Vali Vesa scrie:Dane,
Plumbul inline cu tija este foarte bun, dar tija se rupe prea repede. Sau cel putin se rupea in 2012. Rezolvam problema asta ??? Ca daca stai sa schimbi tijele la 2-3 aruncari...
No offence, just asking...
Spre exemplu concursul trecut de la Corbu , nu stiu daca am rupt doua tije tot concursul .
Pescuind cu acest fel de plumbi de foarte mult timp am depistat situatiile in care se rupe tija :
- atunci cand pescuim cu sac solubil si nu punem stop pe final de aruncare . Efectul de parasuta facut de saculet tinde sa intoarca plumbul , iar tija se opune . De multe ori cedeaza. Tot asa cedeaza si clipsurile de la plumb pierdut .
-atunci cand pescuim pe substrat tare ( mal opus , apa mica , ...) si nu se pune stop pe cadere . Plumbul se infige oblig si incercand sa il scoatem se frange tija. Am aflat asta la casting , pe camp.
- la aruncare atunci cand firul se lasa scurt ( sub 1m ) , cine mai arunca asa ...
- in minciog cu pestele destul de rar .
In 2012 la CN au fost cel putin 12 din 18 loturi care au pescuit cu plumbii astia si nu au avut probleme . Printre acestia : Energy , Club Carp Corbu , Green Lake , Carp Zone , Planet , Baricada , Overten , Pelicanu ,Lufarul Constanta ... Adaug si lotul Bulbariei care a iesit Vicecampion Mondial dupa Energy . Plumbii sa fi fost cauza ...
Pana sa concep acesti plumbi se pescuia cu plumbi cu tija destul de izolat in competitii . Tata Nitu , Emil Paraschiv , Vasile Baboieru , eu , .... Problemele erau doua :
-daca se rupea tija aceasta era greu de schimbat sau chiar nu se putea schimba . Plumbul nu se mai putea folosi in conditiile dorite. Ne chinuiam pentru avantajele tijei.
- nu aveau locas pentru fixarea vartejului .
Ce am putut sa fac este ca am dat posibilitatea ca tija sa sa schimbe usor , sa se gaseasca de schimb ( 0,2 lei / buc. ) si sa fac un conector care intrece multe sisteme similare in fixarea vartejului cat mai util . Pretul a pus capac .
In ultimile trei concursuri pe care le-am avut la Corbu impreuna cu Vladut , don capitan a numarat monturile incurcate in aruncare : doua ! Tije rupte in trei concursuri ... hai sa zic 10 . Acum la Senzor se pescuieste numai cu plumbi cu tija .
Trebuia sa imi spui de atunci si poate remediam micile inconveniente in favoarea utilitatii . Dupa cum spuneam , noi nu rupem tije si nici ceilalti care folosesc aces gen de plumbi, decat cateva pe partida .
Mai am sa iti spun ceva despre plumbii aia , dar iti spun cand ne intalnim