prin magazine.

razel11

Mesaj de razel11 »

Gasesti la nordfishing in Austria, ultegra xsd la 149euro sau xtd la 154,cred ca nu se compara cu speedcast si ai si tambur de rezerva

Tritoiu Dragos

razel11 scrie:Gasesti la nordfishing in Austria, ultegra xsd la 149euro sau xtd la 154,cred ca nu se compara cu speedcast si ai si tambur de rezerva

Si eu cred la fel ..ca nu se compara..ci se aseamana foarte mult :lol: . In afara de culoare, un rulment de 10 lei si un pinion de wormshaft diferit e cam aceiasi mulineta. Daca faci adunarea intre pretul unui speedcast + a unui tambur de rezerva iti da tot cat cam o ultegra xsd.

Dupa mine alegerea tine doar de gust.

Uite aici niste scheme pentru comparatie:
-http://fish.shimano-eu.com/media/fishin ... 040669.pdf
-http://fish.shimano-eu.com/media/fishin ... 986064.pdf

Se poate vedea dupa cod care piese sunt identice.

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Crap.mures scrie:Salutare,
Am o dilema in alegerea unor mulinete noi. Shimano speedcast 14000xtb sau Daiwa windcast x?.. cu mentiunea ca momentan am un set de okuma axeon v2 60, iar ca si lansete am ales velocity 13'', 3.5lb, betele cele vechi erau Cormoran Akx 13" 3.5lb.
Bineinteles practic un pescuit de placere.
Inca mai gasesti Windcast Z la pert redus in UK, are si tambur de rezerva si rulmenti si ce vrei tu.. :wink:
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

odsec

Mesaj de odsec »

Zsolt1980 scrie:Asa este, dar se poate cumpara separat si se potriveste orice tambur de 6000, 10000, 14000 de la gama Ultegra de generatie mai noua, exceptie facand XTD sau XSD al caror tamburi nu se potrivesc.
tamburi de rezerva am cumparat cu 100 ron de pe forum , am pus un rulment, plus nu are plasticul cu care am patit , care sa taiat si aici nu vreau sa intru in discuiti ca .........la prima partida sa taiat la toate patru mulinete asa ca cumpara linistit speedcast :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”