avertizorii Hakuyo

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Sorin Daringa
Puncte: 0

Re: avertizorii Hakuyo

Mesaj de Sorin Daringa »

Auzi RSC...poate canti la alta masa...ce zici.
Grija nickului meu nu cred ca este principala ta problema.
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

ionescu marian m scrie:se mai pot adauga senzori la statie in afara de cei 4?????
Se pot adauga 12 avertizori pe fiecare culoare. Adica poti sa pescuiesti cu 48 de lansete. :D
Adaugarea se extrem de simplu. Se apasa un buton de pe statie si se activeaza senzorul nou. Acesta intra automat pe culoarea pe care o are .

Dan Mitranescu
Veteran

Winston scrie:Se pot schimba sunetele si la alti avertizori gen energo 200+?
Da ... din fabricatie . :D

RSC
Pescar de competitie

Mesaj de RSC »

@Winston
Eu incerc sa-ti sugerez sa "canti" pe alt topic pentru pe asta nu se vorbeste despre schimbari de ton la nu stiu ce avertizori. E vorba de produse noi, Hakuyo...cine le are e snob :D . Deschide-ti un alt topic si poate gasesti vreun pasionat de electronica care sa te rezolve.
"Keep it simple!"

ionescu marian m
Pescar de competitie

Mesaj de ionescu marian m »

rola pe cati magneti este? 2,4,6?

Dan Mitranescu
Veteran

ionescu marian m scrie:rola pe cati magneti este? 2,4,6?
Rola are 2 magneti . In schimb are doua relee rid necesare "plimbatului" luminii sus-jos , in functie de cum trage sau "impinge" :D .

Cunosteam posibilitatea de a lucra cu mai multi magneti pe rola. Nu am inteles niciodata avantajul .

Sunetul avertizorului este combinatia dintre semnalul dat de rola si sensibilitate. Atat timp cat pot regla acest lucru electronic din sensibilitate nu am gasit rostul unei role cu mai multi magneti.

Daca ajung sa inteleg acest lucru este destul de simplu sa recomand in fabrica o astfel de rola cu mai multi magneti.

Chiar sunt interesat sa discutam acest aspect.

loco

Mesaj de loco »

Da...e chiar interesant rolul magnetilor si cum influenteaza senzitivitatea...poate vreun electronist sa ne lamureasca :)

Uite aici o descriere a senzorilor Gardner ATT de la BF:

"rola cu 2 magneti va emite un semnal sonor la fiecare cm de fir luat. Rola de 4 magneti are o toleranta de 0.5 cm, iar cea cu 6, super senzitiva, va face sa auzim un beep pt fiecare 0.33 cm de fir."

In cazul asta, la un senzor cu 2 magneti cum e Hakuyo, cum poti regla senzitivitatea, electronic vorbind.

Dan Mitranescu
Veteran

loco scrie:Da...e chiar interesant rolul magnetilor si cum influenteaza senzitivitatea...poate vreun electronist sa ne lamureasca :)

Uite aici o descriere a senzorilor Gardner ATT de la BF:

"rola cu 2 magneti va emite un semnal sonor la fiecare cm de fir luat. Rola de 4 magneti are o toleranta de 0.5 cm, iar cea cu 6, super senzitiva, va face sa auzim un beep pt fiecare 0.33 cm de fir."

In cazul asta, la un senzor cu 2 magneti cum e Hakuyo, cum poti regla senzitivitatea, electronic vorbind.
O rola cu doi magneti completata de doua relee rid ( ca la Hakuyo ) emite semnale acustice ca si o rola cu patru magneti , dar cu un singur releu rid. In plus cu cat diametrul rolei scade cu atat sensibilitatea poate sa aiba valori mai mari ( lungime a firului mai mica )

Daca singurul avantaj oferit de acest sistem este ca avertizorul suna la o miscare de 3mm a firului , personal nu sunt adeptul. In conditii de pescuit sensibilitatea se regleaza de la jumatate in sus , adica 1 -1,5 cm de fir tras prin avertizor.
La Hakuyo sensibilitatea maxima este undeva sub un cm de fir tras. Eu cred ca este suficient , chiar daca nu am sa o folosesc niciodata pe aceasta treapta . :)

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

statia nu mai are leduri care te anunta care culoare este in actiune ? Pe ecran/display, daca/i pot zice asa nu se vede bine cand e soare ....si ma feresc de aceste statii .
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Dan Mitranescu
Veteran

petre iulian scrie:statia nu mai are leduri care te anunta care culoare este in actiune ? Pe ecran/display, daca/i pot zice asa nu se vede bine cand e soare ....si ma feresc de aceste statii .
Statia are leduri .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”