Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Bravo,are decupare acum mi-am dat seama,uitasem de ea...multam fain de raspuns....ordinea in care trebuiesc umflate compartimentele este una tipica,sau pot umfla dupa bunul plac?razvan u. scrie:Podeaua tego trebuie sa aiba o decupare in dreptul valvei.
Si, da, e corect sa se umfle in sus.
Daca nu are decupare, probabil nu e podeaua originala.
Cand o sa stai in barca o sa fie ok.
razvan u. scrie:Ordinea umflarii celor 3 baloane este de regula inscriptionata pe barca.... 1...2....3.
Multumesc de raspuns.Dan Mitranescu scrie:Se umfla baloanele laterale aproape de presiunea maxima necesara , dupa care se umfla balonul din fata pana la presiunea corecta.
Conurile dintre baloane ( nu se vad ) preiau diferenta de presiune si o egalizeaza in toata barca.
La sfarsit se umfla chila.
Ordine umflarii baloanelor este data de ideea ca oricare dintre baloane se sparge barca ramane cu mai mult aer decat in alte situatii de umflare. Chestii de matematica , fizica, nu intram in amanunte ...
Legat de ordinea de umflare am raspuns anterior.Marian N. scrie:Multumesc de raspuns.Dan Mitranescu scrie:Se umfla baloanele laterale aproape de presiunea maxima necesara , dupa care se umfla balonul din fata pana la presiunea corecta.
Conurile dintre baloane ( nu se vad ) preiau diferenta de presiune si o egalizeaza in toata barca.
La sfarsit se umfla chila.
Ordine umflarii baloanelor este data de ideea ca oricare dintre baloane se sparge barca ramane cu mai mult aer decat in alte situatii de umflare. Chestii de matematica , fizica, nu intram in amanunte ...
Barca are 3+1 compartimente de siguranta...
Am cam prins ce am de facut,insa mai am cateva intrebari si anume: podeaua tego cand trebuie montata,dupa umflarea tuturor compartimentelor?Montarea acesteia se face intr-un mod anume,adica prima data partea din fata si apoi restul sau invers?Aceasta podea are o partea lucioasa(alunecoasa) si o parte mata(aderenta) care parte trebuie sa fie in sus(unde pun eu picioarele)?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si rabdarea acordata pentru citirea postului...
Numai bine si fire zbuciumate...