Carlige Crap

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
ionut72
pescar de competitie

Re: Carlige Crap

Mesaj de ionut72 »

Dan Mitranescu scrie:
ionut72 scrie: :D :D

Dane, nu e apelativ, ci doar o expresie! Similara cu "de unde dracu sa ..."

Mai mult, avand in vedere contextul, informatia de calitate in pescuitul la crap, e deosebit de sugestiva si inspirat folosita!
:D
In Rahova cuvintele au un singur inteles . :D

Mda, nu e un motiv de lauda, cata vreme ... dictionarul polisemantic e destul de bine populat! :D
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Albert
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie:
ionut72 scrie: :D :D

Dane, nu e apelativ, ci doar o expresie! Similara cu "de unde dracu sa ..."

Mai mult, avand in vedere contextul, informatia de calitate in pescuitul la crap, e deosebit de sugestiva si inspirat folosita!
:D
In Rahova cuvintele au un singur inteles . :D
Peste tot e asa. Problema e la scriere.:lol: Are dreptate ionut, asta era sensul scriiturii :)
Oricum problmea ramane: de unde dreq sa stim noi informatii d-astea?
Site-ul organizatorului e praf. Niste poze nu inseamna informatie concludenta.
Dan Mitranescu scrie:Cum ramane cu monturile ?
Chiar asa :) Nu-mi spune si tu ca se arunca mai departe cu in-line decat cu plumb pierdut sau helicopter :) Probabil au considerat ca in-linie e mai potrivita. Cum au ajuns la concluzia asta? De unde sara...aa...dreq sa stim noi? :lol:

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

Va ajut eu.
Fişiere ataşate
cmr1489.JPG
cmr1489.JPG (76.77 KiB) Vizualizat de 1057 ori
cmr1392.JPG
cmr1392.JPG (106.65 KiB) Vizualizat de 1057 ori
cmr0989.jpg
cmr0989.jpg (98.14 KiB) Vizualizat de 1057 ori
cmr0825.jpg
cmr0825.jpg (44.12 KiB) Vizualizat de 1057 ori
Marius Sârbu

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Dan Mitranescu scrie:Cum ramane cu monturile ?
Cu ce au pescuit Campionii Mondiali avand nevoie de maxima distanta si totodata pescuind pe un substrat destul de noroios ?
Pai, din poze, reiese ca cu monturi nepotrivite, atat pentru "maxima distanta", cat si pentru"substrat destul de noroios"! :lol: :lol:
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

Lasa ca au pescuit englezii cu elicoptere :lol:
Marius Sârbu

Sebastian Stan

Mesaj de Sebastian Stan »

Mecanica monturii conteaza mai mult decat cei extra 10 m care ii ofera elicopterul sau plumb pierdut.
Mai mult, tija folosita pentru in line tine plumbul in pozitia optima pentru aruncari de distanta.

Dan, astia sunt plumbii tai, nu?
Matador, Comunist Activ si Maestru la Vrajeala!

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

sebastianpescaru scrie:Mecanica monturii conteaza mai mult decat cei extra 10 m care ii ofera elicopterul sau plumb pierdut.
Mai mult, tija folosita pentru in line tine plumbul in pozitia optima pentru aruncari de distanta.

Dan, astia sunt plumbii tai, nu?
Montura in ansamblu conteaza pentru distanta , sa nu se incurce carligul si eventual pentru asezarea pe substrat ( aici mana face de 10 ori mai mult :wink: ).

10 metrii de cele mai multe ori sunt edificatori. Pe moara sunt suficienti numai doi . Poate si asa este mult .

Nu sunt diferente de luat in calcul intre tija si fix pentru aruncat. La casting 90% dintre participanti prefera tija. :wink: .

Altele sunt avantajele tijei de luat in calcul .
In aruncare reduce la maxim incurcarea acului .
La impactul cu apa nu lasa ca vartejul sa fie scos din locas datorita faptului ca plumbul este tinut drept de tija si nu se intoarce ca la un in line fara tija.
Astfel autointeparea nu mai existe. In situatia sacului solubil atasat carligului efectul de "parasuta" se mareste incat chiar daca vartejul se fixeaza foarte tare in locas , plumbul "pierdut" poate sa iasa de pe clips , sau sa il rupa .
La momitoare se vede cel mai bine efectul tijei . Aici se castiga peste 5 m in aruncare , poate si mai bine . Datorita volumului mare momitorul in aruncare are o miscare amplu balansata daca nu este prevazut cu tija . Aceste miscari produc mici sacadari in fir ce reduc aruncarea si dau posibilitatea ca acul sa se incurce deasupra momitorului , lucru ce se intampla destul de frecvent.

