DAN BERHECI scrie:Abia acum am putut sa ajung in fata calculatorului.
Eu zic sa va ginditi bine la faptul ca atunci cind trebuie sa scoti linia sau pestele din praguri cind nu pescuiesti de pe mal inalt, cu o lanseta mai lunga este mai usor decit cu o lanseta scurta, sau cind trebuie sa dai la ultimul prag (arunci si 120-140m) este mai simplu cu 3,6-4,2 m decit cu 2,7-3 m.
120-140m, pe Dunare, in curent ... ca sa vezi diferenta intre locuri...eu pescuiesc la 15 m !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Eu sint din Focsani.
Ma duc la Dunare in zona amonte Braila pe cele 2 brate care inconjoara Insula Mare a Brailei pina in Delta zona Mila 23(in aval pina la Crisan).
De ex la Revarsarea -Isaccea ultimul prag este cam unde am spus mai devreme iar la anumita cota a Dunarii liniile nu mai pleaca din praguri.Somnii cei mai mari de acolo i-am scos nu de linga mal.Uneori chiar si crapii tot acolo stau(numai acolo a tras).
Poate la tine este curentul mai puternic ,nu stiu ca nu am fost in zona Calarasi la Dunare,dar cind cota ajunge la 150 la Tulcea este OK.
DAN BERHECI scrie:Eu sint din Focsani.
Ma duc la Dunare in zona amonte Braila pe cele 2 brate care inconjoara Insula Mare a Brailei pina in Delta zona Mila 23(in aval pina la Crisan).
De ex la Revarsarea -Isaccea ultimul prag este cam unde am spus mai devreme iar la anumita cota a Dunarii liniile nu mai pleaca din praguri.Somnii cei mai mari de acolo i-am scos nu de linga mal.Uneori chiar si crapii tot acolo stau(numai acolo a tras).
Poate la tine este curentul mai puternic ,nu stiu ca nu am fost in zona Calarasi la Dunare,dar cind cota ajunge la 150 la Tulcea este OK.
Am mai vazut pe net zone de pescuit carora noi le zicem renie (sau plaja) si unde pescarii lanseaza departe, doar ca nu e cazul la Calarasi ! Am o poza mai veche care exemplifica cel mai bine zona pe care o agreez eu ... si pasaricile din cap, care ma tin legate de stilul asta de pescuit !
HPIM1863.JPG (261.77 KiB) Vizualizat de 1786 ori
1. In cazul unor astfel de locuri, lansetele mari sunt dificil de manuit si nici nu prea au rost... nu ai nevoie sa lansezi departe, curentul fiind extrem de puternic, iar pestele stand in apropierea malului . In cazul de mai sus, 10 m de mal apa avea vre-o 12 m !
George Iorga
zfcristian scrie:@ Gor965 : Cam asa sunt si zonele de la Giurgiu unde voi pescui !
Atunci n-o sa pescuiesti niciodata la peste 40-maxim 50m(cand e cota f. mica si cauti alte praguri) ! Nu spun ca in locurile cu butuci in mal, cu praguri mai dificile, lansetele mai mari nu te ajuta sa ridici montura sau pestele mai repde, ori pe deasupra, dar cu siguranta, mai lejere iti vor fi lansetele ceva mai scurte. Cand e cota mare, noi pescuim direct din padure si betele peste 3.00m deja sunt prea mari !
George Iorga
Pescuiesc si eu in astfel de locuri(peceneaga,Tacau,....) dar stau sus .Imi place cind ma duc la pescuit sa am putin comfort si nu stau mai putin de 48 h.Cind plec parca ma mut-masa, scaun, pat , cort, pirostii,ceaun, cusca ciini = "firma de paza" este formata dintr-un Ciobanesc de Bucovina si un metis de SainBernard cu Terranova pe care ii iau cu rindul , husa lansete etc.... si un minciog facut special pt astfel de locuri cu coada dintr-o balustrada de Al lunga de 5m si gura din inox 1,2x1,2m cuplasa facuta pe comanda lunga de 1,3 m.
Montez cam 4-6 lansete cu distanta intre ele de ~20m , le pun "avertizorii" (talangi de vitel la care le-am facut un sistem de prindere, clopoteii clasici nu se aud cind bate vintul catre lansete si cum mai mereu trage la cele de departe fiind mai liniste le vedeam tirziu cind erau indoite si "piesele" deja in cioate) si dam drumul la robinete( opalinca, o tuica ,un sprit etc.........).
Decizia va fi destul de dificila desi sincer as prefera betele de 3,6 , in marea majoritate a timpului malurile sunt destul de permisive incat sa folosesti bete de 3,6.
zfcristian scrie:Decizia va fi destul de dificila desi sincer as prefera betele de 3,6 , in marea majoritate a timpului malurile sunt destul de permisive incat sa folosesti bete de 3,6.
Nu-i dificila de loc. Daca-ti iei lungi ( telescopice gen ) poti pescui si aproape, iar daca-ti iei scurte trebuie sa te gandesti si la barca daca pestele nu e in mal, ceea ce se intampla de cele mai multe ori la Dunare. De regula albitura o gasesti in primul si al doilea prag pana-n vara cand intra carasul si de-abia dup-aia incepi sa uiti de feeder .
Fizele de 3,6 din doua bucati s-ar putea sa iti fie incomode la transport. Cand te duci pe Dunare trebuie sa ai bagajul cat mai compact ca sa-l poti muta usor.
Cu 50 ron bucata gasesti lansete din fibra plina "gen Germina" sunt scurte si poti da si din barca cu ele,au actiune 100-250 gr
Nu mai stiu ce denumire au