Barca Kolibri Km 280 Dl

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Marian N.

Barca Kolibri Km 280 Dl

Mesaj de Marian N. »

Buna seara

In primul rand in cer scuze daca am deschis un topic deja existent si daca este cazul rog un admin sa mute acest mesaj sau sa il stearga.

Am achizitionat o barca Kolibri Km 280Dl si intampin probleme la umflarea acesteia...este prima mea barca si nu stiu pasii ce trenuiesc urmati...am tot pescuit din barci,plantat la fel dar nu era barca mea sa stiu cum se umfla etc...

Aceasta barca este prevazuta cu chila in V,daca ma exprim bine...insa cand umflu aceasta chila se umfla in sus si nu in jos unde are acel V,adica in interiorul barcii se umfla un balon.cum mai pot sa pun acea podea tego deoarece practic sta in aer...Fac eu ceva gresit???Daca pun mai intai podeaua Tego cum mai umflu acea parte???

Numai bine si fire zbucimate

razvan u.
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Barca Kolibri Km 280 Dl

Mesaj de razvan u. »

Podeaua tego trebuie sa aiba o decupare in dreptul valvei.
Si, da, e corect sa se umfle in sus.
Daca nu are decupare, probabil nu e podeaua originala.
Cand o sa stai in barca o sa fie ok.
C. S. PELICANUL

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

Ordinea umflarii celor 3 baloane este de regula inscriptionata pe barca.... 1...2....3.
C. S. PELICANUL

Marian N.

Mesaj de Marian N. »

razvan u. scrie:Podeaua tego trebuie sa aiba o decupare in dreptul valvei.
Si, da, e corect sa se umfle in sus.
Daca nu are decupare, probabil nu e podeaua originala.
Cand o sa stai in barca o sa fie ok.
Bravo,are decupare acum mi-am dat seama,uitasem de ea...multam fain de raspuns....ordinea in care trebuiesc umflate compartimentele este una tipica,sau pot umfla dupa bunul plac?
Momentan umflu barca in garaj... :mrgreen:
Sambata urmeaza sa intre la apa...

Numai bine si fire zbuciumate...

Marian N.

Mesaj de Marian N. »

razvan u. scrie:Ordinea umflarii celor 3 baloane este de regula inscriptionata pe barca.... 1...2....3.

La mine nu scrie nimic si nici in carte...Bine nu inteleg eu ca este in limba rusa cred...

Numai bine si fire zbuciumate

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

Umfla prima data compatimentul de la podeaua, pe urma cele 2 baloane.....ai grija la marginile podelei din tego sa nu frece de baloanele laterale.
C. S. PELICANUL

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Se umfla baloanele laterale aproape de presiunea maxima necesara , dupa care se umfla balonul din fata pana la presiunea corecta.
Conurile dintre baloane ( nu se vad ) preiau diferenta de presiune si o egalizeaza in toata barca.
La sfarsit se umfla chila.
Ordine umflarii baloanelor este data de ideea ca oricare dintre baloane se sparge barca ramane cu mai mult aer decat in alte situatii de umflare. Chestii de matematica , fizica, nu intram in amanunte ... :)

Marian N.

Mesaj de Marian N. »

Dan Mitranescu scrie:Se umfla baloanele laterale aproape de presiunea maxima necesara , dupa care se umfla balonul din fata pana la presiunea corecta.
Conurile dintre baloane ( nu se vad ) preiau diferenta de presiune si o egalizeaza in toata barca.
Ordine umflarii baloanelor este data de ideea ca oricare dintre baloane se sparge barca ramane cu mai mult aer decat in alte situatii de umflare. Chestii de matematica , fizica, nu intram in amanunte ... :)
Multumesc de raspuns.

Barca are 3+1 compartimente de siguranta...

Am cam prins ce am de facut,insa mai am cateva intrebari si anume: podeaua tego cand trebuie montata,dupa umflarea tuturor compartimentelor?Montarea acesteia se face intr-un mod anume,adica prima data partea din fata si apoi restul sau invers?Aceasta podea are o partea lucioasa(alunecoasa) si o parte mata(aderenta) care parte trebuie sa fie in sus(unde pun eu picioarele)?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si rabdarea acordata pentru citirea postului...

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Marian N. scrie:
Dan Mitranescu scrie:Se umfla baloanele laterale aproape de presiunea maxima necesara , dupa care se umfla balonul din fata pana la presiunea corecta.
Multumesc de raspuns.

Barca are 3+1 compartimente de siguranta...

Am cam prins ce am de facut,insa mai am cateva intrebari si anume: podeaua tego cand trebuie montata,dupa umflarea tuturor compartimentelor?Montarea acesteia se face intr-un mod anume,adica prima data partea din fata si apoi restul sau invers?Aceasta podea are o partea lucioasa(alunecoasa) si o parte mata(aderenta) care parte trebuie sa fie in sus(unde pun eu picioarele)?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si rabdarea acordata pentru citirea postului...

Legat de ordinea de umflare am raspuns anterior.
+1 ala este chila. Se umfla ultima.
Podina se monteaza cu partea lucioasa in sus pentru ca pescuitul trebuie sa fie o peripetie tot timpul . :D

P.S. Barcile de la Baracuda au podina din aluminiu antiderapanta pe ambele parti, au supapa de suprapresiune, material mai bun si sunt mai ieftine. (Asta daca topicul are alte scopuri decat cel aparent . :wink: )

Marian N.

Mesaj de Marian N. »

Nu ma intereseaza sa fac reclama acestei barci.Am dat o galagie de bani pe ea si d-asta prefer sa intreb pentru a nu strica ceva si mai ales pentru a-mi usura desfacere si montarea ei.Banuiesc ca acesta este si scopul unui forum (comunicare,rezolvare,sfaturi...etc).

Multumesc de ajutor si sfaturi...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”