Carlige Sasame crap

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

bogdan5
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Carlige Sasame crap

Mesaj de bogdan5 »

.un exemplu recent imi vine cel de ieri: lega carlig nou nout, ascutit, nedezdoit, neindoit, etc...prind un peste de 2 kg si carligul era de parca am pescuit cu el 2 saptamani, plus ca era si cu varful indoit.
Probabil ca l-ai intepat tarziu, timp in care "nesimtitu" a reusit sa-l joace in masele. :)
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

Dan Arghirescu
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Dan Arghirescu »

Sorin Daringa scrie:
Dan Arghirescu scrie:Am folosit in ultimii 2 ani carlige sasame...un exemplu recent imi vine cel de ieri: lega carlig nou nout, ascutit, nedezdoit, neindoit, etc...prind un peste de 2 kg si carligul era de parca am pescuit cu el 2 saptamani, plus ca era si cu varful indoit. Abia astept sa scap de ele din trusa...Bine ca mai sunt putine! :)
Adica dupa 2 ani abia astepti sa scapi de ele? :lol: :lol: :lol:
Ultimele au ramas in trusa si nu prea le-am mai folosit anul asta, rar cate unul (vezi exemplul de ieri). Mult mai rezistent (nu am reusit sa indoi nici un varf, nu s-a tocit chiar si in regim de concurs) sunt cele de la Fudo si nici nu "croseteaza" gura pestelui asa cum face Sasame; iar pretul este mai mic 5,5 ron 7 carlige marimea 1...

In rest ... decizi fiecaruia justificata de experienta proprie!

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Eu folosesc numerele 1 si 2 iar primavara devreme nr.4 :wink: !!
Numerele(ca marime) de la sasame nu corespund cu cele de la fox,korda,etc,sunt putin mai mici,adica sasame nr.4 este echivalent cu un fox nr 6 sau chiar 8.
P.S. Nu mai zic de varf care se toceste foarte greu :wink: !!

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Agere, subtirele (thinners mai ales), varful (offset) se toceste greu, pret foarte bun!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

intr-adevar carligele sesame sunt foarte bune calitate/pret
in sezonul 2014 am folosit 95% Sasame (Thinners 2,4 si Mastery 2,4,6).
Am avut si 2-3 accidente nefericite cu carlige rupte sau deformate in drill, dar cazuri super izolate. Am patit aceasta problema si cu korda wide gape 4/6.

In concluzie, si eu recomand 100%!
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Consider ca sunt cel care "a gasit" si a recomandat aceste carlige.
Le folosesc de cand au aparut ( aprox. 5ani ) .
Nu exista ac mai subtire ca la Thinners sau Slim. Nu exista otel mai bun.
O stiu atat din practica , cat si din fabrica. De un an le aduce si Hakuyo in varianta Slim si Force. Otelul este din Germania, iar tehnologia si prelucrarea sunt japoneze. ( ambalarea in China ).
Nu costa prelucrarea cat costa materialul. De aici diferentele de pret intre marimi. De aici diferenta de pret intre Slim si Force pe acelasi numar. ( Force este mai gros/greu si implicit mai scump )

Cheltuielile unui concurs se ridica la cateva mii de lei. Cine crede ca atat eu cat si alti pescari de competitie folosim aceste carlige pentru o economie de 10-20 lei se insala.
Nici macar ca promovare nu am avut niciodata nici cel mai mic beneficiu.

Verificarea unui ac nu se face cu un peste sau mai multi , nu se face in zile de pescuit.
Orice ac nou nout care la prima recuperare disloca o piatra sau o scoica de pe substrat, o sa para mai slab ca unul cu care se pescuieste zile intregi pe namol.
Oricarui ac gros o sa ii tina varful mai bine ca unuia subtire ( la aceeasi calitate a otelului ). Asta nu inseamna ca este mai bun la pescuit.

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

La recomandarea lui Dan am inceput sa le folosesc si eu :wink: !
Multumesc Dane :D !

Dan Mitranescu scrie:Consider ca sunt cel care "a gasit" si a recomandat aceste carlige.
O stiu atat din practica , cat si din fabrica. De un an le aduce si Hakuyo in varianta Slim si Force. Otelul este din Germania, iar tehnologia si prelucrarea sunt japoneze. ( ambalarea in China ).
Nu costa prelucrarea cat costa materialul. De aici diferentele de pret intre marimi. De aici diferenta de pret intre Slim si Force pe acelasi numar. ( Force este mai gros/greu si implicit mai scump )

Cheltuielile unui concurs se ridica la cateva mii de lei. Cine crede ca atat eu cat si alti pescari de competitie folosim aceste carlige pentru o economie de 10-20 lei se insala.

Verificarea unui ac nu se face cu un peste sau mai multi , nu se face in zile de pescuit.
Orice ac nou nout care la prima recuperare disloca o piatra sau o scoica de pe substrat, o sa para mai slab ca unul cu care se pescuieste zile intregi pe namol.
Oricarui ac gros o sa ii tina varful mai bine ca unuia subtire ( la aceeasi calitate a otelului ). Asta nu inseamna ca este mai bun la pescuit.

Dan Arghirescu
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Dan Arghirescu »

Dan Mitranescu scrie:Consider ca sunt cel care "a gasit" si a recomandat aceste carlige.

Dane datorita tie am folosit si eu aceste carlige...incearca si Fudo....sigur nu o sa-ti para rau (pretul era pentru cei care vor sa faca economie). Eu le-am cumparat din curiozitate si nu imi pare deloc rau ca le-am incercat! La Fudo nu am reusit sa indoi nici un varf in acest sezon, indiferent de substrat.

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

Dan Arghirescu scrie:
Am folosit in ultimii 2 ani carlige sasame...un exemplu recent imi vine cel de ieri: lega carlig nou nout, ascutit, nedezdoit, neindoit, etc...prind un peste de 2 kg si carligul era de parca am pescuit cu el 2 saptamani, plus ca era si cu varful indoit. Abia astept sa scap de ele din trusa...Bine ca mai sunt putine! :)
Dan Arghirescu scrie: La Fudo nu am reusit sa indoi nici un varf in acest sezon, indiferent de substrat.
Dane,
Ti se intampla lucruri bizare, mai mergi pe la biserica/duhovnic si impartaseste-te mai des. :lol: :lol:
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Dane datorita tie am folosit si eu aceste carlige..
Cred ca, in cazul tau, mai corect ar fi "din cauza ta am folosit si eu aceste carlige"! :D

In opinia mea, varful indoit al unui carlig este, de regula, efectul unei aspirari incomplete ale monturii care inseamna, de obicei, o montura construita incorect in raport cu modul de hranire al crapului in acel moment. Eu, pana acum, n-am intalnit carlig cauia sa nu i se fi indoit varful.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”