.un exemplu recent imi vine cel de ieri: lega carlig nou nout, ascutit, nedezdoit, neindoit, etc...prind un peste de 2 kg si carligul era de parca am pescuit cu el 2 saptamani, plus ca era si cu varful indoit.
Probabil ca l-ai intepat tarziu, timp in care "nesimtitu" a reusit sa-l joace in masele.
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide) Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.
Dan Arghirescu scrie:Am folosit in ultimii 2 ani carlige sasame...un exemplu recent imi vine cel de ieri: lega carlig nou nout, ascutit, nedezdoit, neindoit, etc...prind un peste de 2 kg si carligul era de parca am pescuit cu el 2 saptamani, plus ca era si cu varful indoit. Abia astept sa scap de ele din trusa...Bine ca mai sunt putine!
Adica dupa 2 ani abia astepti sa scapi de ele?
Ultimele au ramas in trusa si nu prea le-am mai folosit anul asta, rar cate unul (vezi exemplul de ieri). Mult mai rezistent (nu am reusit sa indoi nici un varf, nu s-a tocit chiar si in regim de concurs) sunt cele de la Fudo si nici nu "croseteaza" gura pestelui asa cum face Sasame; iar pretul este mai mic 5,5 ron 7 carlige marimea 1...
In rest ... decizi fiecaruia justificata de experienta proprie!
Eu folosesc numerele 1 si 2 iar primavara devreme nr.4 !!
Numerele(ca marime) de la sasame nu corespund cu cele de la fox,korda,etc,sunt putin mai mici,adica sasame nr.4 este echivalent cu un fox nr 6 sau chiar 8.
P.S. Nu mai zic de varf care se toceste foarte greu !!
intr-adevar carligele sesame sunt foarte bune calitate/pret
in sezonul 2014 am folosit 95% Sasame (Thinners 2,4 si Mastery 2,4,6).
Am avut si 2-3 accidente nefericite cu carlige rupte sau deformate in drill, dar cazuri super izolate. Am patit aceasta problema si cu korda wide gape 4/6.
Consider ca sunt cel care "a gasit" si a recomandat aceste carlige.
Le folosesc de cand au aparut ( aprox. 5ani ) .
Nu exista ac mai subtire ca la Thinners sau Slim. Nu exista otel mai bun.
O stiu atat din practica , cat si din fabrica. De un an le aduce si Hakuyo in varianta Slim si Force. Otelul este din Germania, iar tehnologia si prelucrarea sunt japoneze. ( ambalarea in China ).
Nu costa prelucrarea cat costa materialul. De aici diferentele de pret intre marimi. De aici diferenta de pret intre Slim si Force pe acelasi numar. ( Force este mai gros/greu si implicit mai scump )
Cheltuielile unui concurs se ridica la cateva mii de lei. Cine crede ca atat eu cat si alti pescari de competitie folosim aceste carlige pentru o economie de 10-20 lei se insala.
Nici macar ca promovare nu am avut niciodata nici cel mai mic beneficiu.
Verificarea unui ac nu se face cu un peste sau mai multi , nu se face in zile de pescuit.
Orice ac nou nout care la prima recuperare disloca o piatra sau o scoica de pe substrat, o sa para mai slab ca unul cu care se pescuieste zile intregi pe namol.
Oricarui ac gros o sa ii tina varful mai bine ca unuia subtire ( la aceeasi calitate a otelului ). Asta nu inseamna ca este mai bun la pescuit.
La recomandarea lui Dan am inceput sa le folosesc si eu !
Multumesc Dane !
Dan Mitranescu scrie:Consider ca sunt cel care "a gasit" si a recomandat aceste carlige.
O stiu atat din practica , cat si din fabrica. De un an le aduce si Hakuyo in varianta Slim si Force. Otelul este din Germania, iar tehnologia si prelucrarea sunt japoneze. ( ambalarea in China ).
Nu costa prelucrarea cat costa materialul. De aici diferentele de pret intre marimi. De aici diferenta de pret intre Slim si Force pe acelasi numar. ( Force este mai gros/greu si implicit mai scump )
Cheltuielile unui concurs se ridica la cateva mii de lei. Cine crede ca atat eu cat si alti pescari de competitie folosim aceste carlige pentru o economie de 10-20 lei se insala.
Verificarea unui ac nu se face cu un peste sau mai multi , nu se face in zile de pescuit.
Orice ac nou nout care la prima recuperare disloca o piatra sau o scoica de pe substrat, o sa para mai slab ca unul cu care se pescuieste zile intregi pe namol.
Oricarui ac gros o sa ii tina varful mai bine ca unuia subtire ( la aceeasi calitate a otelului ). Asta nu inseamna ca este mai bun la pescuit.
Dan Mitranescu scrie:Consider ca sunt cel care "a gasit" si a recomandat aceste carlige.
Dane datorita tie am folosit si eu aceste carlige...incearca si Fudo....sigur nu o sa-ti para rau (pretul era pentru cei care vor sa faca economie). Eu le-am cumparat din curiozitate si nu imi pare deloc rau ca le-am incercat! La Fudo nu am reusit sa indoi nici un varf in acest sezon, indiferent de substrat.
Dan Arghirescu scrie:
Am folosit in ultimii 2 ani carlige sasame...un exemplu recent imi vine cel de ieri: lega carlig nou nout, ascutit, nedezdoit, neindoit, etc...prind un peste de 2 kg si carligul era de parca am pescuit cu el 2 saptamani, plus ca era si cu varful indoit. Abia astept sa scap de ele din trusa...Bine ca mai sunt putine!
Dan Arghirescu scrie: La Fudo nu am reusit sa indoi nici un varf in acest sezon, indiferent de substrat.
Dane,
Ti se intampla lucruri bizare, mai mergi pe la biserica/duhovnic si impartaseste-te mai des.
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide) Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.
Dane datorita tie am folosit si eu aceste carlige..
Cred ca, in cazul tau, mai corect ar fi "din cauza ta am folosit si eu aceste carlige"!
In opinia mea, varful indoit al unui carlig este, de regula, efectul unei aspirari incomplete ale monturii care inseamna, de obicei, o montura construita incorect in raport cu modul de hranire al crapului in acel moment. Eu, pana acum, n-am intalnit carlig cauia sa nu i se fi indoit varful.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!