P.S. Da sunt plumbii mei . Am la vanzare si ficsi si cu tija . Sunt la acelasi pret , dar imi convine sa ii vand pe cei ficsi datorita faptului ca se fac mai usor . ( turnat , finisat, vopsit, fara montaj conector , ... ) :wink: Totusi ii recomand pe aia mai buni.

Dan Mitranescu
Veteran

Albert scrie: Peste tot e asa. Problema e la scriere.:lol: Are dreptate ionut, asta era sensul scriiturii :)
Oricum problmea ramane: de unde dreq sa stim noi informatii d-astea?
Site-ul organizatorului e praf. Niste poze nu inseamna informatie concludenta.
Site-urile sunt bune ca informare . Important este sa stii ce sa alegi si unde sa te uiti ca sa nu cazi in capcana informatiilor comerciale.
Poate cel mai util este sa vii la concursuri ca spectator sa vezi efectiv cum si cu ce pescuiesc unii dintre cei mai informati pescari care si testeaza produsele la cel mai inalt nivel de pescuit. De la ei nu ai sa scoti prea multe vorbe pentru ca toate concluziile la care au ajuns au costat ceva timp si bani . Totusi pentru cei care aloca un minim de efort mai scapa cate ceva , mai mult sau mai putin voit.( aproape totul este expus in stand )
Saptamana viitoare este concurs pe Moara . O plimbare de doua ore pe acolo face cat doi ani pe net . :wink:

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Dane,

Plumbul inline cu tija este foarte bun, dar tija se rupe prea repede. Sau cel putin se rupea in 2012. Rezolvam problema asta ??? Ca daca stai sa schimbi tijele la 2-3 aruncari...

No offence, just asking...
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Dan Mitranescu
Veteran

Vali Vesa scrie:Dane,

Plumbul inline cu tija este foarte bun, dar tija se rupe prea repede. Sau cel putin se rupea in 2012. Rezolvam problema asta ??? Ca daca stai sa schimbi tijele la 2-3 aruncari...

No offence, just asking...
Spre exemplu concursul trecut de la Corbu , nu stiu daca am rupt doua tije tot concursul .
Pescuind cu acest fel de plumbi de foarte mult timp am depistat situatiile in care se rupe tija :
- atunci cand pescuim cu sac solubil si nu punem stop pe final de aruncare . Efectul de parasuta facut de saculet tinde sa intoarca plumbul , iar tija se opune . De multe ori cedeaza. Tot asa cedeaza si clipsurile de la plumb pierdut .
-atunci cand pescuim pe substrat tare ( mal opus , apa mica , ...) si nu se pune stop pe cadere . Plumbul se infige oblig si incercand sa il scoatem se frange tija. Am aflat asta la casting , pe camp.
- la aruncare atunci cand firul se lasa scurt ( sub 1m ) , cine mai arunca asa ...
- in minciog cu pestele destul de rar .

In 2012 la CN au fost cel putin 12 din 18 loturi care au pescuit cu plumbii astia si nu au avut probleme . Printre acestia : Energy , Club Carp Corbu , Green Lake , Carp Zone , Planet , Baricada , Overten , Pelicanu ,Lufarul Constanta ... Adaug si lotul Bulbariei care a iesit Vicecampion Mondial dupa Energy . Plumbii sa fi fost cauza ... :D

Pana sa concep acesti plumbi se pescuia cu plumbi cu tija destul de izolat in competitii . Tata Nitu , Emil Paraschiv , Vasile Baboieru , eu , .... Problemele erau doua :
-daca se rupea tija aceasta era greu de schimbat sau chiar nu se putea schimba . Plumbul nu se mai putea folosi in conditiile dorite. Ne chinuiam pentru avantajele tijei.
- nu aveau locas pentru fixarea vartejului .

Ce am putut sa fac este ca am dat posibilitatea ca tija sa sa schimbe usor , sa se gaseasca de schimb ( 0,2 lei / buc. ) si sa fac un conector care intrece multe sisteme similare in fixarea vartejului cat mai util . Pretul a pus capac . :wink:
In ultimile trei concursuri pe care le-am avut la Corbu impreuna cu Vladut , don capitan a numarat monturile incurcate in aruncare : doua ! Tije rupte in trei concursuri ... hai sa zic 10 . Acum la Senzor se pescuieste numai cu plumbi cu tija . :D

Trebuia sa imi spui de atunci si poate remediam micile inconveniente in favoarea utilitatii . Dupa cum spuneam , noi nu rupem tije si nici ceilalti care folosesc aces gen de plumbi, decat cateva pe partida .
Mai am sa iti spun ceva despre plumbii aia , dar iti spun cand ne intalnim :)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”